دیده بان پیشرفت علم، فناوری و نوآوری
در گفت‌وگو با آنا تأکید شد؛

مقابله با انحراف ظرفیت استان‌های صنعتی در جذب دانش‌بنیان‌ها

مقابله با انحراف ظرفیت استان‌های صنعتی در جذب دانش‌بنیان‌ها
عضو کمیسیون سرمایه‌گذاری اتاق بازرگانی ایران با بیان اینکه انحراف حمایت‌هایی که برای دانش‌بنیان‌ها در نظر گرفته شده ازجمله معضلات و مشکلاتی است که موجب شده حمایت‌ها به مسیر درست خود هدایت نشود، گفت:‌ استان‌های صنعتی کشور ظرفیت بالایی برای جذب دانش‌بنیان‌ها در صنایع بالادست و پایین‌دست دارند.
کد خبر : 899964

علی صفرنورالله  در گفت‌وگو با خبرنگار اقتصادی خبرگزاری علم و فناوری آنا اظهار کرد: بسیاری از اهدافی که در مورد دانش‌بنیان‌ها در نظر گرفته شده است جنبه اجرایی به خود نگرفته است و در مسیر این حمایت‌ها عوامل و مسائل متعددی به وجود می‌آیند که این حمایت‌ها را ابتر می‌کنند.

حمایت‌های پیش‌بینی‌شده از دانش‌بنیان‌ها به مسیر درست خود هدایت نشده است

عضو کمیسیون سرمایه‌گذاری اتاق بازرگانی ایران گفت: به انحراف رفتن حمایت‌هایی که برای دانش‌بنیان‌ها در نظر گرفته شده است از جمله معضلات و مشکلاتی است که موجب شده حمایت‌ها به مسیر درست خود هدایت نشود. در موارد بسیاری تماس‌هایی با شرکت‌های مختلف که واحد تحقیق و توسعه دارند گرفته می‌شود و به آنها پیشنهاد می‌شود که به ازای دریافت مبالغی دانش‌بنیانی اعلام شوند.

دانش‌بنیان‌ها

صفرنورالله اظهار کرد: وقتی چنین شرایطی وجود دارد طبیعی است که دانش‌بنیان‌های واقعی که صاحب ایده و خلاقیت هستند از حمایت لازم، بستر و فضای مناسب فعالیت برخوردار نشوند.

لازمه دانش‌بنیانی بودن اتصال به جهان است

وی گفت: وقتی صحبت از دانش‌بنیان‌شدن مطرح می‌شود، لازمه استمرار این ویژگی اتصال به جهان است و بدون برقراری ارتباط با بخش‌های علمی جهان و درجریان قرارگرفتن از آخرین تحولات دانش و تکنولوژی نمی‌توان بازار بزرگی به دست آورد.

عضو کمیسیون سرمایه‌گذاری اتاق بازرگانی ایران اظهار کرد: با بازار محدود و هزینه‌های بالا دانش‌بنیان‌ها رفتار اقتصادی نخواهند داشت و توجیه فعالیت آنها از بین می‌رود.

بازار داخلی کشور برای دانش‌بنیان‌ها محدود است

صفرنورالله عنوان کرد: بازار داخلی کشور برای دانش‌بنیان‌ها که هزینه تولید دانش یا محصول در آنها بالا است بسیار محدود است.

وی گفت: برخی از دانش‌بنیان‌ها که به دنبال سرمایه‌گذار هستند، مجوز‌ها و گواهی‌های حتی اروپایی را برای صادرات محصولات دانش‌بنیان اخذ کرده‌اند، اما در چهاردیواری ایران گیر کرده‌اند.

عضو کمیسیون سرمایه گذاری اتاق بازرگانی ایران اظهار کرد: تحریم نیز از موضوعاتی است که موجب شده است تا دانش‌بنیان‌ها از بازار صادراتی محروم باشند.

ظرفیت بالای جذب دانش‌بنیان‌ها در استان‌های صنعتی

دانش‌بنیان‌ها

صفرنورالله در مورد استان اصفهان به عنوان یک استان صنعتی کشور که می‌تواند ظرفیت بالایی برای جذب دانش‌بنیان‌ها در صنایع مستقردر استان‌های صنعتی از جمله استان اصفهان وجود دارد در این استان داشته باشد نیز گفت: دانش‌بنیان‌ها در صنایع بالادست که مصرف بالای اب داشته یا آلودگی هوا دارند می‌توانند بسیار کمک کننده و موثر باشند. به منظور جذب این شرکت‌ها باید زیرساخت‌ها تغییر یابند و از استقرار صنایع جدید به دلیل محدودیت‌های منابع آبی جلوگیری شود.

وی با بیان اینکه باید بر روی مزیت‌های استان‌های صنعتی تمرکز شود، عنوان کرد: گردشگری، فناوری و ... از جمله بخش‌هایی از اقتصاد هستند که باید تمرکز سرمایه‌گذاری‌ها دراین بخش‌ها انجام شود.

فاصله بسیار برخی صنایع با نسل پنجم صنعتی‌شدن

عضو کمیسیون سرمایه گذاری اتاق بازرگانی ایران گفت: برخی از سرمایه‌گذاری‌های انجام شده در استان اصفهان مربوط به صنایعی با تکنولوژی و ساختار قدیمی است که با نسل پنجم صنعتی‌شدن فاصله بسیاری دارند.

انتهای پیام/

ارسال نظر
قالیشویی ادیب