دیده بان پیشرفت علم، فناوری و نوآوری
در پاسخ به آنا؛

ناظم بکائی: اولویت ما تبادل دانشجو با دانشگاه‌های ویژه دختران در خارج از ایران است

ناظم بکائی: اولویت ما تبادل دانشجو با دانشگاه‌های ویژه دختران در خارج از ایران است
رئیس دانشگاه الزهرا گفت: دانشگاه های تک جنسیتی و ویژه دختران حتی در آمریکا و اروپا و ژاپن بیشتر از ایران است. اولویت ما تبادل دانشجو با دانشگاه های ویژه دختران در خارج از ایران است.
کد خبر : 899907

به گزارش خبرنگار گروه آموزش و دانشگاه خبرگزاری علم و فناوری آنا، زهرا ناظم بکائی، رئیس دانشگاه الزهرا در نشست خبری با اصحاب رسانه که ظهر امروز (دوشنبه، ۱۴ اسفند ۱۴۰۲) در مرکز همایش های دانشگاه الزهرا برگزار شد، اظهار کرد: اولویت ما تبادل با دانشگاه‌های ویژه دختران در خارج از ایران است، دانشگاه‌های تک جنسیتی و ویژه دختران حتی در آمریکا و اروپا و ژاپن بیشتر از ایران است. اولویت ما تبادل با دانشگاه‌های ویژه دختران در خارج از ایران است. بخش اعظمی از مقالات چاپ شده دانشگاه الزهرا به زبان فارسی است و از نظر تعداد مقالات فارسی نقطه قوت به شمار می‌آید به علت توجه به رشته و مقاطع بیشترین نمایه مقالات دانشگاه الزهرا فارسی به حساب می‌آید.

وی افزود: ۵ دانشمند دو درصد برتر جهان و ۳ دانشمند یک درصد برتر جهان از استادان دانشگاه الزهرا هستند.

ناظم بکائی تصریح کرد: در تلاش هستیم تا جامعه نگاه جدیدی به نقش زنان در جامعه داشته باشد، یعنی به فعالیت علمی خانم جامعه ایرانی توجه جدی می‌شود تا بتواند مابقی مسئولیت‌های خود را در کنار کار علمی انجام دهد. با ظهور و بروز فناوری‌های نو مانند هوش مصنوعی موظف به تقویت توانایی بانوان هستیم تا بیشتر و بهتر دیده شوند.

رئیس دانشگاه الزهرا ادامه داد: استفاده از توانمندی مدیران جوان در درون دانشگاه از برنامه ریزی‌های جدی بنده از ابتدای مسئولیتم بوده است تا بتوانیم از استعداد بانوان جوان علاوه بر فعالیت‌های علمی در پست‌های مدیریتی هم استفاده کنیم.

رئیس دانشگاه الزهرا با بیان اینکه مجوز تاسیس تعدادی از بین رشته ای‌ها را دریافت می‌کنیم؛ تاکید کرد: این یک ضرورت برای ماست، همچنین ارتباط صنعت با دانشگاه هم امری مهم است که در دستور کار قرار خواهیم داد. مشکل هزینه کرد تغذیه دانشجویی بخش عمده‌ای از بودجه دانشگاه را به خود اختصاص داده است و بار مالی تغذیه دانشجویی دانشگاه‌ها را با کسری بودجه رو به رو کرده است و این موضوع را با وزارت علوم مطرح کرده ایم تا با برداشتن بودجه و بار مالی از دوش دانشگاه‌ها به سایر امور هم دست یابیم؛ چرا که در هیچ کجای دنیا دانشگاه‌ها ملزم به پرداخت تغذیه دانشجو نیستند، اما در ایران از قدیم با این سنت پیش رفته ایم.

وی در پاسخ به سوال خبرنگار آنا درباره استفاده از ظرفیت استادان بین المللی در دانشگاه الزهرا گفت: دانشگاه‌های تک جنسیتی و ویژه دختران حتی در آمریکا و اروپا و ژاپن بیشتر از ایران است. اولویت ما تبادل با دانشگاه‌های ویژه دختران در خارج از ایران است که این روند را از کشور‌های عراق و لبنان و برخی کشور‌های حوزه خلیج فارس آغاز کرده ایم.

ناظم بکائی بیان کرد: ۱۱ دانشکده، ۱ پژوهشکده و ۲۵۰۰ دانشجوی خوابگاهی در دانشگاه الزهرا مستقر هستند. ۲ ساختمان از ۶ ساختمان خوابگاهی از کیفیت سطح ۵ به سطح ۳ رسیده است، بازسازی استخر دانشگاه از جمله اقدامات عمرانی دانشگاه الزهرا بوده است. مجوز تاسیس دانشکده فناوری‌های راهبردی را کسب کرده ایم که حکمت بنیان و استاد محور است.

جذب ۲۰ عضو هیئت علمی در سال ۱۴۰۳

در ادامه، الهه مرندی معاون آموزشی دانشگاه الزهرا گفت:  ۲۰ عضو هیئت علمی در سال ۱۴۰۲ جذب دانشگاه الزهرا شدند و برای سال ۱۴۰۳ فراخوان پذیرش ۲۰ عضو هیئت علمی را اعلام خواهیم کرد.

پروژه‌های میلیاردی حوزه علوم انسانی با صنعت

در ادامه، فخری سادات حسینی معاون پژوهشی دانشگاه الزهرا اظهار کرد: رشته هنر در دانشگاه الزهرا مرکزی علمی پژوهشی است که در نوبه خود بی‌نظیر است و بخش‌های دولتی و خصوصی به جذب فارغ التحصیلان این رشته به خصوص رشته‌های طراحی لباس و طراحی صنعت استفاده می‌کنند، همچنین دانش آموختگان رشته‌های IT هم در صنایع مختلف پذیرش می‌شوند؛ بنابراین ارتباط دانشگاه با جامعه و صنعت خوب است و در تلاش هستیم تا از ظرفیت فارغ التحصیلان در مراکز رشد و پارک‌های علمی و فناوری استفاده کنیم. در حوزه‌های علوم انسانی از قبیل بورس، حسابداری، اقتصاد پروژه‌های میلیاردی با صنایع منعقد کرده ایم.

انتهای پیام/

ارسال نظر
قالیشویی ادیب