دیده بان پیشرفت علم، فناوری و نوآوری
در نشست خبری مطرح شد؛

جزئیات برپایی سیزدهمین جشنواره پویانمایی تهران/ رقابت ۳۳۴ انیمه در ۵ روز

جزئیات برپایی سیزدهمین جشنواره پویانمایی تهران  رقابت ۳۳۴ انیمه در ۵ روز
جزئیات برپایی سیزدهمین جشنواره بین‌المللی پویانمایی تهران در نشست خبری این رویداد هنری تشریح شد.
کد خبر : 898774

به گزارش خبرنگار گروه فرهنگ و جامعه خبرگزاری علم و فناوری آنا، نشست رسانه‌ای سیزدهمین جشنواره بین‌المللی پویانمایی تهران ۱۴۰۲، صبح امروز هشتم اسفند ماه با حضور حامد علامتی، مدیرعامل کانون پرورش فکری کودکان و نوجوانان، محمدرضا کریمی صارمی، دبیر جشنواره در مکان کانون پرورشی برگزار شد.

کریمی صارمی در ابتدای نشست عنوان کرد: این جشنواره از ۱۳تا ۱۷اسفند با چهار سالن، کانون و باغ کتاب در شهر تهران و اصفهان برگزار می‌شود.

وی در ادامه بااشاره به اینکه ۱۲فیلم رسمی و ۲۵غیررسمی در حال تولید انیمیشن در ایران هستند، گفت: ایران ادعای قطب انیمیشن دارد و خوشبختانه خوب هم فروش می‌کند نمونه اش «بچه زرنگ» است. امروز انیمیشن فرصت خوبی برای سرمایه گذاری در ایران است.

کریمی صارمی یاداور شد: مسابقه بین الملل در این جشنواره سالهاست که در دنیا ثبت شده و اعتبار دارد، کاخ ویژه با داوران معتبر دارد و توسط سازمان خاصی هم حمایت می‌شود. امسال با توجه به اینکه جشنواره قبلی به کرونا خورد و لغو شد، بخاطر همین فاصله جشنواره قبل تا امسال زیاد شد، ۵۲۴فیلم شرکت کردند که ۱۳۹اثر به مسابقه رسید. ۱۰۳۴اثر بین الملل رسید، ۸۷۶اثر به دبیرخانه رسید و ۱۶۲+۳۳ به مسابقه رسید.

وی یاداور شد: هفت باکس نمایش ایران، ۱باکس دانشجویی، ۳باکس فیلم بلند ایران، ۱۳باکس بین الملل، ۵باکس دانشجویی بین الملل، ۲باکس بین الملل دانشجویی ایران، ۱باکس نمایش ویژه در سالن‌های نمایش سالن اصلی شهید بهنام محمدی، سالن غدیر، خلاق، سینما کانون، موزه، باغ کتاب و کانون اصفهان و سالن کنفرانس این شهر به نمایش در خواهد آمد.

وی درباره بخش پایان نامه‌های علمی هم گفت: چندین دوره است که این بخش تشکیل شده، دراین دوره ۵۳ پایان نامه نظری، به بخش علمی ستاد جشنواره ارسال شده و دراین دوره ۲۸پایان نامه امتخاب شد و برگزار کنندگان دانشگاه هنر، سوره و تربیت مدرس هستند. بخش سالن ویژه هم غیررقابتی و برای تبادل تجربه و اندیشه هنرمندان با حضور یک هیئت چینی برپا خواهد است.

کریمی صارمی توضیح داد: بالای ساختمان کانون استودیویی راه انداختیم که همه سرفصل‌های متوسطه دوم را با حضور بهترین اساتید با همکاری سازمان پژوهش ضبط و انلاین برای هنرستان‌ها در شبکه شاد پخش و بعد از ان ارسال به هنرستان‌های کشور میکنیم، دراین جشنواره هم مروری به آثار سینمای جهان هم خواهیم داشت. در کشور ما انقدر فیلم‌های پایان نامه‌ها و فیلم‌های کوتاه خوب تولید شده، امیدواریم زیرساختش را فراهم تااین فیلم‌ها و گنج‌ها شناخته و معرفی به دنیا کنیم.

وی درباره بخش چشم انداز هم گفت: فیلم‌های بخش بین الملل همه درجه یک هستند، خیلی از این فیلم‌های کوتاه را فرصت نمیکنیم ببینیم، اینها را میتوانیم اینجا ببینیم.

کریمی صارمی اظهار داشت: یکی از بخش‌های مهم ما برپایی نشست‌های تخصصی با حضور مربیان و معلمان با موضوعات هوش مصنوعی، جادوی دیدن، پایان نامه‌های برتر، فلسطین، رونمایی کتاب‌های جشنواره، حضور بین المللی، پژوهشی بر انیمیشن‌های چین و …. برپا می‌شود. کشتن یازده هزار کودک در فلسطین طی مدت کوتاه باید ثبت جهانی شود ما از خیلی دوستان دعوت کردیم تا برای سال بعد حداقل ده فیلم خوب در این عرصه داشته باشیم.

وی با بیان اینکه امسال پنج کتاب در جشنواره داریم که آنها را رونمایی خواهیم کرد، افزود: در بخش نقد فیلم هم هر شب دو فیلم نقد خواهیم کرد.

در ادامه حامد علامتی در صحبت‌هایی گفت: پویانمایی برای مخاطب جذاب است، دنیایی که واقعیت را برای بچه‌ها قابل فهم می‌کند. شرکت‌های مختلف در دنیا درگیر شکل ارائه و تولید هستند و ما در ایران سعی میکنیم کنار تکنیک از محتوا هم غافل نشویم، پویانمایی باید کمک کند تا مخاطب متعهد و مسئول بار بیاید و این مسئولیت سنگینی است و کانون سابقه طولانی در این عرصه دارد.

وی بااشاره به پویانمایی بچه زرنگ که محصول کانون بود، گفت: امروز این پویانمایی مخاطب میلیونی دارد، بیش از یک‌میلیون و هشتصد هزار نفر این فیلم را دیدند، رکورد شکسته و رتبه سوم آثار و فروش را در ایران شکسته و در رتبه اول آثار نوجوانان است.

علامتی بااشاره به جایگاه جهانی کانون و جشنواره پویانمایی در سراسر دنیا گفت: ما در این دوره هم تلاش می‌کنیم پل ارتباطی و موثر تولید کنندگان ایران با تمام دنیا باشیم. ضرباهنگ پویانمایی با رشد فناوری در این عرصه در کشور ما پیوند خورده است. همچنین سعی داریم ارتباط پیشکسوتان این عرصه و نوپایان را هم زیاد کنیم.

علامتی با اشاره به قرابت زمانی برپایی جشنواره و یک نسل کشی کودکان در غزه گفت: ما تلاش داریم رسالت خود را درست انجام دهیم و این جنایت را به دنیا نشان دهیم. بخش دیگر هم هوش مصنوعی در جهان امروز است چون همانطور که در همه عرصه های علمی و‌هنری نفوذ هوش مصنوعی را می بینیم باید این واقعیت انکارناپذیر را درنظر داشته باشیم.

وی یاداور شد: ۷۲کشور به دبیرخانه اثر فرستادند که ازین بین ۴۲کشور از اینها به بخش مسابقه رسیدند.

کریمی صارمی در بخش پرسش و پاسخ گفت: هیئت داوران تلاش دارند توجه ویژه به عرصه اثار دینی داشته باشند، این جشنواره فرصت خوبی است که بنشینیم و وضعیت را بررسی کنیم و ما معتقد هستیم که باید خیلی کارهای کیفی تری داشته باشیم. 

علامتی درباره وضعیت توجه به هنرمندان عرصه پویانمایی و بی توجهی بدان در سطح کشور گفت: ما امسال تلاش کردیم در جشنواره فجر به پویانمایی توجه ویژه کنیم، البته من مسئول جشنواره نبودم اما امسال تندیس و سیمرغ پویانمایی داشتیم، خودمان چهار کار داشتیم، درحالیکه خیلی ها میگویند این اثار فقط باید در جشنواره کودک اصفهان نمایش داده شود اما ما تلاشمان را کردیم تا امسال کارها را در فجر هم داشته باشیم.

انتهای پیام/

ارسال نظر
قالیشویی ادیب