دیده بان پیشرفت علم، فناوری و نوآوری
در دومین نشست بین المللی موسیقی مقاومت مطرح شد:

موسیقی، مقاومت را جهانی می‌کند / پیشنهاد تشکیل ارکستری مشترک بین کشور‌های حوزه مقاومت

موسیقی، مقاومت را جهانی می‌کند   پیشنهاد تشکیل ارکستری مشترک بین کشور‌های حوزه مقاومت
دومین نشست بین المللی موسیقی مقاومت با ارائه پیشنهادی مبنی بر تشکیل ارکستری مشترک بین هنرمندان کشور‌های حوزه مقاومت برگزار شد.
کد خبر : 898365

به گزارش گروه فرهنگ و جامعه خبرگزاری علم و فناوری آنا، در ادامه برگزاری سلسله نشست‌های بین‌المللی موسیقی مقاومت، دومین نشست مذکور با موضوعِ «موسیقی مقاومت و الزامات آن» با حضور تعدادی از اساتید، پژوهشگران و موزیسین‌های داخلی و خارجی از کشور‌های حوزه مقاومت اسلامی و شمال آفریقا از جمله دکتر محمود واعظی رئیس دانشکده الهیات و معارف اسلامی دانشگاه تهران، فاطمی رئیس مرکز مطالعات و راهبردی ژرفا، فریدون باقری مدیر عامل موسسه بین‌المللی تقارب فرهنگ ها، دکتر رفیعی رئیس اندیشکده رسانه و هنر ژرفا، دکتر مصطفی یوسف الداوی و استادان برخط از کشور‌های عراق، لبنان، فلسطین و تونس، در دانشکده الهیات دانشگاه تهران برگزار شد.

این نشست از سوی مرکز مطالعات راهبردی ژرفا، دانشکده الهیات دانشگاه تهران و مؤسسه بین‌المللی تقارب فرهنگ‌ها برنامه‌ریزی شده بود.

موسیقی، مقاومت را جهانی می‌کند

در ابتدای این نشست، دکتر محمود واعظی رئیس دانشگاه الهیات و معارف اسلامی دانشگاه تهران در سخنانی گفت: خیلی خوشحالیم که نشستی علمی با چنین موضوعِ خوبی برپا شده است. در جهان امروز و در مراکز آکادمیک بیش از هر واژه‌ای تفکر انتقادی رایج است. اینکه دانشجو یا استاد با نقد کارش را آغاز کند و ذهنش ذهن نقاد باشد بسیار مهم است. امروز در جهان یک گفتمان انتقادی داریم که گفتمانی برای رویارویی با خطرهاست. گفتمان مقاومت از ایستادگی، رویارویی و تاب‌آوری در تقابل با دشمنی‌ها و فساد‌های عالم می‌گوید.

واعظی ادامه داد: زیباترین واژه‌ای که می‌تواند مقاومت را جهانی کند، همین موسیقی است. موسیقی مقاومت برای همه افراد و ملل معنادار است. موسیقی محوری‌ترین عنصر هر فرهنگ است. موسیقی هم در غم و هم در شادی هم در تنهایی و هم در جمع جای دارد. واژه مقاومت با قرار گرفتنِ موسیقی در کنار آن، به آن تقدس میدهد و موجب جهانی شدن آن می‌شود.

رئیس دانشکده الهیات و معارف اسلامی دانشگاه تهران تاکید کرد: برای توسعه اصل مقاومت در جهان بیش از همه ما نیازمند موسیقی هستیم. موسیقی می‌تواند لحظه لحظه خونی که شهدای ما پای درخت اسلام ریختند را پاسداشت کنند.

غرب از موسیقی برای اهداف خود بهره می‌برد

مصطفی یوسف الداوی میهمان حضوری این نشست از کشور فلسطین بود، او در ابتدای سخنانش ضمن تقدیر و تشکر از دولت و ملت ایران که از ابتدای پیروزی انقلاب اسلامی تا کنون از ملت مظلوم فلسطین حمایت بسیاری کرده‌اند، گفت: قوم فارس چهارصد سال است که از فلسطین حمایت می‌کند.

او درباره بحث موسیقی مقاومت گفت: غربی‌ها از همه سکو‌های موسیقی برای اهداف خود بهره می‌برند. موسیقی می‌تواند مقاومت را به جهان معرفی کند و این نکته‌ای است که ما باید به آن بپردازیم.

مسئولان سیاسی باید امکانات بیشتری به هنرمندان بدهند

احمد الهمدانی، استاد دانشگاه، آهنگساز و خواننده لبنانی، سخنران بعدی این نشست بود. الهمدانی گفت: موسیقی جنبه‌های مختلفی دارد. موسیقی همیشه جنبه‌های اجتماعی را هم تحت تاثیر قرار داده است. حتی ساز‌های موسیقی براساس رویداد‌های اجتماعی تغییر کرده‌اند.

این استاد دانشگاه ادامه داد: نقش موسیقی در انقلاب اسلامی بسیار مهم بود. به نظرم بسیار مهم است که به موسیقی مقاومت بپردازیم. سرود‌های جهادی آثاری مهم در دوران جنگ هستند که در طول تاریخ نقش بسیار مهمی در جنگ‌ها داشته‌اند. دیگر کسی بر اثرگذاری این سرود‌ها شکی ندارد. تنوع روش‌هایی که وجود دارد موجب توجه ویژه‌تری به موسیقی شده است.

الهمدانی گفت: اولین مرحله این است که بتوانیم کلمات خوبی انتخاب کنیم و بعد زیبایی موسیقی را هم به آن اضافه کنیم. به یاری همدیگر می‌توانیم اهداف‌مان را محقق کنیم. ما مخالف آثار هنری هستیم که بدون فکر و بی هدف تولید می‌شوند.

او تاکید کرد: امید که با همکاری همدیگر و با انتخاب‌های درست بتوانیم اهداف‌مان را محقق کنیم. بحث موسیقی فولکلور موضوع مهمی است که باید به آنها اهمیت داد. قطعا باید به صورت علمی و روشمند این کا را پیش ببریم. مسئولان سیاسی باید امکانات بیشتری به هنرمندان بدهند. باید توجه داشته باشیم که بدون تلاش‌های رسانه‌ای نمی‌توان به اهداف مورد نظر رسید.

شعر شاعران فارسی زبان را برایمان بفرستید

عباس المقدم آهنگساز، نوازنده و از خوانندگان محبوب کشور تونس هم که از مهمانان برخطِ این مراسم بود، در سخنانی گفت: مقاومت به شدت نیاز دارد که به موسیقی توجه بیشتری داشته باشد. موسیقی یکی از راه‌هایی است که بتوانیم با مردمانِ جهان ارتباط خوبی برقرار کنیم.
وی یکی از راه‌های انتقال بین فرهنگی را، استفاده و بهره‌مندی از اشعار دیگر کشور‌ها برای آهنگسازی ذکر

عباس المقدم آهنگساز، نوازنده و از خوانندگان محبوب کشور تونس هم که از مهمانان برخطِ این مراسم بود، در سخنانی گفت: مقاومت به شدت نیاز دارد که به موسیقی توجه بیشتری داشته باشد. موسیقی یکی از راه‌هایی است که بتوانیم با مردمانِ جهان ارتباط خوبی برقرار کنیم.
وی یکی از راه‌های انتقال بین فرهنگی را، استفاده و بهره‌مندی از اشعار دیگر کشور‌ها برای آهنگسازی ذکر کرد و گفت: شعر‌های شاعران ایرانی و دیگر شعرای عرب را به ما منتقل کنید تا آهنگ‌های روی این شعر‌ها بسازیم تا برقرار کننده ارتباطی فرهنگی بین ما و شما باشد. قول میدهم که از این شعر‌ها سرود‌ها و آهنگ‌های مناسب با وجاهت آن شعر ساخته شود.

لزوم همکاری کشور‌های حوزه مقاومت برای تولید آثار موسیقی

اسماعیل الحکاک شاعر حماسی و ترانه سرای عراقی، یکی دیگر از مهمانان برخطر این برنامه بود که در صحبت‌هایش گفت: در گذشته سرود‌ها بسیار ساده بودند. در حال حاضر میدان‌های نبرد از جا‌های مختلف آغاز می‌شود. ما می‌دانید که موسیقی عامل بسیار مهمی است. کلمات و لحن‌های درستی باید برای ساخت آثار حماسی استفاده کنیم؛ چرا که گاهی موسیقی بسیار کارگشا و تاثیرگذار است.

او ادامه داد: کشور‌های حوزه مقاومت به خوبی می‌دانند که باید در عرصه موسیقی تلاش و کار بیشتری انجام شود. به نظرم برای رسیدن به نتایج بهتر، باید همکاری بیشتری میان ما انجام شود تا تولیداتی مشترک در عرصه مقاومت داشته باشیم.

پیشنهاد تشکیل ارکستری مشترک بین کشور‌های حوزه مقاومت


شهروز حقی به عنوان موزیسینِ ایرانی در این نشست حاضر بود و ضمن ارائه‌ پیشنهادی جذاب گفت: پیشنهاد می‌کنم که ارکستری از هنرمندانی از کشور‌های عرصه مقاومت تشکیل شود. ارکستر‌ها می‌توانند به صورت آنلاین و از راه دور هم کار کنند. این کار باید از همین ایران آغاز شود.

جشنواره موسیقی مقاومت دِینی بر گردن مسئولان است

محسن رفیعی هم یکی از مهمانان حاضر در این نشست بود. او هم ضمن تاکید بر برگزاری جشنواره موسیقی مقاومت، گفت: برگزاری جشنواره موسیقی مقاومت دِینی بر گردن همه مسئولان کشور است. در این میان موسیقی که موثرترین و سریع‌ترین پیام‌ها را دارد جایش در بین این جشنواره‌ها خالی است. هدف از این نشست‌ها بررسی اوضاع موسییقی مقاومت است. این وبینار به ما نشان داد که اشتهایی سیری ناپذیر برای حضور در عرصه موسیقی مقاومت وجود دارد.

رفیعی تاکید کرد:‌از فرمایشات این عزیزان دریافتیم که زبان هنر کاربردی‌ترین زبان در راه تقابل با صهیونیست است. جشنواره موسیقی مقاومت که ما پیش زمینه‌هایش را در این وبینار‌ها مهیا می‌کنیم در قامت بزرگترین رویداد جهان اسلام، می‌تواند خلع‌های موجود را پر کند.

نخستین نشست موسیقی مقاومت روز چهارشنبه ۲۵ بهمن با حضور مهمانان و استادانی از لبنان، سوریه، یمن، عراق و همچنین میهمانانی از داخل کشور برگزار شده بود.

همچنین سومین نشست بین‌المللی موسیقی مقاومت صبح روز چهارشنبه ۱۶ اسفند با حضور صاحب نظرانی از آسیای میانه، افغانستان، پاکستان، چین و چهارمین نشست، بعد از ظهر همان روز با حضور موزیسین‌هایی از اروپا و آمریکا برگزار خواهد شد.

انتهای پیام/

ارسال نظر
گوشتیران
قالیشویی ادیب