دیده بان پیشرفت علم، فناوری و نوآوری
09 اسفند 1402 - 09:36

تصاویر نجومی ۹ اسفند (۲۸ فوریه)

تصاویر نجومی ۹ اسفند (۲۸ فوریه)
نگاهی متفاوت به آسمان شب و فضای بی‌پایان.
کد خبر : 898944

به گزارش خبرگزاری علم و فناوری آنا،‌ تصاویر نجوم و فضا جدای از اهمیتی که در مطالعات و تحقیقات اخترشناسی دارد، امکان مشاهده و درک عجایب و شگفتی‌های دنیای بیرون از سیاره زمین را برای علاقه‌مندان این حوزه فراهم می‌کند. امروزه به لطف پیشرفت علم و فناوری، تصاویر نجومی به شکل‌های بسیار زیبا و گهگاه هنری تهیه می‌شود که علاوه بر ارائه اطلاعات علمی، زیبایی‌های خیره‌کننده‌ای را برای علاقه‌مندان به ارمغان می‌آورد.

***

تصویر روز astronomy

ستاره زتا مارافسای با سرعت 30 کیلومتر در ثانیه در حال حرکت در فضا است. این ستاره  از خانه قدیمی‌اش بیرون رانده شد. ستاره زتا مارافسای در حین حرکت، یک موج شوک خنک در اطراف خود ایجاد می‌کند. این تصویر رنگارنگ با استفاده از دوربین مخصوص در زمان‌های مختلف گرفته شده و زیبایی آن را در آسمان شب به نمایش می‌گذارد.

تصاویر نجومی ۹ اسفند (۲۸ فوریه)

تصویر روز سازمان ملی تلسکوپ استرالیا

برخی از ستارگان داغ دارای میدان‌های مغناطیسی قوی هستند که به آنها کمک می‌کند تا جریان خروج گاز خود را کنترل کنند. این ستارگان می‌توانند منطقه خاصی را در اطراف خود به نام "مغناطیس گریز از مرکز" ایجاد کنند. ستارگان جوان با سرعت چرخش می توانند مواد باد را در منطقه ای به نام "مغناطیس گریز از مرکز" به دام بیاندازند. این فرآیند به دام انداختن برای کنترل انتشار H-alpha و ایجاد انتشار رادیویی مهم است. این منطقه برای درک اینکه چگونه این ستارگان نور و امواج رادیویی ساطع می‌کنند مهم است.

تصاویر نجومی ۹ اسفند (۲۸ فوریه)

تصویر روز earthsky

این تصویر زیبا با استفاده از تلسکوپ هوشمند SeeStar s50 و بدون پس-پردازش ثبت شده است. عکاس در طول فرایند رصد خود با تلسکوپ هوشمند SeeStar s50، به طور غیرمنتظره‌ای متوجه عبور یک جت گذری جذاب از مقابل خورشید شد. رؤیت جذابی بود. بافت سطح مرئی خورشید نمای واضحی را از فعالیت اخیر لکه‌های خورشیدی ارائه می‌دهد.

تصاویر نجومی ۹ اسفند (۲۸ فوریه)

تصویر روز skyandtelescope

این عکس در مارینو، رم ایتالیا ثبت شده است. تجهیزات مورد استفاده عبارتند از دوربین ASI 533MC Pro، ZWO OAG & ASI 120MM،  تلسکوپ Skywatcher 130PDS f5, TS Photoline 60ED. کهکشان درخشان M81  در آسمان شب دیده می‌شود. این کهکشان در فاصله 11.6 میلیون سال نوری از زمین در صورت فلکی دب اکبر قرار دارد. M81 دارای قدر ظاهری 7 است. برآمدگی مرکزی کهکشان از ستارگان پیرتر و قرمزتر تشکیل شده است و بسیار بزرگتر از برآمدگی کهکشان راه شیری است. در مرکز M81، سیاهچاله‌ای با جرم 70 میلیون برابر خورشید ما وجود دارد که تقریباً 15 برابر بزرگتر از سیاهچاله مرکز کهکشان راه شیری است.

تصاویر نجومی ۹ اسفند (۲۸ فوریه)

انتهای پیام/

ارسال نظر
قالیشویی ادیب