دیده بان پیشرفت علم، فناوری و نوآوری
12 اسفند 1402 - 02:31
ژاپن رئیس دوره‌ای جدید شورای امنیت شد

رئیس جدید شورای امنیت: در صورت ارائه قطعنامه جدید درباره غزه آن را بررسی می‌کنیم

رئیس جدید شورای امنیت: در صورت ارائه قطعنامه جدید درباره غزه آن را بررسی می‌کنیم
سفیر ژاپن و رئیس دوره‌ای شورای امنیت اعلام کرد که در صورت ارائه قطعنامه جدید برای برقراری آتش‌بس در غزه آن را بررسی خواهد کرد.
کد خبر : 899399

به گزارش گروه سیاست خبرگزاری علم و فناوری آنا، «یامازاکی کازویوکی» سفیر و نماینده دائم ژاپن در سازمان ملل و رئیس دوره ای شورای امنیت برای ماه مارس ۲۰۲۴ اعلام کرد که این شورا هفته آینده (روز پنجشنبه هفتم مارس) نشستی در مورد خاورمیانه خواهد داشت.

سفیر و نماینده دائم ژاپن در سازمان ملل متحد تصریح کرد: این نشست، فرصتی خواهد بود که وضعیت غزه را بررسی کند.

رئیس دوره ای شورای امنیت با اشاره به ارائه پیش نویس قطعنامه پیشنهادی از سوی آمریکا به این شورا درباره غزه گفت: در صورتی که قطعنامه پیشنهادی جدیدی از سوی اعضای شورای امنیت ارائه شود، ما آن را مطرح خواهیم کرد و در شورای امنیت آن را بررسی خواهیم کرد.

فرانسه یکی از ۵ عضو دائم و دارای حق وتوی شورای امنیت سازمان ملل ریاست دوره ای این شورا را در ماه میلادی ژانویه بر عهده داشت و پس از آن کشور گویان و اکنون ژاپن دیگر عضو غیردائم شورای امنیت، ریاست دوره ای این شورا را برای یک ماه میلادی (مارس) برعهده دارد.

شورای ۱۵ عضوی امنیت سازمان ملل متحد از آغاز جنگ اسرائیل و گروههای مقاومت فلسطینی در هفتم اکتبر ۲۰۲۳ (۱۵ مهرماه ۱۴۰۲) تاکنون به دلیل حمایت های همه جانبه آمریکا از تل آویو نتوانسته است هیچ قطعنامه ای برای برقراری آتش بس فوری در غزه تصویب کند در حالیکه به اذعان مقامات سازمان ملل و همه جهان، مردم غزه در وضعیت وحشتناکی بسر می برند و در یک قدمی قحطی قرار دارند.

آمریکا ۲۰ فوریه ۲۰۲۴ (اول اسفندماه ۱۴۰۲) برای سومین بار پیش نویس قطعنامه پیشنهادی برای برقراری آتش بس فوری در غزه را وتو کرد. این قطعنامه ۱۳ رای مثبت شورای ۱۵ عضوی امنیت را کسب کرد اما آمریکا با مخالفت با آن، موجب تصویب نشدن آن یا همان وتوی قطعنامه شد. انگلیس دیگر عضو شورای امنیت نیز به آن رای ممتنع داد.

یک قطعنامه برای تصویب در شورای امنیت نیاز به ۹ رای بدون مخالفت یا همان وتوی پنج عضو دائم این شورا (آمریکا، انگلیس، روسیه، چین و فرانسه) دارد.

واشنگتن به طور سنتی از متحد خود یعنی اسرائیل در برابر اقدامات سازمان ملل حتی برغم اعتراض های جهانی به کشتار مردم غزه از سوی تل آویو، از این رزیم محافظت می کند و از ۷ اکتبر تاکنون سه بار قطعنامه های این شورا را وتو کرده و دو بار نیز رای ممتنع داده است که صرفا به شورای امنیت اجازه می دهد قطعنامه هایی را تصویب کند که هدف آن افزایش کمک به غزه بوده و خواستار صرفا وقفه در جنگ اسرائیل علیه غزه شده است.

منابع خبری و دیپلماتیک ۳۰ بهمن ماه اعلام کردند: واشنگتن با آتش بس دائم در هر اقدام سازمان ملل در مورد جنگ اسرائیل مخالف بوده است، اما متن پیش نویسی را همان لحنی است است که جو بایدن رئیس جمهور این کشور در گفتگو با بنیامین نتانیاهو نخست وزیر اسرائیل از آن استفاده کرده است.

بر اساس اعلام منابع خبری، در متن پیش نویس ایالات متحده آمریکا آمده است که «در شرایط کنونی یک حمله زمینی بزرگ به رفح، منجر به آسیب بیشتر به غیرنظامیان و جابجایی بیشتر آنها از جمله به طور بالقوه به کشورهای همسایه خواهد شد.» چنین اقدامی «پیامدهای جدی برای صلح و امنیت منطقه خواهد داشت و چنین حمله زمینی بزرگی در شرایط کنونی نباید انجام شود.»

اسرائیل قصد دارد به رفح حمله کند، جایی که بیش از یک میلیون فلسطینی از ۲.۳ میلیون فلسطینی در غزه در آنجا سرپناه گرفته اند و این نگرانی بین‌المللی را برانگیخته است که چنین اقدامی به شدت بحران انسانی در غزه را وخیم تر می‌کند.

آمریکا از آغاز جنگ در غزه به دنبال تصویب قطعنامه ای است که در آن حماس را به دلیل عملیات طوفان الاقصی محکوم کند.

انتهای پیام/

ارسال نظر
گوشتیران
قالیشویی ادیب