افزایش حقوق پرستاران با توجه به افزایش تورم اقتصادی جامعه
به گزارش گروه سلامت خبرگزاری علم و فناوری آنا؛ پروین کاظمی گفت: باتوجه به تورمی که در جامعه وجود دارد، اجرای درست قانون تعرفهگذاری خدمات پرستاری و فوقالعاده خاص کمک بزرگی به معیشت پرستاران میکند.
عضو شورایعالی سازمان نظام پرستاری با بیان اینکه نحوه دریافتی پرستاران طرحی، شرکتی، رسمی، باسابقه و... در بیمارستانها متفاوت است گفت: باتوجه به همین تفاوتی که در پرداختیهای حقوق پرستاران است، این درآمدها کفاف زندگی آنها را نمیدهد؛ لذا لازم است باتوجه به افزایش تورم در کشور، حقوق، اضافهکار، کارانه و... پرستاران نیز افزایش پیدا کند.
وی ادامه داد:سختیهای شغل پرستاری و درآمد کمی که دارد باعث میشود بیشتر دانشجویان پرستاری درصدد تغییر شغل یا به فکر مهاجرت میافتند. این موضوع به نوبه خود باعث بیانگیزگی و دلسردی پرستاران میشود.
کاظمی افزود: سختی شغل پرستاری و درآمد کم باعث شده، علاوه بر اینکه اکثر پرستاران نسبت به کار بیانگیزه شوند، خیلی از پرستاران به دلیل مشکلات معیشتی به شغل دوم روی میآورند و پرستاری که دو شغل را برای تأمین معیشت خود انتخاب میکند، قطعاً کیفیت و توانایی کاریاش تحلیل میرود.
عضو شورایعالی سازمان نظام پرستاری گفت: در بخشهای عادی از هر ۸ تخت یک پرستار و در بخش ویژه هر ۳ تخت یک پرستار وجود دارد. اگر قرار باشد باتوجهبه همین نیروی اندک، تعداد بیماران هم زیاد شود، نهتنها پرستاران دچار فرسودگی و آسیب میشوند، بلکه بیماران نیز خدمات باکیفیتتری را دریافت نمیکنند.
کاظمی ادامه داد: کمبود نیروی پرستاری و فشار کاری که بر دوش پرستاران است، باعث شده است پرستاران زودتر از موعد بازنشستگی خود دچار فرسودگی و بیماریهایی گوناگونی شوند.
وی افزود: باتوجهبه اینکه تعداد زیادی از پرستاران روبه مهاجرت هستند، مهاجرت آنها باعث بیانگیزگی پرستاران از وضعیت موجود شده و کادر درمان وقتی که مزایا و امکانات کشورهای خارجی را مشاهده میکنند، ترغیب میشوند که مهاجرت کنند.
عضو شورایعالی سازمان نظام پرستاری تصریح کرد: قانون ارتقای بهروری و تعرفهگذاری خدمات پرستاری در خیلی از دانشگاههای علوم پزشکی بهصورت سلیقهای در حال اجرا است که نیاز است نیرویی بهعنوان ناظر برای اجرای این قانون در نظر گرفته شود.
انتهای پیام/