دیده بان پیشرفت علم، فناوری و نوآوری
سخنگوی شهرداری خبرداد؛

ورود اولین نمونه ون تاکسی و اتوبوس چینی به کشور از فردا/ اعتبار کارت مترو خبرنگاران در سال ۱۴۰۳ افزایش می‌یابد

ورود اولین نمونه ون تاکسی و اتوبوس چینی به کشور از فردا  اعتبار کارت مترو خبرنگاران در سال ۱۴۰۳ افزایش می‌یابد
محمدخانی گفت: قرارداد تکمیلی ناوگان حمل و نقل برقی با شرکت‌های تولیدکننده چینی منعقد شده که اولین نمونه‌ها فردا وارد کشور خواهد شد.
کد خبر : 899927

به گزارش خبرنگار فرهنگ و جامعه خبرگزاری علم و فناوری آنا، نشست خبری تشریح برنامه‌های شهری با حضور عبدالمطهر محمدخانی سخنگوی شهرداری و علیرضا نادعلی سخنگوی شورای شهر در باغ نگارستان برگزار شد.

عبدالمطهر محمدخانی تاکید کرد: از روز اول که وارد مجموعه شهری شدیم حمل و نقل مساله ما بود، ناوگان ون را در حالی تحویل گرفتیم که صد در صد فرسوده بود، اما در خصوص سال  ۱۴۰۲ باید بگویم هنوز تلاش‌های ما به سرانجام نرسیده اما در قیاس با گذشته اتفاقاتی رخ داده است در قیاس با چهارسال قبل بیش از سه برابر اتوبوس نو به ناوگان اضافه کردیم.

وی افزود: در سالی که رو به اتمام است، اتفاقات بزرگی افتاده است که قابل توجه بودهغ در حوزه اورهال قطار مترو اتفاقاتی را رقم زدیم، خبر خوب جدید در این حوزه انعقاد قرارداد تکمیلی ناوگان حمل و نقل برقی با شرکت‌های تولیدکننده چینی بوده که اولین نمونه‌ها فردا وارد کشور خواهند شد، ابتدا اعضای شورای شهر از خودروها  بازدید خواهند داشت و بعد اهالی رسانه.

محمدخانی در پایان عنوان کرد: امیدواریم با این فرآیند و همکاری بانک مرکزی ان‌شالله از اردیبهشت و خرداد ورود این تاکسی اتوبوس و ون را در شهر شاهد باشیم.

پیگیری آتش‌سوزی مترو در شورای شهر

ادعلی در خصوص  خرابی های پی در پی مترو تهران  و آتش سوزی روز گذشته گفت: اتفاقا شورا چرایی این موضوعات را پیگیری می کند و در کمیسیون تخصصی پیگیری می‌کنیم و اعضای شورا تعارف ندارند و این موضوعات را پیگیری می کنند.

این عضو شورا گفت: رسالت ما پررنگ است و ما در حوزه مطالبه جدی هستیم، دوستان باید توضیح رسمی بدهند و عذرخواهی کنند و تلاش هم شود این اتفاقات تکرار نشود.

نادعلی گفت: تلاش کردیم تجهیزات تهیه و اقدامات صورت و خرید واگن صورت انجام و اورهال صورت گیرد.

در ادامه محمدخانی در خصوص خرابی ها هم گفت: کارها زمان بر است، قراردادی که با طرف چینی بسته شده است، زمان تحویل بعد عقد قرارداد ٢۴ ماه بود که به مذاکرات به زیر ١۴ ماه رسید. ما با وضعیت فاجعه‌باری کار را تحویل گرفتیم.

وی در خصوص وضعیت فعلی هم تصریح کرد:ما شرمنده مردم هستیم و توضیحاتی هم ارایه شد و بنده هم به سهم خود عذرخواه هستم.

محمدخانی افزود: قرارداد ساخت واگن ها ٧ سال طول کشید و در این دوره انجام شد که باید این موضوعات پیگیری شود.

وی در خصوص اورهال گفت: بیش از ٢ برابر اورهال شده و شهرداری تمام مسیرهای ممکن توسعه نوسازی بهسازی واگن را انجام داده است و ما همه مسیرها را  می رویم تا مشکلات به حداقل برسد.

نادعلی در خصوص ساماندهی چهار راه ولی عصر هم توضیح داد که ما مشکلات  اجتماعی هم در این بخش داریم  اما کار ساماندهی را آغاز کردیم. یک رهاشدگی در زمان کرونا داشتیم و خیلی ها زیاد جلوی بساط گستری را نگرفتند البته بنده هم اگر بودم همین کار را می کردم چون برخی اقتصاد خانواده شان از این راه است و بعد از آن دوره باید جمع آوری می شد.

سخنگوی شورای شهر در خصوص مقاومت در باره ساماندهی این محدوده هم گفت: برخی مقاومت می کردند و  کار طول کشید  در آنجا قمه کشی و تیراندازی  داشتیم و اتفاقات وحشتناکی در  اطراف بنای تئاتر شهر رخ می داد.

نادعلی درباره حریم تئاتر شهر گفت:چهارراه ولیعصر پر تردد ترین چهارراه کشور است، در نقطه ای قراردادرد که بوستان دانشجو در ان قرار دارد تئاتر شهر نقطه ای است که بنای میراثی در ان است که مراعاتهای میراث فرهنگی باید مدنظر قرار گیرد و رهاشدگی که بخاطر دوسال کرونا داشتیم خیلی سعی داشتند جلوی دستفروشی گرفته نشود اگر من هم مسئول شهر بودم همین رویه را پیش می گرفتم و حمایت میکردم اما پس از ان فنرباید به جای اول بازمیگشت.

وی افزود: در خصوص تئاتر شهر این ماجرا بود چون رهاشدگی دیده میشد هرچه وارد شدند برای جمع شدن فضا مقاومت زیاد بود قمه کشی و تیر اندازی رخ داد، اتش روشن میکردند به نحوی که انش کم مانده بود به داخل زبانه بکشد، تنها راه حلهایی که میتوانست وجود داشته باشد باید همکاری خوبی رخ میداد دوره قبل این ماجرا به جایی نرسیده بود اما ما فکر کردیم به لحاظ اجتماعی باید به سازی صورت گیرد.


حریم تئاتر شهر باید مشخص شود، برخی به عنوان دیوارکشی مطرح کردند اما اینطور نبود، طراحی هایی انجام شد در نهایت قرار شد حریم مشخص شود.

موضوع شهرداری تهران درباره برگزاری نمایشگاه کتاب

نادعلی درباره برگزاری نمایشگاه کتاب در داخل شهر و عدم انتقال به شهر افتاب گفت؛ موضع رسمی شورای شهر تهران را مطرح میکنم و ان اینکه معتقدیم نمایشگاههای بزرگ در شهر باید در نمایشگاه افتاب برگزار شود چه نمایشگاهای که در سئول برگزار می شود چه سایر مکانها، بین ما وزارت صمت و دولت رفت و امد صورت گرفت اما نمایشگاه کتاب هم موضع ما نمایشگاه افتاب بود اما ویژگی هایی را باید لحاظ کرد تا برگزاری ممکن شود، با معاونت فرهنگی ارشاد گفتگو داشتیم متراژ مورد نیاز فراهم نبود پارسال نود هزار متر با ساختمانهای مرکز تجارت قابل استفاده بود اما لازم بود در نمایشگاه افتاب سوله اضافه شود، تمام تلاش مدیریت افتاب این بود که محقق شود اما به این شکل انجام نشد و تزریق پول انجام نشد لذا اعلام شد نمایشگاه را در مصلا برگزار میکنیم 

شهرداری باید کارهایی را انجام میداد که به موقع صورت نگرفت برای همین امسال در مصلا برگزار خواهد شد.

 محمدخانی در پاسخ به پرسشی درباره اتفاقات مترو در روز گذشته عنوان کرد: در حوزه حمل و نقل و به ویژه مترو موضوعات توسعه ای زمان‌بر است و در قرارداد ما با چینی ها زمان تحویل اولین سری واگن ها ۲۴ ماه بعد است که با رایزنی ها به ۱۴ ماه کاهش پیدا کرد  چرا که واگن ها متناسب با خطوط ریلی و ایستگاه ها به صورت سفارشی ساخته می شود.

قراردادی که ۷ سال معطل ماند

رئیس مرکز ارتباطات و امور بین‌الملل شهرداری تهران تصریح کرد: با وضعیت فاجعه باری کار را تحویل گرفتیم و چه بسا اگر کمک شورا و خریدهایی برای انبارهای مترو نبود با وضعیت بدتری مواجه بودیم. درباره وضعیت فعلی نیز حتما خودمان را شرمنده مردم می دانیم و بنده نیز به سهم خودم عذرخواه مردم شریف تهران‌ هستم اما باید مطالبات از مسئولان امر صورت بگیرد و باید از آنها بپرسید که چرا قرارداد ساخت واگن ما ۷ سال معطل ماند و از سال ۹۵ تا ابتدای امسال این ساخت انجام نشد و چرا به سادگی پشت گوش انداخته شد.

محمدخانی همچنین گفت: در سال جاری در بحث اورهال در حوزه مترو باید بگویم تاکنون بیش از دو برابر زمان مشابه دوره قبل اورهال انجام شده است. توسعه، نوسازی و بهسازی ناوگان حمل و نقل و پیگیری ساخت قطار ملی و خریدها انجام شد و هر ماه در صحن شورا گزارش حمل و نقل  توسط مدیران حوزه‌ مترو و حمل و نقل و شهردار تهران ارائه می شود.

سخنگوی شهرداری تهران درباره مقصر این حوادث در مترو نیز بیان کرد:  درمجموع اگر فرسوده بودن ناوگان و تلاش برای رفع فرسودگی و عقب ماندگی ها را در نظر بگیرید، هر قضاوتی که به عنوان رسانه و نماینده مردم انجام دهید، ما پذیرا هستیم.

نادعلی درباره اتش سوزی مترو گفت: ما از شرکت بهره برداری مترو موضوع را پیگیری کردیم و بررسی ها در مترو در حال انجام است و گزارشات دقیق به شورا ارائه خواهد شد. آنچه که به ما اعلام کردند دلیل حادثه روز گذشته این بوده که ترانس موجود در مترو دمای بالایی داشته و منجر به آتش سوزی شده است.

محمدخانی درباره تسهیلات در نظر گرفته شده برای برقی سازی خودروها، تاکسی ها و ون ها توضیح داد: با طی مرحله نهایی که روز گذشته با طرف های چینی صورت گرفت و با سفری که نماینده بانک مرکزی به چین دارد موضوع وارد فاز عملیاتی خود شده است. طبق این قرارداد صرفه جویی مالی و ارزی خوبی به نفع مردم اتفاق افتاد، هر چند ما یک دوره پرفشار در رسانه ها با علم اینکه منشا این فشار ها را می دانستیم پشت سر گذاشتیم، اما اتفاق خوب و صرفه جویی خوبی در زمینه خریدها برای ناوگان حمل و نقل انجام شد.

خریدار تولیدات با کیفیت داخل هستیم 

وی تاکید کرد: شهرداری همچنان مدعی است که خریدار تولید با کیفیت داخل است و خرید ۲۵۰۰ دستگاه اتوبوس را با بخش داخلی داریم که به صورت ماهیانه با وجود کم و کاستی ها این اتوبوس ها را تحویل می گیریم. 

رئیس مرکز ارتباطات و امور بین‌الملل شهرداری تهران افزود: در مورد واگذاری اتوبوس‌ها و تاکسی ها در حال بحث هستیم که آیا واگذار به افراد شود یا به شرکت ها. در بسیاری از کشورها تاکسی ها متعلق به شرکت هاست و دو یا سه نفر روی آن کار می کنند. کار کردن یک نفر روی آن در زمان دلخواه خود، متناسب با نیاز شهروندان نیست.


بهره‌برداری از فاز اول پروژه دو گاز؛ سال آینده 

محمدخانی در مورد آخرین وضعیت پروژه پل بعثت و پروژه دوگاز نیز اظهار داشت: در باره آن دو پروزه هر دو این پروژه ها فاز مطالعاتی خود را پشت سر گذاشته و ابتدای سال آینده کلنگ فاز اول آنها زده می شود. فاز اول پروژه دو گاز در انتهای سال اینده انجام می شود و در مورد پل بعثت بسته به نوع اجرا شاید تا اوخر سال آینده یا اوایل سال ۱۴۰۴ نیز طول بکشد چرا که چند گره ترافیکی را برطرف و دو چراغ قرمز در این محدوده را حذف خواهد کرد.

محمدخانی سخنگوی شهرداری تهران در ادامه مجددا درباره اورهال واگن ها و پله برقی های مترو سخن گفت و یادآور شد: پشت برگه قبوض عوارض یک گزارش شفاف و مختصر درباره سالها و ماه های گذشته ارائه شده و آمده که میانگین سالانه تعداد واگن های متروی بازسازی شده از سال ۹۰ تا ۱۱ شهریور ۱۴۰۰ حدود ۳۷ واگن بوده است، اما میانگین آن در دوره جدید ۱۳۳ واگن بوده که حدود ۲۶۰ درصد افزایش اورهال داشتیم. اما فرسودگی ناوگان مورد توجه و زمانبر است. نمی خواهیم با این عدد و رقم مشکلات را توجیه کنیم اما در کنار آن نباید اتفاقاتی که در حال رخ دادن است را زیر سوال ببریم. ضمن اینکه در دوره قبلی قطارهای ای.سی اورهال می شد و ما سراغ کارهای سخت تر رفیتم و قطارهای از رده خارج شده دی. سی را اورهال کردیم.

نادعلی با اشاره به درخواست منطقه ۲۰ و محدوده بازار برای راه اندازی شهرداری ویژه، گفت: باید در این زمینه در شهرداری تهران نیز بررسی ها صورت بگیرد تا نتیجه نهایی اعلام شود.

وی با تأکید بر هوشمندسازی در شهر  و تأثیر آن بر کاهش هزینه ها، تصریح کرد: استفاده از خلاقیت ها باید سهل الوصول باشد و شهروندان بتوانند به راحتی به آن دسترسی پیدا کنند. ورود از مدلی به مدل دیگر با مقاومت همراه است. لذا درخصوص شناورسازی کرایه تاکسی و مواردی از این قبیل باید تلاش شود که اقدامات سریعتر و بهتر قابل فهم باشد تا مشکلی برای پیاده کردن آن ایجاد نشود.

نادعلی همچنین درباره پارک دانشجو و حضور ترنسها گفت: باید فضایی برای ترنس‌ها در نظر گرفته شود.

واکنش سخنگوی شهرداری به شایعه مرگ یک کارتن‌خواب

رئیس مرکز ارتباطات و امور بین‌الملل شهرداری تهران در ادامه درباره شایعه مرگ یک زن کارتن خواب که در رسانه های معاند خارج از کشور مطرح شده عنوان کرد: اصل این خبر طبق پیگیری‌های انجام شده از نهادهای مرتبط تایید نشد. در دو سه شب منتهی به انتخابات یک همراستایی بین رسانه‌های معاند و برخی رسانه‌های اپوزوسیون داخلی انجام شد و انواع اخبار  و بحران ها را در تهران در این رسانه ها مطرح کردند.

ی تاکید کرد: ۵ شب سرد متوالی را در تهران سپری کردیم که هر شب ۳۰ گشت امداد ما به صورت فعال در شهر برای جمع آوری معتادان حضور داشت. با وجود این گشت ها ۳۰ درصد گرمخانه‌های ما خالی بود و علت آن این بود که معتادان را به کمپ های ماده ۱۶ منتقل کردیم و در آنجا سرویس دهی می شدند. درواقع افزایش ظرفیت اسکان ماده ۱۶  باعث شد گرمخانه ها ظرفیت بیشتری داشته باشند.

وی تصریح کرد:  در بحث ظرفیت نگهداری معتادان متجاهر، تخت خالی به اندازه کافی داریم و هیچ مشکلی به لحاظ نگهداری آنها در شرایط استاندارد وجود ندارد.

محمدخانی وی تصریح کرد: درخصوص نگهداری معتادان متجاهر، تخت خالی به اندازه کافی داریم و هیچ مشکلی به لحاظ نگهداری آنها در شرایط استاندارد وجود ندارد.

خط قرمز شهرداری تهران در انتخابات

محمدخانی اظهار کرد: در بحث انتخابات و تخلفات در این زمینه هرگونه استفاده از بیت المال و اموال شهرداری برای تبلیغات هر جریان سیاسی خط قرمز شهردار تهران بود و شاید در هیچ دوره ای به این اندازه این ملاحظات وجود نداشته است. اگر احساس می شد فردی تصمیمی برای این کار دارد تذکر داده می شد. کما اینکه در جلسه شام انتخابات، استاندار و فرماندار و دستگاه های نظامی و انتظامی از شهردار و مجموعه شهرداری بابت کمک به برگزاری پرشور و سالم انتخابات تشکر کردند.

عضو شورای اسلامی شهر تهران با بیان اینکه سامان بازارهایی برای حضور دست فروشان پیش بینی شده و این اقدام بسیار خوبی است که دست فروشان ثبت می شوند، اظهار کرد: باید دقت کنیم که وقتی در نقطه ای خیابان اصلی به میدان می رسد، نباید فضا را رها کرد و باید تمام این موارد مورد دقت باشد.

وی با بیان اینکه موضع شورای شهر درخصوص انتخابات، قانون است، یادآور شد: نباید خارج از قانون در ایام انتخابات اقدامی انجام شود. شهرداری از بسیاری از دستگاه های دیگر سیاسی تر است چراکه متناسب با انتخابات ریاست جمهوری انتخابات شوراها نیز برگزار و لیست ها بسته می شود. همین موارد باعث می شود که آثار سیاسی نیز داشته باشد و ما سعی کردیم در این دوره دستگاه شهرداری درگیر انتخابات مجلس نشود.

نادعلی با تأکید بر اینکه این‌بار قرار نیست کسی از اینجا جایی برود، گفت: ما در فضای زیباسازی قرار بر دعوت مردم به انتخابات داشتیم و سعی کردیم دستگاه ها و سازمان ها به هیچ عنوان همکاری در این زمینه نداشته باشند. شهردار تهران نیز موضع جدی و تندی در این زمینه داشت. اینکه از جریانات سیاسی در حوزه اصول گرایان و اصلاح طلبان، برخی مدیران در شهرداری و شورا فعالیت می کنند بحث دیگری است اما تلاش بر این بود که تبلیغات و خلاف قانون انجام نشود.

افزایش سهمیه رسانه در طرح ترافیک

مطهر محمدخانی در پاسخ به سوال خبرنگار آنا درباره افزایش سهمیه رسانه از طرح ترافیک و افزایش اعتبار کارت بلیت مترو خبرنگاران گفت؛ با کمک شورا ظرفیت طرح ترافیک و کارت بلیط افزایش خواهیم داد نکته مهمتر اینکه با ظرفیت اپلیکیشن شهرزاد این امکان وجود دارد همه مسیر درخواست و صدور طرح ترافیک از همین مسیر اتفاق می افتد تا شان خبرنگاران حفظ شود، بنابراین داخل همان نزم افزار امکان اینکه از ظرفیت استفاده کنیم.

ادعلی با بیان اینکه موضع شورای شهر درخصوص انتخابات، قانون است، یادآور شد: نباید خارج از قانون در ایام انتخابات اقدامی انجام شود. شهرداری از بسیاری از دستگاه های دیگر سیاسی تر است چراکه متناسب با انتخابات ریاست جمهوری انتخابات شوراها نیز برگزار و لیست ها بسته می شود. همین موارد باعث می شود که آثار سیاسی نیز داشته باشد و ما سعی کردیم در این دوره دستگاه شهرداری درگیر انتخابات مجلس نشود.

نادعلی با تأکید بر اینکه این‌بار قرار نیست کسی از اینجا جایی برود، گفت: ما در فضای زیباسازی قرار بر دعوت مردم به انتخابات داشتیم و سعی کردیم دستگاه ها و سازمان ها به هیچ عنوان همکاری در این زمینه نداشته باشند. شهردار تهران نیز موضع جدی و تندی در این زمینه داشت. اینکه از جریانات سیاسی در حوزه اصول گرایان و اصلاح طلبان، برخی مدیران در شهرداری و شورا فعالیت می کنند بحث دیگری است اما تلاش بر این بود که تبلیغات و خلاف قانون انجام نشود.

محمدخانی اظهار کرد: در بحث انتخابات و تخلفات در این زمینه هرگونه استفاده از بیت المال و اموال شهرداری برای تبلیغات هر جریان سیاسی خط قرمز شهردار تهران بود و شاید در هیچ دوره ای به این اندازه این ملاحظات وجود نداشته است. اگر احساس می شد فردی تصمیمی برای این کار دارد تذکر داده می شد. کما اینکه در جلسه شام انتخابات، استاندار و فرماندار و دستگاه های نظامی و انتظامی از شهردار و مجموعه شهرداری بابت کمک به برگزاری پرشور و سالم انتخابات تشکر کردند.

یک تصمیم تسهیلگرانه در حوزه نگهداشت و پسماند

سخنگوی شهرداری تهران یادآور شد: در حوزه نگهداشت و بحث پسماند، ۱۵۰ پیمانکار پسماند در شهر تهران داشتیم و خود این مسأله باعث کم شدن نظارت شهرداری و کندی خدمت رسانی می شد. یک اتفاق خوب در این دوره افتاد و آن این بود که ۱۵۰ پیمانکار خرد به ۱۴ پیمانکار بزرگ با سابقه روشن و نظارت پذیر تبدیل شد. 

وی در خصوص برون سپاری خدمات در مجموعه شهرداری نیز افزود: تا جای ممکن دنبال برون سپاری خدمات هستیم اما اصل برای ما کیفیت خدمات است مثلا در حمل و نقل یک سری جاها ممکن است برون سپاری آسیب برساند و اگر ببنیم جایی ممکن است در مجموعه شهرداری خدمات باکیفیت تر ارائه دهیم همین روال را طی خواهیم کرد. 

محمدخانی در خصوص مساله به کارگیری اتباع توضیح داد: در بحث پسماند یکی از مسائل ما مساله اتباع است. سختی های آنها را متوجه هستیم ولی به عنوان یک پدیده جدی بابت اتفاقات یکی از کشورهای همسایه موج ورود اتباع را داشتیم . یکی از معضلات ما در ۱۵۰ پیمانکار پسماند استفاده از اتباع و کودکان اتباع بود. بنابراین اگر بحث استخدام در سازمان پسماند طرح شده قرار است جایگزین ظرفیتی شود که در صورت خروج اتباع از این وضعیت انجام می دهیم. با نظارت دقیق تر و عدم استفاده از اتباع ظرفیت خالی ایجاد می شود که می توان از این افراد استفاده کرد.

انتهای پیام/

ارسال نظر
گوشتیران
قالیشویی ادیب