دیده بان پیشرفت علم، فناوری و نوآوری
در واحد علوم و تحقیقات؛

اولین دوره مسابقات ربات امدادگر دست پرتاب برگزار شد

اولین دوره مسابقات ربات امدادگر دست پرتاب برگزار شد
اولین دوره مسابقات ربات امدادگر دست در دانشگاه قزوین پرتاب برگزار شد.
کد خبر : 900547

به گزارش گروه آموزش و دانشگاه خبرگزاری علم و فناوری آنا، محمد نوروزی، مدیر مرکز مکاترونیک و مدیر باشگاه رباتیک دانشگاه آزاد اسلامی قزوین بیان کرد: اولین دوره مسابقه ربات امدادگر دست پرتاب با حمایت ستاد مرکزی باشگاه پژوهشگران جوان و نخبگان، پژوهشگاه توسعه فناوری‌های پیشرفته، مرکز تحقیقات مکاترونیک دانشگاه آزاد اسلامی قزوین و دانشگاه آزاد اسلامی واحد علوم و تحقیقات امروز در محل کتابخانه دکتر حبیبی واحد علوم و تحقیقات آغاز شد و فردا جمعه مورخ ۱۸ اسفندماه به کار خود پایان می‌دهد.

مجری مسابقات ربات امدادگر دست پرتاب ادامه داد: این مسابقه در راستای هدایت و تشویق نسل جوان به سوی چاره اندیشی و پیداکردن تدابیری جهت حل مسائل خاص و مورد نیاز کشور برگزار می‌شود.

مدیر مرکز مکاترونیک دانشگاه آزاد اسلامی قزوین هدف از برگزاری این مسابقه را ساخت یک ربات امدادگر کوچک که بتوان آن را با دست به محل حادثه پرتاب نمود ذکر کرد.

نوروزی ضمن اشاره به حوادثی مانند پلاسکو طی سالیان گذشته افزود: با ساخت ربات‌های کوچک ما می‌توانیم از روزنه ۲۰ سانتیمتری ربات را به محل حادثه پرتاب نماییم.

وی تصریح کرد: ربات زمانیکه وارد ساختمان می‌شود با عبور از آوار و موانع موجود می‌تواند از محل حادثه فیلمبرداری نماید و آمار دقیقی از افراد زنده و زخمی و ... را به ما بدهد.

نوروزی بیان کرد: این ربات‌ها قابلبیت حمل مواد دودزا و موادی که بتوان در مواقع بحرانی و برای نجات بشر از آنها استفاده نمود نیز دارند.

مدیر باشگاه رباتیک داشگاه آزاد اسلامی قزوین فاکتور‌هایی نظیر سرعت، استقامت و استحکام را در ساخت ربات امدادگر مهم دانست و توضیح داد: در این مسابقه عبور ربات از موانع پرپیچ و خم، مسیر ۳۰ متری با سرعت بالا، موانع مثبت و منفی، مسیر چمن زار، مسیر سنگلاخی، مسیر آب با عمق ۵ سانتی و ۷ سانتی، عبور ربات از شیب سه متری ارزیابی می‌شود و شروع ماموریت ربات نیز با پرتاب ربات توسط تیم شرکت کننده در فاصله ۳ تا ۸ متری نقطه شروع مسابقه است.

نوروزی تاکید کرد: مباحثی نظیر مهندسی مکانیک، مهندسی الکترونیک، کنترل، هوش مصنوعی و مکاترونیک در این مسابقه مهم هستند.

نوروزی درخصوص ثبت نام و شرکت تیم‌ها در مسابقه ربات امدادگر دست پرتاب گفت: افراد ثبت نام شده در ابتدا ۹۲ کاربر بودند که این کاربران با ارسال مستندات فنی، ۴۳ تیم تشکیل دادند و از بین ۴۳ تیم پس از بررسی و با ارسال مستندات دقیق‌تر و بیشتر ۲۳ تیم پذیرفته شدند و در نهایت از بین ۲۳ تیم ۱۲ تیم توانستند ربات‌های خود را به روز برگزاری مسابقات برسانند.

نوروزی در پایان گفت: کمیته علمی و داوران این مسابقه را دکتر حامد حسن پور، رئیس باشگاه پژوهشگران جوان و نخبگان دانشگاه آزاد اسلامی، دکتر محمد نوروزی، مدیر مرکز تحقیقات مکاترونیک دانشگاه آزاد اسلامی قزوین و عضو هیات علمی دانشکده برق و کامپیوتر این دانشگاه، سعید سرکاراتی، معاون دانش‌آموزی باشگاه پژوهشگران جوان و نخبگان دانشگاه آزاد اسلامی، احمد فخاریان، معاون پژوهش و فناوری دانشگاه آزاد اسلامی قزوین، مهندس احسان امینی زاده، مدیر  پژوهشکده هوافضا و پژوهشگاه توسعه فناوری‌های پیشرفته، مهندس مصطفی فلاحی، مدیر پروژه‌های رباتیک پژوهشکده هوافضا و پژوهشگاه توسعه فناوری‌های پیشرفته تشکیل می‌دهند.

گفننی است برای تیم‌های حائز رتبه اول تا پنجم این مسابقات در مجموع ۴۰۰ میلیون تومان جوائز نقدی توسط پژوهشگاه توسعه فناوری‌های پیشرفته در نظر گرفته شده است که به تیم اول ۱۵۰ میلیون تومان اختصاص می‌یابد.

تیم‌های شرکت کننده در این مسابقات از تهران، کرج، بندرعباس، یزد، قزوین، هرمزگان و مشهد امروز و فردا با یکدیگر به رقابت می‌پردازند و حامیان مسابقه و کاربرانی که به این ربات‌ها علاقه‌مند هستند در ادامه با این تیم‌ها جهت انعقاد قرارداد و تولید محصول وارد مذاکره خواهند شد.

انتهای پیام/

ارسال نظر
قالیشویی ادیب