چارهجویی علمی ۱۲۵ هزار دانشجوی تحصیلات تکمیلی دانشگاه آزاد از معضلات کشور
به گزارش خبرنگار خبرگزاری علم و فناوری آنا، پانزدهمین کنفرانس بینالمللی حمل و نقل و ترافیک با رویکرد «هوش مصنوعی در مهندسی عمران» با حضور رئیس کمیسیون اصل نود مجلس شورای اسلامی، مسئولان سازمان نظام مهندسی خراسان رضوی، شهرداری و رئیس دانشگاه آزاد اسلامی استان در واحد مشهد برگزار شد.
رئیس دانشگاه آزاد اسلامی استان خراسانرضوی در این کنفرانس با بیان اینکه رویکرد دانشگاه آزاد اسلامی بهعنوان دانشگاه اجتماعی رویکردی مسئلهمحور و حضور در متن جامعه است، اظهار کرد: سالهاست که فارغالتحصیلان این دانشگاه منشأ اثرات ارزنده و بیبدیل در فضای عمومی و تخصصی کشور هستند.
محسن مرادی اضافه کرد: براساس سند تحول و تعالی دانشگاه آزاد اسلامی چند سالی است که این دانشگاه حضور مؤثرتری در فضای جامعه را تجربه میکند، این برنامه از سال ۱۴۰۰ رونمایی و موجب افزایش اقبال عمومی به سمت دانشگاه شد؛ تا جایی که جمعیت دانشجویی در سالهای ۹۶ و ۹۷، ۸۰۰ هزار دانشجو بود، اما امروز به مرز یکمیلیون و ۳۰۰ هزار نفر رسیده است.
وی افزود: طرحهای مؤثر و جامعهمحور در این مجموعه بزرگ دانشگاهی موجب شده تا مسائل، معضلات و چالشهای جامعه سرلوحه کارهای پژوهشی دانشگاه آزاد اسلامی قرار گیرد.
رئیس دانشگاه آزاد اسلامی استان خراسانرضوی متذکر شد: در سامانه پایش دانشگاه آزاد بیش از ۵۰ برنامه علمی توسط استانها مدیریت میشود، در استان خراسانرضوی سه برنامه علمی در حال اجراست که برای هرکدام از این برنامههای علمی بیش از ۱۰۰ طرح پژوهشی ارائه شده است.
تخفیف ۲۵ درصدی شهریه دانشجویان با محور برنامههای علمی
مرادی تشریح کرد: بهعنوان مثال در برنامه حاشیهنشینی که متولی آن استان خراسانرضوی است هریک از دانشجویان تحصیلات تکمیلی مشکلی از شهرهای بزرگ بهخصوص شهر مشهد را مدیریت میکنند و درصدد چارهجویی چالش حاشیهنشینی برآمدهاند.
وی با بیان اینکه در مجموع ۱۲۵ هزار دانشجوی تحصیلات تکمیلی دانشگاه آزاد اسلامی براساس سامانه پایش در حال بررسی و چارهجویی یکی از معضلات جامعه در سطح کشور هستند، خاطرنشان کرد: در موضوع برنامههای علمی دانشگاه آزاد اسلامی، دانشجویان ۲۵ درصد تخفیف شهریه میگیرند و استادان نیز ۲۰ درصد به حقالزحمه تدریسشان افزوده میشود و این نشان میدهد دانشگاه آزاد در متن جامعه حضور جدی دارد.
رئیس دانشگاه آزاد اسلامی استان خراسانرضوی، طرح پویش یا تحصیل همزمان با اشتغال را بهعنوان یکی دیگر از طرحهای جدی در راستای حضور دانشگاه در متن جامعه دانست و افزود: دانشجویان در این طرح کنار اشتغال به تحصیل در صنعت مشغول میشوند، با این طرح بخشی از مشکلات نیروی کار صنعت مرتفع و نیاز جامعه نیاز پژوهشی دانشگاه شناسایی میشود و استادان توانستهاند بخشی از مشکلات و چالشهای جامعه را دنبال کنند.
دبیر کمیته علمی پانزدهمین کنفرانس حمل و نقل و ترافیک هم در این همایش گفت: با توجه به اهمیت هوش مصنوعی در دنیای امروز کنفرانس امسال را با رویکرد هوش مصنوعی در مهندسی عمران برگزار کردیم وامتیازات ویژهای برای اعضای هیئت علمی دانشگاهها در نظر گرفتیم.
دانیال معظمی افزود: برای این کنفرانس ۲۰۳ مقاله دریافت کردیم که تقریباً از تمام دانشگاههای کشور مقاله داشتیم، مقالات در چهار پنل موازی در رشتههای مهندسی ترافیک، سازه و زلزله و ژئوتکنیک ارائه میشود و چهار سخنران از کشورهای مالزی ایتالیا و آمریکا در این کنفرانس حضور دارند.
انتهای پیام/