دیده بان پیشرفت علم، فناوری و نوآوری
24 اسفند 1402 - 00:02
یک متخصص طب سنتی در گفت‌وگو با آنا مطرح کرد؛

کاهش حجم غذا در ماه مبارک رمضان برای دوری از چاقی

کاهش حجم غذا در ماه مبارک رمضان برای دوری از چاقی
عضو هیئت علمی دانشگاه علوم پزشکی اصفهان با اشاره به مزیت روزه برای دفع مواد التهاب‌زا از بدن، گفت: اگر حجم غذا در ماه مبارک رمضان کم نشود، دچار چاقی و عوارض دیگر می‌شویم.
کد خبر : 899945

محمد انصاری پور متخصص طب سنتی در گفت‌وگو با خبرنگار خبرگزاری علم و فناوری آنا اظهار کرد: روزه علاوه بر سلامتی روح موجب سلامتی جسم افراد نیز می‌شود.

وی اولین نکته آداب غذا خوردن در ماه مبارک رمضان را کم کردن مقدار خوراک و حجم غذا دانست و افزود: کم خوردن باعث می‌شود مواد التهاب‌زا از بدن دفع، بدن پاک و فرد سلامتی خود را افزایش دهد.

این متخصص طب سنتی ادامه داد: گاهی افراد پس از پایان ماه مبارک رمضان با اضافه وزن مواجه هستند که این نشانه اضافه کردن حجم وعده های غذایی و کم کردن تحرک است؛ این عارضه نشان می‌دهد فرد رفتار اشتباهی داشته است و بدن نه‌تنها سلامتی خود را افزایش نداده بلکه دچار چاقی و عوارض دیگر شده است.

عضو هیئت علمی دانشگاه علوم پزشکی اصفهان افراد با اشاره به اینکه  تا 2 ساعت بعد از وعده افطار نباید میوه، زولبیا و بامیه، شیرینی مصرف کرد، گفت: افراد با خوردن غذاهای معمول، کربوهیدرات کافی را کسب می‌کنند و خوردن شیرینی‌ها باعث بالارفتن سطح انسولین بدن و در نتیجه التهاب و بیماری می‌شود.

وی افزود: خوردن غذاهایی که با سیستم بدن سازگار باشد از نکته هایی است که می‌تواند باعث بالارفتن سطح انرژی شود و از ابتلا به بیماری جلوگیری کند. همچنین غذاهایی مثل آش‌ها که دارای حبوبات فراوان هستند باعث نفخ معده می‌شود و فرد باید به سازگاری این نوع غذاها با بدن خود دقت کند.

انصاری پور با اشاره به اینکه آرام خوردن و خوب جویدن غذا از دیگر آداب غذاخوردن است، افزود: تند خوردن غذا برای سیرشدن سریع در وعده افطار و سریع خوردن غذا در سحر باعث می‌شود، فرد دچار بیماری‌های متعدد ازجمله معده درد شود.

وی با بیان اینکه خوردن زیاد آب از تشنگی در طول روز جلوگیری نمی‌کند، گفت: بهترین زمان برای نوشیدن آب و دیگر مایعات حداقل یک ساعت بعد از زمان افطار است، همچنین خوردن غذاهای شور، کبابی و خشک در سحر موجب تشدید تشنگی می‌شود و باید تا جایی که ممکن است از خوردن آنها جلوگیری کرد.

این استاد دانشگاه گفت: خوابیدن بلافاصله بعد از وعده افطار و سحر موجب نفخ معده و ترش کردن می‌شود و باید حداقل تا دو ساعت بعد از وعده‌‎های غذایی بیدار بود.

انتهای پیام/

ارسال نظر
قالیشویی ادیب