طهرانچی: کار دانشگاه، یاددهی انتخاب صحیح به دانشجویان است
به گزارش گروه آموزش و دانشگاه خبرگزاری علم و فناوری آنا، نخستین نشست سراسری مدیران و اعضای هیئتعلمی گروه محیط زیست دانشگاه آزاد اسلامی با حضور محمدمهدی طهرانچی رئیس دانشگاه آزاد اسلامی امروز در دانشگاه آزاد اسلامی واحد علوم و فناوری پردیس برگزار شد.
طهرانچی در این نشست با تبریک اعیاد شعبانیه به بیان سخنانی درخصوص «انسان، انتخاب، فرصت یا تهدید» پرداخت و گفت: قدرت انتخاب یکی از ویژگیهای انسان است که خداوند به بشر داده است. اساساً نظام خلقت با یک انتخابی شروع شده است. در زندگی بشری نیز، مسیر اساساً یک مجموعه روشن است (۱) این دوگانه، دوگانهای بسیار مهم است که شما با آن مواجهه هستید. باید درخصوص این مواجهه تفکر کنیم. محیط دانشگاه، محیط یادگیری این مواجهه است و باید برای این مواجهه، جوانان را آماده کنیم.
وی بابیان اینکه کار دانشگاه، یاددهی انتخاب صحیح به دانشجویان است، اظهار کرد: انتخاب رشته، انتخاب واحد، انتخاب استاد راهنما، انتخاب استاد مشاور و ... مواردی است که ما انتخاب کردن را به دانشجویان در دانشگاه آموزش میدهیم.
طهرانچی تأکید کرد: انتخاب امری است لاینفک برای انسان که همواره در حال انجام یک انتخاب است. عدم استقبال دانشجویان از برخی رشتههای مهم، نتیجه انتخاب غیرصحیح است. با عزلت و گوشهگیری از انتخاب هیچچیزی حل نخواهد شد. تحدید نسل نتیجه عدم انتخاب یک جوان نسبت به انتخاب همسر آینده است. در خلقت هیچ موجودی تحدید نسل نمیکند، جز انسانی که از انتخاب پرهیز میکند. نباید با «انتخاب» که جز لاینفک زندگی ما است، بهصورت منفی برخورد کنیم، تحدید نسل، عدم پیشرفت، عدم توسعه و ... نتیجه عدم انتخاب است.
وی افزود: باید انتخاب کنیم، حتی خداوند هم در آیه ۲۵۶ سوره بقره میفرماید «کار دین بهاجبار نیست، تحقیقاً راه هدایت و ضلالت بر همهکس روشن گردیده، پس هر که از راه کفر و سرکشی دیو رهزن برگردد و به راه ایمان به خدا گراید بیگمان به رشته محکم و استواری چنگ زده که هرگز نخواهد گسست، و خداوند (به هر چه خلق گویند و کنند) شنوا و داناست.» (۲) خداوند نمیگوید انتخاب نکن، بلکه میگوید یک مسیر رشد و یک مسیر گمراهی وجود دارد.
طهرانچی با تأکید بر اینکه دانشگاه اجتماعی، دانشگاهی است که انتخاب صحیح را به دانشجویان یاد میدهد، گفت: انتخاب یا به سرافکندگی منجر میشود یا به کامیابی، این در شرایطی است که انتخاب ما صحیح باشد یا غیرصحیح.
رئیس دانشگاه آزاد اسلامی خاطرنشان کرد: یکی از نعمتهای که برای این ملت ایران بعد از ۲۵۰۰ سال ایجاد شده، نعمت مشارکت مردم در تعیین سرنوشت خود است، ۴۰ سال نیز از این نعمت برخوردار بودیم و هستیم. بهتازگی شاهد بحثی دریکی از رسانههای بودم که خبرنگار آن رسانه معتقد بود که کشورهای منطقه به آزادی و دموکراسی حاکم در ایران احتیاج دارند که بتوانند مسیر مردمسالاری دینی را تجربه کنند. این نعمت، نعمت بزرگی است و انشاءالله هم خودمان در انتخابات شرکت میکنیم و هم بچههایمان را به این کار تشویق میکنیم.
۱- إِنَّا هَدَیْنَاهُ السَّبِیلَ إِمَّا شَاکِرًا وَإِمَّا کَفُورًا. ما به حقیقت راه (حق و باطل) را به او نمودیم حال خواهد شکر گوید و خواهد کفران کند.
۲- لَا إِکْرَاهَ فِی الدِّینِ ۖ قَدْ تَبَیَّنَ الرُّشْدُ مِنَ الْغَیِّ ۚ فَمَنْ یَکْفُرْ بِالطَّاغُوتِ وَیُؤْمِنْ بِاللَّهِ فَقَدِ اسْتَمْسَکَ بِالْعُرْوَةِ الْوُثْقَىٰ لَا انْفِصَامَ لَهَا ۗ وَاللَّهُ سَمِیعٌ عَلِیمٌ
انتهای پیام/