سید حسن خمینی: شخص محوری و کم شدن ایثار از آفات دوره ماست
به گزارش گروه سیاسی خبرگزاری آنا به نقل از جماران، حجت الاسلام و المسلمین سید حسن خمینی در دیدار رئیس و اعضای سازمان جوانان هلال احمر گفت: یکی از معلمان دبیرستان ما سؤالی مطرح کرد که حجم انسان ها چقدر است؟ حجم هر شیئی طول و عرض و عمق آن است. اما معلم ما جواب لطیفی داد که این معیار حجم حیوانی انسان را نشان می دهد؛ حجم انسان ها عبارت از تأثیر آنها ضربدر زمان تأثیر و ضربدر جغرافیای آن تأثیر است برای اینکه بدانیم یک انسان چقدر بزرگ است باید ببینیم او چه مقدار بر جامعه تأثیر گذاشته و محدوده و بازده زمانی این تأثیر چقدر است؛ به طور مثال کسی که تلفن، برق و یا یک قاعده اصلی ریاضی را اختراع کرده کار او تأثیری دارد که امکان دارد دوره زمانی این تأثیر به چندین هزار سال برسد.
وی ضمن بیان اینکه تأثیر کارها در مواردی در سطح جهانی و در مواردی در یک شهر و میان یک قوم است، افزود: این میزان تأثیر در درون خودش کسری دارد؛ گاهی یک جمع تأثیری را ایجاد می کنند که باید سهم هریک از افراد و اجزاء آن را معین کرد. به طور مثال کامپیوتر که زندگی همه را تحت تأثیر خودش قرار داده است، یک نفر ابداع نکرده و انسان های متعدد در این کار به همدیگر کمک کردند.
سید حسن خمینی با تأکید بر اینکه به این جهت پیامبر اسلام (ص) بزرگترین انسان است، ادامه داد: البته پیامبران دیگر مثل حضرت مسیح(ع) نیز می توانند دارای این ویژگی باشند. اما بی تردید می توان گفت که پیامبر اسلام (ص) بزرگترین شخصیت تأثیرگذار تاریخ است که در طول 1400 سال گذشته کل دنیا را تحت تأثیر عمیق خود قرار داده است و تمدن های زیادی از دل این تفکر به وجود آمده است. پیامبر(ص) هیچ وقت نگفته الکل چطور کشف می شود و یا یک قاعده ریاضی چطور حل می شود اما از درون تمدنی که پایه گذاشت همه این موارد درست شده است.
وی امام خمینی(س) را یکی از انسان های بزرگ عنوان کرد و گفت: میزان گرایش به معنویت و بازگشت معنویت به عرصه حیات اجتماعی در قبل و بعد از پیروزی انقلاب اسلامی، حتی در میان مسیحیان، هندوها و کسانی که با ما هم دین نیستند قابل مقایسه نیست و می توان گفت انقلاب اسلامی آخرین فریادهایی است که از درون آن فروپاشی امپراطوری شوروی بیرون می آید؛ آن هم در زمانی که شوروی عظمت داشت و نصف دنیا تحت تأثیر این حکومت مارکسیستی بود، اما امروز در حد یک امپراطوری فروپاشیده است.
یادگار امام با تأکید بر متفاوت بودن بزرگی انسان ها، اظهار داشت: یکی از عوامل «بزرگی» این است که انسان ها سعی کنند از افق فردی خارج شوند. یکی از آفات دوره ما و تفاوت آغازین روزهای انقلاب اسلامی با دوران ما شخص محوری و کم شدن ایثار و فداکاری است که این امر سوغات بسیار بد تمدن غربی است؛ این روحیه یعنی بار خودمان را از پل بگذرانیم و به بقیه افراد توجه نداشته باشیم. در هر جایی روح همدلی، ایثار، با هم بودن، کار جمعی و توجه به منافع مردم و جامعه کمرنگ شود فردگرایی زیاد می شود.
وی مقوله هلال احمر را کار برای خدا و احساس مسئولیت نسبت به همنوع دانست و افزود: اینکه انسان از پوسته خودش بیرون می آید و به جایی می رسد که ممکن است خود را فدا کند اوج ایثار است. به عنوان مثال در جنگ تحمیلی آدم ها از جان خودشان برای دفاع از چیزی که فراتر از شخص بود می گذشتند، البته ممکن است کسانی به آن مرحله نرسد و فقط پول، آبرو و یا حتی وقت خود را بگذارد که در این میان، وقت گذاشتن حداقل کاری است که می توانیم انجام دهیم.
سید حسن خمینی در همین زمینه ادامه داد: جامعه انسانی وقتی جامعه شد که انسان ها پذیرفتند بخشی از وقت خود را برای دیگران بگذارند. اگر بنا باشد هرکس بر اسب خودش نهیب بزند جامعه انسانی مشکل پیدا می کند؛ اگر می خواهیم در سطح خودمان انسان های بزرگی باشیم باید تأثیرگذاری داشته باشیم. تأثیرگذاری یعنی اینکه نسبت به سرنوشت دیگران حساسیت داشته باشیم.
وی در پایان گفت: کار هلال احمر و کار جمعی، کمک رسانی و دستگیری از خلق کارهایی است که ارزش انسانی انسان ها را بالا می برد؛ جدای از آثار بزرگی که از ناحیه خداوند بر این کارها بار و خداوند دستگیر انسان می شود
پیش از سخنان یادگار امام مسعود حبیبی رئیس سازمان جوانان هلال احمر با اشاره به اینکه مقام معظم رهبری بر این نکته تأکید دارند که راه سرفرازی ایران استمرار اندیشه های امام خمینی (س) است، گفت: در جمعیت هلال احمر انسان به ماهو انسان مهم است. در اندیشه امام نیز همین طور است. جوهره تفکر امام احترام به انسان است.
وی تأکید کرد: امام خمینی (س) به مردم عشق می ورزید و دائما توجه و توصیه کمک به مردم و به خصوص مستضعفین داشت. ایشان دائما می فرمودند که کارهای عام المنفعه انجام دهید.
حبیبی با بیان اینکه امام بسیار به جوانان و دوران جوانی اهمیت می داد، تصریح کرد: ایشان حتی مسئولین ارشد کشور را از جوانان انتخاب می کردند. در دفاع مقدس نیز به جوانان توجه داشتند که تأسیس بسیج مستضعفین نمونه آن است.
وی در پایان گفت: ما در حضور فرزند گرانقدرش پیمان می بندیم که راه و اندیشه امام خمینی (س) را ادامه دهیم و در خدمت به مردم و به خصوص محرومین لحظه ای درنگ نکنیم.
در حاشیه این دیدار عکس یادگاری دیدار سال گذشته سازمان جوانان هلال احمر با حجت الاسلام و المسلمین سید حسن خمینی در حسینیه جماران توسط مسعود حبیبی به یادگار امام هدیه شد.
همچنین رونمایی از نرم افزار چند رسانه ای «جوانان امید امام راحل» توسط یادگار امام انجام شد.
انتهای پیام/