کاهش حجم غذا در ماه مبارک رمضان برای دوری از چاقی
محمد انصاری پور متخصص طب سنتی در گفتوگو با خبرنگار خبرگزاری علم و فناوری آنا اظهار کرد: روزه علاوه بر سلامتی روح موجب سلامتی جسم افراد نیز میشود.
وی اولین نکته آداب غذا خوردن در ماه مبارک رمضان را کم کردن مقدار خوراک و حجم غذا دانست و افزود: کم خوردن باعث میشود مواد التهابزا از بدن دفع، بدن پاک و فرد سلامتی خود را افزایش دهد.
این متخصص طب سنتی ادامه داد: گاهی افراد پس از پایان ماه مبارک رمضان با اضافه وزن مواجه هستند که این نشانه اضافه کردن حجم وعده های غذایی و کم کردن تحرک است؛ این عارضه نشان میدهد فرد رفتار اشتباهی داشته است و بدن نهتنها سلامتی خود را افزایش نداده بلکه دچار چاقی و عوارض دیگر شده است.
عضو هیئت علمی دانشگاه علوم پزشکی اصفهان افراد با اشاره به اینکه تا 2 ساعت بعد از وعده افطار نباید میوه، زولبیا و بامیه، شیرینی مصرف کرد، گفت: افراد با خوردن غذاهای معمول، کربوهیدرات کافی را کسب میکنند و خوردن شیرینیها باعث بالارفتن سطح انسولین بدن و در نتیجه التهاب و بیماری میشود.
وی افزود: خوردن غذاهایی که با سیستم بدن سازگار باشد از نکته هایی است که میتواند باعث بالارفتن سطح انرژی شود و از ابتلا به بیماری جلوگیری کند. همچنین غذاهایی مثل آشها که دارای حبوبات فراوان هستند باعث نفخ معده میشود و فرد باید به سازگاری این نوع غذاها با بدن خود دقت کند.
انصاری پور با اشاره به اینکه آرام خوردن و خوب جویدن غذا از دیگر آداب غذاخوردن است، افزود: تند خوردن غذا برای سیرشدن سریع در وعده افطار و سریع خوردن غذا در سحر باعث میشود، فرد دچار بیماریهای متعدد ازجمله معده درد شود.
وی با بیان اینکه خوردن زیاد آب از تشنگی در طول روز جلوگیری نمیکند، گفت: بهترین زمان برای نوشیدن آب و دیگر مایعات حداقل یک ساعت بعد از زمان افطار است، همچنین خوردن غذاهای شور، کبابی و خشک در سحر موجب تشدید تشنگی میشود و باید تا جایی که ممکن است از خوردن آنها جلوگیری کرد.
این استاد دانشگاه گفت: خوابیدن بلافاصله بعد از وعده افطار و سحر موجب نفخ معده و ترش کردن میشود و باید حداقل تا دو ساعت بعد از وعدههای غذایی بیدار بود.
انتهای پیام/