قیمت بیتکوین به اوج رسید
به گزارش خبرنگار اقتصادی خبرگزاری علم و فناوری آنا، راشاتودی نوشت: بر اساس دادههای کویندسک، این توکن به بالاترین سطح خود یعنی ۷۲ هزار و ۳۰ دلار افزایش یافت و رکورد ثبت شده در نوامبر ۲۰۲۱ را شکست. در همین راستا سود سال بیت کوین به نزدیک به ۷۰ درصد رسید.سال ۲۰۲۱، قیمت بیت کوین به ۶۸۷۹۰ دلار رسیده بود؛ چراکه صنعت کریپتو رونق گرفت و سرمایه گذاران آماتور پس انداز خود را به سکههای دیجیتال سرازیر کردند.
تحلیلگران این افزایش قیمت را ناشی از جریانهای نقدی به صندوقهای نقدی قابل معامله بیتکوین (ETF) مستقر در ایالات متحده و انتظارات مبنی بر اینکه فدرال رزرو به زودی نرخهای بهره را کاهش میدهد، نسبت میدهند. در این خصوص نیک کاولی، استراتژیست DailyFX به رویترز گفت: بیتکوین هفته را با جهش آغاز کرده است و بقیه فضای ارزهای دیجیتال را با خود به سمت بالا میکشاند.
صندوقهای قابل معامله به سرمایه گذاران خرده بیشتری اجازه میدهند تا بیت کوین را به صورت غیر مستقیم از طریق وجوهی که در صرافیها معامله میکنند نگهداری کنند. سرمایه گذاران حقوقی نیز پس از تایید این صندوقهای کریپتویی توسط رگولاتور ایالات متحده، علاقه فزایندهای به بزرگترین ارز دیجیتال نشان دادند.
افزایش ارزش کریپتوکارنسی پرنوسان پس از سقوط ارزش آن به زیر ۲۰ هزار دلار در سال ۲۰۲۲ صورت گرفت که تقریباً ۱.۴ تریلیون دلار از بازار ارزهای دیجیتال در بحبوحه ورشکستگی این بخش از بین رفت.
به گفته آنتونی اسکاراموچی، بنیانگذار اسکای بریج کپیتال، که برای مدت کوتاهی به عنوان مدیر ارتباطات دونالد ترامپ، رئیسجمهور سابق ایالات متحده کار میکرد، آخرین دور افزایش قیمت در این توکن یک پیشرفت واقعا بزرگ برای بیتکوین بهعنوان یک دارایی دیجیتال است. اسکاراموچی اضافه کرد که این اتفاق یک تحول بسیار گستردهتر برای اموال دیجیتال است.
اواخر سال گذشته میلادی بانک استاندارد چارترد پیش بینی کرد که بیت کوین تا پایان سال ۲۰۲۴ یا حتی زودتر از آن به ۱۰۰ هزار دلار خواهد رسید. کتی وود، مدیر عامل شرکت سرمایه گذاری ARK Invest، حتی فراتر رفت و پیشبینی کرد که قیمت بیت کوین تا سال ۲۰۳۰ به یک میلیون دلار خواهد رسید.
شایان ذکر است که فقط دو کشور السالوادور و جمهوری آفریقای مرکزی در جهان بیت کوین را به عنوان ارز قانونی تایید کرده اند. بیت کوین در بسیاری از کشورهای توسعه یافته مانند ایالات متحده، کانادا، بریتانیا و اتحادیه اروپا به عنوان یک دارایی دیجیتال شناخته شده است، آلمان، دانمارک، ژاپن، سوئیس و اسپانیا نیز اجازه استفاده از بیت کوین در معاملات را میدهند.
در همین حال تعدادی از کشورها از جمله چین، قطر و عربستان سعودی معاملات بیت کوین را ممنوع کرده اند. چین که زمانی یکی از محبوبترین مکانها برای استخراج بیتکوین بود، در سال ۲۰۲۱ تمامی تراکنشهای ارزهای دیجیتال را در این کشور ممنوع کرد؛ زیرا بانکها و سایر موسسات را از ارائه خدماتی مانند تسویه و صرافی منع و استخراج در این کشور را غیرقانونی اعلام کرد.
انتهای پیام/