۶ فیلم خبرساز جشنواره که میتوانند پرفروشهای اکران نوروز باشند
گروه فرهنگ و جامعه خبرگزاری علم و فناوری آنا، سید مرتضی حسینی ـ هر سال و پس از پایان جشنواره فیلم فجر که با آخرین هفته بهمن ماه مصادف است، گمانهزنیها برای ترکیب اکران نورزی نیز آغاز میشود. در این میان، این که از بین فیلمهای حاضر در آن دوره از جشنواره فجرف کدام یک از آثار شانس حضور در اکران نوروزی را دارند نیز همواره محل بحث است. با توجه به این که امسال تعطیلات نوروز و ایام ماه مبارک رمضان همپوشانی دارند، چیستی فیلمهای روی پرده در این روزها نیز اهمیت بیشتری پیدا میکند.
سالهای قبل معمولاً یک یا دو اثر از فیلمهایی که درخشش زیادی در جشنواره داشتند در اکران نوروزی نیز روی پرده میرفتند. امسال و با توجه به کثرت فیلمهای کمدی در جشنواره چهل و دوم، به نظر میرسد شاهد حضور حداقل دو اثر کمدی جشنواره در فیلمهای نوروزی باشیم.
فیلم «مجنون» نیز که توانست با کسب ۴ سیمرغ از جمله سیمرغ بلورین بهترین فیلم، درخشش بیشتری داشته بشد نیز از جمله آثاری است که شانس بالایی برای حضور در اکران نوروزی دارد. البته باید به این موضوع نیز توجه کرد که تجربه نشان داده فیلمهایی که در جشنواره فجر مورد توجه هیئت داوران قرار گرفتهاند، لزوماً در گیشه نیز کامیاب نبودهاند. این موضوع به ویژه در دو دهه اخیر بیشتر خود را نشان داده و شاهد شکاف جدی بین برگزیدگان جشنواره و فیلمهای موفق در گیشه بودهایم.
در ادامه به فیلمهایی که در چهل ودومین جشنواره فیلم فجر به نمایش درآمدهاند و میتوانند از گزینههای مهم اکران نوروز ۱۴۰۲ باشند خواهیم پرداخت.
۱- «پرویز خان»
فیلم خوشساختی که با درونمایه فوتبالی و رگههای خاطره محور و حسرت برانگیز (نوستالژیک) به تیم ملی فوتبال ایران ساخته شده است. «پرویز خان» نام علی ثقفی را به عنوان نویسنده و عطا پناهی را به عنوان تهیهکننده در عنوانبندی خود میبیند.
این فیلم سینمایی که محصول سازمان هنری رسانهای اوج است، درباره پرویز دهداری یکی از متفاوتترین مربیان تیم ملی فوتبال ایران است. داستان فیلم به مقطع زمانی پاییز تا زمستان سال ۱۳۶۵ بازمیگردد. زمانی که پس از بازیهای آسیایی ۱۹۸۶ سئول، ۱۴ بازیکن اصلی تیم ملی فوتبال در یک تصمیم عجیب و بیسابقه از حضور در این تیم استعفا دادند.
در نامه استعفای این بازیکنان به تاریخ سیام شهریور ۱۳۶۵ آمده بود که چون دیگر قادر به ادامه همکاری با مربیان تیم ملی نیستند، از حضور در این تیم کناره میگیرند. بعدها مشخص شد که دلیل اصلی این استعفا، اختلاف بازیکنان با پرویز دهداری سرمربی تیم ملی است.
سعید پورصمیمی، مریم سعادت، خسرو احمدی، حمیدرضا پگاه، بهنام تشکر، علی باقری، المیرا دهقانی، مهدی قربانی، یاسین مسعودی، محمدصادق ملک، نیما نادری، یدالله شادمانی، مهدی فریضه، روزبه رئوفی، منوچهر علیپور، امیر دانشجو، و اسکندر کوتی از جمله بازیگران این فیلم سینمایی هستند.
پرویز خان با ریتم قابلقبول و بازی خوب بازیگر نقش اول خود یعنی سعید پورصمیمی مورد توجه مخاطبان و منتقدان جشنواره قرار گرفت. روایت ساده، روان و پرکشش فیلم در کنار طراحی صحنه خوبی که در بازسازی بازی دو تیم ملی فوتبال ایران و کویت به اوج رسید میتوان امتیاز اصلی این اثر در جذب مخاطب باشد. از سوی دیگر حمایت تبلیغاتی سازمان اوج در زمان اکران نیز میتواند «پرویز خان» را به یکی از آثار پرفروش گیشه در اکران نوروزی تبدیل کند.
۲- تمساح خونی
جواد عزتی در اولین تجربه کارگردانی خود با یک کمدی سرپا و خوشساخت به جشنواره فیلم فجرآمد. خودش در کنار عباس جمشیدیفر، بهزاد خلج و سعید آقاخانی به عنوان بازیگران اصلی فیلم در کنار جمعی از چهرههای شناختهشده سینما در این سالها گروه بازیگران این فیلم را تشکیل میدادند.
اثری که با توجه به ریتم تند و کمدی جذابی که در متن فیلمنامه تعبیه شده و البته بازیهای خوب بازیگرانش میتواند شانس اصلی اکران در گیشه نوروز باشد.
۳- دو روز دیرتر
«دو روز دیرتر» به کارگردانی اصغر نعیمی فیلمی از جنس کمدیهای پرفروش این روزهای سینمای ایران یعنی «شهر هرت»، «هتل»، «فسیل» و «هاوایی» است که البته مضمون موانع فرزندآوری را محور خود قرار داده تا به دغدغههای اجتماعی هم توجهی نشن داده باشد.
ترکیب سینا مهراد و پردیس احمدیه به عنوان زوج اصلی فیلم که داستان حول محور آنها میچرخد مخاطبپسند است و بازیگرانی همچون فرهاد آئیش و گوهر خیراندیش نیز با این که تا حد زیادی نقشهای قبلی خود را تکرار کردهاند، اما میتوانند برای آن دسته از مخاطبانی که توقع چندانی از یک کمدی سینمایی ندارند جذاب باشد. حضور بازیگران چهره و کمدی موقعیت و کلامی آن که گاه به مرز خطوط قرمز نیز نزدیک میشود هم میتواند برگ برنده این فیلم در گیشه محسوب شود.
۴- صبحانه با زرافهها
«صبحانه با زرافهها» ساخته سروش صحت، فیلم محبوب منتقدان و مخاطبان جشنواره چهل و دوم بود که با بیتوجهی مطلق هیئت داوران جشنواره مواجه شد.
کامیابی سروش صحت در سریالسازی در چنذ سال اخیر (چه در تلویزیون و چه در شبکه نمایش خانگی) و کارگردانی فیلم خوشساختی همچون «جهان با من برقص» شرایطی را رقم زد که مخاطبان بازهم منتظر یک اثر متفاوت از او باشند.
اما ترکیب بازیگران این فیلم را میتوان مهمترین عامل موفقیت «صبحانه با زرافه ها» دانست که میتواند در گیشه و به ویژه در ایام نوروز نیز مخاطبان را به خود جذب کند. پژمان جمشیدی، بهرام رادان، هوتن شکیبا و هادی حجازیفر به خوبی توانستهاند جنس و طعم کمدی خاص صحت را در این فیلم به نمایش بگذارند و در صورت اکران آن در ایام نوروز نیز عاملی برای موفقیت فیلم شوند.
۵- مجنون
«مجنون» به کارگردانی مهدی شامحمدی علاوه بر کسب ۴ سیمرغ بلورین، بهترین فیلم جشنواره چهل و دوم از نگاه هیئت داوران شناخته شد. این فیلم به برشی از زندگی شهید مهدی زینالدین در جریان فرماندهی عملیات خیبر میپردازد.
پرداخت درست کارگردان و بازیهای خوب بازیگرن اصلی از جمله سجاد بابایی، بهزاد خلج و حسام منظور میتواند بخش زیادی از علاقهمندان به سینمای دفاع مقدس را به سینماها بکشاند. از سویدیگر محتوای فیلم با فضی معنوی ماه مبارک رمضان نیز همخوانی دارد و میتواند از این حیث شانس زیادی برای نمایش در ایام نوروز داشته باشد.
۶- نوروز
«نوروز» به کارگردانی سهیل موفق از حیث محتوایی و فرمی بیشترین قرابت را با اکران نوروزی دارد. همین موضوع بالاترین شانس را برای این اثر فانتزی و خوش ساخت به وجود میآورد.
این فیلم که فضایی فانتزی دارد و هم برای مخاطب کودک و نوجوان و هم بزرگسال جذابیتهایی میتواند داشته باشد، داستان تلاش عمونوروز برای آمدن بهار است.
این اثر شاید تنها فیلم بلند داستانی است که با نگاهی با رویکردی اسطورهای به صورت مستقل به بحث عید نوروز و ریشههای افسانهای آن میپردازد. با توجه به فضای فانتزی و شاد نوروز و حضور بازیگران شاخصی همچون علی نصیریان، مهدی هاشمی، افشین هاشمی، شبنم مقدمی و سیوش چراغیپور و البته دایره وسیع مخاطبان کودک، از هم اکنون میتوان فروش قابل قبولی را برای این فیلم تصور کرد.
سعید خانی مدیر دفتر پخش «خانه فیلم» که مسئولیت بخش این فیلم را برعهده دارد نیز اخیراً در گفتوگویی رسانهای اعلام کرد که این اثر متقاضی نمایش در نوبت اکران نوروزی است.
انتهای پیام/