اعلام طرح جدید وزارت علوم برای دانشجویان تحصیلات تکمیلی/ انتخاب رشته از اواسط مرداد آغاز میشود
به گزارش خبرنگار گروه آموزش و دانشگاه خبرگزاری علم و فناوری آنا، آزمون کارشناسی ارشد ناپیوسته ۱۴۰۳ روز جمعه ۴ اسفند ۱۴۰۲ در ۱۵۴ شهر، ۳۶۱ حوزه اصلی و ۱۳۴۰ حوزه فرعی و در شش گروه آزمایشی؛ شامل علوم انسانی، علوم پایه، فنی و مهندسی، کشاورزی، هنر و دامپزشکی برگزار شد.
داوطلبان میتوانستند بر اساس علاقه به رشته یا رشتههای تحصیلی دانشگاهها و موسسات آموزش عالی حداکثر در دو مجموعه امتحانی (اصلی یا شناور) در این آزمون شرکت کنند؛ بنابراین آن دسته از داوطلبان آزمون کارشناسی ارشد که علاوه بر کدرشته امتحانی اصلی متقاضی شرکت در رشته امتحانی دوم نیز بودهاند، باید کارت شرکت در آزمون رشته امتحانی دوم خود را نیز دریافت و چاپ میکردند.
آزمون رشتههای شناور کارشناسی ارشد بعدازظهر امروز (جمعه ۴ اسفند) ساعت ۱۴:۳۰ برگزار شد. رشتههای شناور هنگام نامنویسی در آزمون کارشناسی ارشد توسط سازمان سنجش آموزش کشور مشخص شده بود.
بر اساس اعلام عبدالرسول پورعباس رئیس سازمان سنجش آموزش کشور کارنامه اولیه متقاضیان آزمون ورودی مقطع کارشناسی ارشد ناپیوسته ۱۴۰۳، تا پایان شهریور یا اوایل خرداد منتشر میشود و انتخابرشته اواسط خرداد انجام خواهد شد، نتایج نهایی آزمون کارشناسیارشد ناپیوسته نیز سال ۱۴۰۳ دهه اول شهریور ماه ۱۴۰۳ روی سایت سازمان سنجش آموزش کشور قرار میگیرد.
روند نامنویسی در آزمون کارشناسی ارشد از هفتم آبان آغاز شد و تا ۱۳ آبان ادامه داشت و یکبار هم تا ۱۷ آبان تمدید شد. بر اساس آمار سازمان سنجش آموزش کشور در مجموع ۴۷۶ هزار و ۹۶ داوطلب برای شرکت در این آزمون نام نوسیی کردند، از این تعداد ۲۵۳ هزار و ۹۵ نفر (۵۳ درصد) زن و ۲۲۳ هزار و ۱ نفر (۴۷ درصد) مرد هستند.
پذیرش دانشجو در مقاطع تحصیلات تکمیلی (ارشد و دکتری) بر اساس قانون سنجش و پذیرش دانشجو در دورههای تحصیلات تکمیلی در دانشگاهها و مراکز آموزش عالی مصوب ۱۸ اسفند ۱۳۹۴ مجلس شورای اسلامی همچنین آییننامه اجرایی مربوطه و مصوبات شورای سنجش و پذیرش دانشجو در دورههای تحصیلات تکمیلی و مطابق این اطلاعیه و شرایط و ضوابط مندرج در دفترچه راهنمای ثبتنام و پذیرش آزمون مذکور که در زمان ثبتنام (آبان ۱۴۰۲)، توسط سازمان سنجش منتشر میشود، صورت خواهد گرفت.
۱۱ درصد از فارغ التحصیلان آموزش و پرورش، ۴۸ درصد از فارغ التحصیلان دانشگاههای دولتی، ۴ درصد از فارغ التحصیلان مؤسسات غیر انتفاعی، ۲۲ درصد از فارغ التحصیلان دانشگاه آزاد اسلامی، یک درصد از فارغ التحصیلان وزارت بهداشت، ۸ درصد از فارغ التحصیلان دانشگاه پیام نور، ۴ درصد از فارغ التحصیلان دانشگاه فنی و حرفهای و ۲ درصد از فارغ التحصیلان دانشگاه علمی کاربردی در کنکور کارشناسی ارشد ۱۴۰۳ شرکت کردند.
تعداد کدرشتههای آزمون کارشناسی ارشد ۱۴۰۳ در علوم انسانی ۴۶ عدد، در علوم پایه ۱۶ عدد، در فنی و مهندسی ۲۳ عدد، در کشاورزی و منابع طبیعی ۲۳ عدد، در هنر ۱۴ عدد و در دامپزشکی ۱۰ عدد است.
امکان انتخاب استاد راهنما از دفترچه کنکور
بر اساس اعلام محمد علی زلفی گل، وزیر علوم؛ طرحی با عنوان استاد دانشجویی وجود دارد که در آن استادان دانشگاه مطابق نیازهای خصوصی و دولتی و وزارتخانهها و دستگاههای اجرایی که در سامانه نان به ثبت رسیده است.
وی توصیح داد: متقاضیان این کدرشته ها میتوانند هر کدام به انتخاب ۲ دانشجوی کارشناسی ارشد و یک دانشجو اقدام کنند، این دانشجویان استعداد درخشان هستند و با تصمیمگیری خود استاد بدون نظر دانشکده و سازمان سنجش مستقیم وارد دانشگاه خواهند شد.
انتهای پیام/