مصرف کدام مواد غذایی در وعده سحری مفید است؟/ بایدها و نبایدها در روزه داری
به گزارش خبرنگار سلامت خبرگزاری آنا؛ تغذیه سلامت در سحری ماه مبارک رمضان کمک شایانی به سلامتی بدن خواهد کرد و باید توجه داشت که استفاده از مواد غذایی مناسب در وعده سحری ماه مبارک رمضان میتواند در طول روز و تا مصرف وعده افطاری توان جسمی را افزایش دهد.
در واقع روزه داری یکی از شاخصهای سلامتی است که میتواند به روزه داری سالمتر و بهتر کمک زیادی کند، اما بسیاری از مردم نمیدانند که بهترین غذا برای وعده سحری چیست و چه نوع غذایی در سحری بخورند که کمتر تشنه و گرسنه شوند.
چه مواد غذایی را مصرف کنیم؟
حمید احتشامی، متخصص تغذیه در گفتگو با خبرنگار سلامت خبرگزاری آنا در مورد استفاده از تغذیه مناسب در زمان وعده سحری اظهار کرد: انتخاب غذاهای ماه رمضان برای سحری اهمیت زیادی دارد، زیرا تأثیر مستقیمی روی گرسنگی و تشنگی فرد در طول روز میگذارند.
وی افزود: وعده سحری با توجه به عادتهای هر فردی متفاوت است بهعنوانمثال افرادی که میل به مصرف غذاهای سرد دارند باید غذایی مشابه با وعده صبحانه و افرادی که عادت به غذاهای گرم دارند باید در سحر وعدهای مشابه با ناهار میل کنند.
این متخصص تغذیه ادامه داد: غذاهای سحری ماه رمضان باید علاوه بر سالم بودن، انرژی بدن را در ساعات طولانی روز حفظ کنند. انتخاب یک الگوی غذایی نامناسب گاهی باعث پرخاشگری و عصبانیت زیاد افراد در طول روز میشود.
احتشامی ادامه داد: در هنگام سحر مصرف غذاهای پروتئین دار مانند لبنیات کم چرب، حبوبات و انواع گوشت توصیه شده و تأکید میشود که افراد از مصرف غذاهای شور و چرب بپرهیزند. غذاهای ماه رمضان برای سحری را میتوان در پنج دسته زیر بررسی کرد.
وی در مورد مصرف آب در وعده سحری اظهار کرد: اگر غذا را به آرامی بخوریم دیگر نیازی نمیشود که وسط غذا آب بنوشیم.
بعد از اینکه وعده سحری تمام شد میتوان آب یا یک لیوان آب جوش با خرما یا یک دمنوش سنتی را میل کرد.
استفاده از تخم مرغ در سحری
یکی از غذاهای مناسب برای سحری «تخم مرغ» است که به دلیل پروتئین بالای خود منجر به سیری بیشتر در طول روز میشود. شما میتوانید به روشهای مختلفی از این ماده غذایی در برنامه سحری خود استفاده کنید.
کدام غذاها برای وعده سحری مضرند؟
در غذای سحر باید از خوردن غذاهای متنوع و متعدد پرهیز کرد و فقط یک نوع غذا خورده شود. بعد از وعده سحری، هندوانه و خربزه نخورید، اگر قرار است سالاد با غذای سحری خورده شود باید قبل از غذای اصلی میل شود.
آجیل و میوههای خشک
آجیل منبع خوبی از امگا ۳ و امگا ۶ است و باعث سیری طولانی مدت میشود. اگر بخواهیم یک غذای ساده برای سحری معرفی کنیم، مصرف آجیل و مغزیجات به همراه شیر گرم یکی از آنها است. همینطور میتوان انواع مغزها و آجیل را با ماست و نان نیز مصرف کرد. میوههای خشک که سرشار از فیبر و آنتی اکسیدان هستند، نیز مواد مغذی را در یک حجم کوچکی از خود نگهداری میکنند که برای معده خالی خوب هستند.
مصرف مایعات
مایعات زیادی بنوشید تا بدن دچار کم آبی نشود و غذایتان بهتر هضم شود. برای کسانی که به طور معمول نوشیدنیهای کافئیندار مانند چای و قهوه را در طول روز مصرف میکنند، کمبود کافئین در طول روزه ممکن است در ابتدا منجر به سردرد و خستگی شود. این ممکن است در طول ماه رمضان کاهش یابد، زیرا بدن خود را به عدم مصرف کافئین در طول روز عادت میدهد.
در برنامه سحری مقوی حلیم بخورید
استفاده از مواد غذایی آبکی مثل حلیم بدون روغن که منبعی از منیزیم، فیبر و پتاسیم است و همچنین مایعات در هنگام سحر موجب تعادل املاح بدن فرد روزه دار میشود
نان و ماکارونی بخورید
مصرف نانهای سبوس دارد، نان سنگک، سیب زمینی، ماکارونی، هنگام سحر بخصوص برای افرادی که فعالیتهای فکری و ذهنی دارند مفید است.
انتهای پیام/