روزهداران در ماه رمضان آب کافی بنوشند
ایرج خسرونیا در گفتوگو با خبرنگار گروه سلامت خبرگزاری علم و فناوری آنا اظهار کرد: برای جلوگیری از ابتلا به بیماریهایی همچون نارسایی کلیه، کم خونی و افت فشارخون باید روزانه مقدار مایعات کافی را از طریق آب، چای و آب میوهها به بدن برسانیم.
وی با بیان اینکه هر فرد سالم حدود ۸ لیوان آب در روز باید مصرف کند، افزود: افرادی که درگیر بیماریهای نارسایی حاد کلیه، بالا بودن اوره، نارسایی حاد قلب، بالا بودن کراتین باید با نظر پزشک از گرفتن روزه منع شوند.
این متخصص گوارش و کبد توصیه کرد: روزهداران قبل از وعده سحر و حدود دوساعت بعد از وعده افطار باید مقدار آب کافی را به بدن برسانند.
وی گفت: دهیتراسیون یا کمآبی بدن از جمله بیماریهایی است که احتمال دارد افراد بعد از پایان ماه رمضان با علائم آن روبهرو شوند.
خسرونیا افزود: جمع شدن و خشکی پوست، خشکی دهان، کم شدن بزاق دهان، افتادگی گونه و خشکی چشم از نشانههای اولیه کمآبی بدن است که با ادامهدار شدن فرد دچار عوارضی همچون سرگیجه، گیجی و کم شدن هوشیاری، ضعف و خستگی نیز میشود.
وی گفت: کم شدن حجم ادرار گاهی نشانه کمآبی بدن یا نارسایی کلیه بوده، همچنین پررنگ شدن ادرار نیز از علائم کمآبی یا عفونت در بدن است.
وی با اشاره به مصرف زیاد چای در بین مردم ایران، یادآور شد: مصرف زیاد چای باعث دفع مایعات از بدن میشود چون نوشیدن چای تعدد دفع ادرار را بیشتر میکند.
انتهای پیام/