افزایش شمار نوجوانانی که از داروهای روانپزشکی متعدد استفاده میکنند
به گزاری خبرگزاری علم و فناوری آنا به نقل از نیویورکتایمز؛ بر اساس نتایج مطالعهای که به تازگی توسط محققان دانشگاه مریلند انجام شده، تجویز داروهای روانپزشکی متعدد برای کودکان و نوجوانان روند نگرانکنندهای به خود گرفته است. این در حالی است که آزمایشهای ایمنی تجویز چنین ترکیبات دارویی همچنان کافی نیست.
این وضعیت که اصطلاحاً از آن با نام درمان چنددارویی (Polymedication) یاد میشود، به معنای مصرف همزمان سه یا چند دسته از داروهای روانپزشکی مختلف است. این داروها اغلب شامل داروهای ضدافسردگی، داروهای تثبیتکنندۀ خلق و خو، داروهای آرام بخش و داروهای مربوط به اختلال اختلال کمتوجهی بیشفعالی یا ایدیاچدی (ADHD) و اضطراب است.
این تحقیق بر روی استفادهکنندگان از بیمۀ درمان انجام شده است که کمتر از 17 سال سن دارند و بین سالهای 2015 تا 2020 در یکی از ایالتهای (در پژوهش نام این ایالت ذکر نشده است) آمریکا زندگی کردهاند.
نتایح این تحقیق نشان میدهد که شیوع چنددارویی در این دورۀ زمانی 9.5 درصد افزایش داشته است و این افزایش در بین نوجوانان بیش از همه بوده است. این امر نگرانیهایی را در مورد اثرات بلندمدت درمان چنددارویی بر رشد مغز ایجاد کرده است.
با اینکه برخی از کارشناسان بهداشت و درمان به فواید داروهای روان، در صورت تجویز صحیح، اذعان دارند، اما بسیاری از اینکه این داروها با ترکیبهای آزمایشنشده برای نوجوانان تجویز میشود ابراز ناخشنودی میکنند.
در آخر باید اشاره کرد که مطالعات بیشتری دربارۀ تاثیرات درمان چنددارویی با داروهای روان، بهویژه در میان گروههای آسیبپذیر، نیاز است. تا آن زمان پیشنهاد میشود که روانپزشکان در تجویز داروهای روانپزشکی متعدد برای نوجوانان احتیاط بیشتری به خرج دهند.
انتهای پیام/