راهکار کاهش ریسک خرید محصولات دانشبنیان چیست؟
محسن میرصدری، عضو هیئت رئیسه کمیسیون کسبوکارهای نوین و دانشبنیان اتاق ایران در گفتوگو با خبرنگار اقتصادی خبرگزاری علم و فناوری آنا، درباره قانون بار اول و حمایت از تولیدات بار اولی شرکتهای دانشبنیان و میزان تأثیر این مصوبه بر دانشبنیان شدن تجهیزات راهبردی گلوگاهی گفت: بیمهها باید مسئولیت میزان ریسک پذیری تجهیزات تولید بار اول شرکتهای دانشبنیان را بپذیرند تا به این وسیله استفاده از این تجهیزات ضمانت لازم را داشته باشند.
بخشهای دولتی و غیر دولتی به استفاده از تجهیزات تولید بار اول شرکتهای دانشبنیان ترغیب شوند
وی ادامه داد: بخشهای دولتی و غیر دولتی باید به استفاده از تجهیزات تولید بار اول شرکتهای دانشبنیان ترغیب شوند و حتی به این وسیله زمینه فروش این تجهیزات هم فراهم شود.
میرصدری گفت: وقتی گواهینامه معتبری برای میزان ریسک استفاده از این تجهیزات تولید بار اول شرکتهای دانشبنیان وجود داشته باشد ریسک خرید این تجهیزات پایین میآید و زنجیره حمایت از تولیدات بار اول تکمیل شده و حمایت از تولیدات بار اول تقویت میشود.
عضو هیئت رئیسه کمیسیون کسبوکارهای نوین و دانشبنیان اتاق ایران افزود: در حال حاضر حمایتهایی از تجهیزات تولیدی بار اولی از سوی مجلس و دولت و معاونت علمی وجود دارد؛ اما باید سایر مسائل که به آن پرداختیم هم مورد توجه قرار بگیرد تا خیال کارفرما را راحت کند.
میرصدری خاطرنشان کرد: از سوی دیگر باید فرهنگسازی شود و فرهنگ استفاده از تجهیزات داخلی دانشبنیان که برای اولین بار در کشور تولید میشود، ترویج شود.
نشانی خاص برای تولیدات بار اولی شرکتهای دانشبنیان تعریف شود
وی ادامه داد: از سوی دیگر باید یک نشان خاص برای تولیدات بار اولی شرکتهای دانشبنیان تعریف شود تا هم مردم و هم تولیدکنندگان و کارفرماها به آن اعتماد کنند که نشان از کیفیت و قابل اطمینان بودن این تولیدات بار اولی شرکتهای دانشبنیان باشد.
عضو هیئت رئیسه کمیسیون کسب وکارهای نوین و دانشبنیان اتاق ایران خاطرنشان کرد: این نشان هم باید با هماهنگی سازمان ملی استاندارد روی کالاها زده شود تا اقبال به خرید تولیدات بار اولی شرکتهای دانشبنیان ایجاد شود.
میرصدری افزود: اگر به تولید بار اول اهمیت داده شود، مادههای مختلف قانون جهش تولید دانشبنیان مثل ماده ۱۱ که درباره معافیت تحقیق و توسعه و معافیت مالیاتی است، همگی مفهوم پیدا میکند.
وی خاطرنشان کرد: شرکتهای بزرگ دانشبنیان میتوانند با دریافت این معافیت تحقیق و توسعه به سمت گسترش تحقیق و توسعه بروند. این تحقیق و توسعه را میتوانند خودشان انجام دهند و یا میتوانند برون سپاری کنند و به شرکتهای دانشبنیان و یا دانشگاهها واگذار کنند.
انتهای پیام/