چرا سهم دانشبنیانها از اقتصاد ایران اندک است؟
حسین وثوقی ایرانی در گفتوگو با خبرنگار اقتصادی خبرگزاری علم و فناوری آنا، انجام فعالیتهای نمایشی در حوزه دانشبنیانها را از مهمترین معضلات در مسیر استفاده از دانشبنیانهای واقعی در صنایع و اقتصاد کشور دانست و اظهار کرد: از چند سال پیش که بحث دانشبنیانها مطرح شد، بسیاری از شرکتها، کارخانجات یا فعالیتهای اقتصادی که از گذشته در حال انجام بودند، مدعی شدند که شرکت دانشبنیانی هستند. انجام این فعالیتهای صوری و ارائه اسناد و مدارکی مبنی بر اینکه فعالیت آنها دانشبنیانی است ازجمله موضوعاتی است که موجب شده دانشبنیانهای واقعی در مسیر حمایت درست قرار نگیرند.
کار و حرکت جدیدی در حوزه دانشبنیانی کشور به وجود نیامده است
وثوقی ایرانی افزود: این اعلام صوری از طرف شرکتهایی که از گذشته واحد تحقیق و توسعه داشتند و مشغول به فعالیت بودند موجب شد تا کار و حرکت جدیدی در حوزه دانشبنیانی در کشور به وجود نیاید.
وی خاطرنشان کرد: انجام این قبیل فعالیتها بیشتر از طرف کسانی صورت گرفت که با ساختار بروکراتیک و اداری کشور آشنا بودند و با سندسازی برای پارکهای علم و فناوری، بانکها و سازمانهای دولتی جذب صنایع و شرکتهایی شدند که نیاز به دانش یا محصول دانشبنیانی داشتند.
نایب رئیس کمیسیون احداث اتاق بازرگانی ایران اظهار کرد: اقتصاد دانشبنیان آنگونه که در شعارها و اظهارنظرها به آن پرداخته شده است مورد حمایت واقع نشده و به همین دلیل سهم اقتصاد دانشبنیان در اقتصاد ایران اندک است.
عدم استقرار بسیاری از دانشبنیانهای واقعی در پارکهای علم و فناوری
وی افزود: واحدهای دانشبنیانی در کشور و ازجمله در اردبیل وجود داشتهاند که به دلیل نبودن امکان استقرار در پارکهای علمی و فناوری از تمامی معافیتهای قانونی مانند مالیات، بیمه و تسهیلات بانکی که در قانون برای حمایت از دانشبنیانها پیشبینی شده است، محروم شدهاند.
به انحراف رفتن حمایتهایی که برای دانشبنیانها پیشبینی شده است
وثوقی ایرانی خاطرنشان کرد: به انحراف رفتن حمایتهایی که برای دانشبنیانها پیشبینی شده است موجب شده تا نتوان از ظرفیت حضور آنها در اقتصاد بهرهگیری کرد.
حمایت از دانشبنیانها در فضای فعلی اقتصاد ایران ضروری است
نایب رئیس کمیسیون احداث اتاق بازرگانی ایران اظهار کرد: به نظر میرسد که حمایت از دانشبنیانها در فضای اقتصاد آزاد و رقابتی ضرورتی نداشته باشد، اما کشور ما درگیر در تحریمها و بحرانهایی است که فعالیت تمامی بخشهای اقتصادی از جمله دانشبنیانها را با مشکل و معضل مواجه میکند؛ بنابراین در چنین فضایی حمایت از دانشبنیانها نیز ضروری است.
انتهای پیام/