راهاندازی گیشه سیار سینما در نوروز ۱۴۰۳/ میرزاخانی: به سرورهای ناامن فیلم نمیدهیم
به گزارش خبرنگار گروه فرهنگ و جامعه خبرگزاری علم و فناوری آنا، نشست رسانهای گزارش عملکرد یک ساله موسسه سینما شهر پیش از ظهر امروز در محل دفتر این موسسه برگزار شد.
در ابتدای این نشست، هاشم میرزاخانی مدیرعامل موسسه سینما شهر عنوان کرد: ما مهرماه امسال گردهمایی بزرگ و دوروزه سینماداران سراسر کشور را با حضور حدود ۳۰۰ سینمادار در سینما فرهنگ برگزار کردیم که شاید مهمترین برنامه سالی که پشت سر گذاشتیم بود. در این نشست کارگاه های آموزشی و توجیهی مربوط به بخش های مختلف ایجاد زیر ساختهای نوین سینمای ایران برگزار شد.
وی اظهار کرد: راهاندازی شبکه نوین ارتباطات سینمای ایران (شناسا) از مهم ترین کارهای موسسه سینما شهر بود. سامانهای که در بستر فیبرنوری و یا اینترنت به کار ارسال نسخههای فیلم پرداخت. امسال ۳۳فیلم جشنواره فیلم فجر از طریق همین شبکه به شهرستانهای مختلف ارسال شد و کل کشور از طریق سامانهای که طراحی شده بود فیلم ها را دریافت کردند. هیئت پخش کنندگان سینمای ایران هم از این سامانه که منجر به حذف بحثهای مثل ارسال با هارد و پیک و ... شد رضایت داشتند.
میرزاخانی گفت: بحث سرور سینمایی یک از دغدغههای جدی سینماهای کشور بود .ما دو سرور داشتیم که از سال ۲۰۲۵ دیگر خدماتی به ما نمی داد.با تلاش موسسه سینما شهر و همکاری شرکتهای دانش بنیان برنامهریزی جدی داریم که واضح تصاویر فیلم را از HD به وضوح 2K برسانیم.
وی افزود: موضوع دیگر طراحی «سینماکارت» است که از طریق سامانه سمفا و سامانه «آی تیکت» نسبت به ارائه تخفیف های ویژه و ارکانی اقدام کنیم.در این سامانه هر نهادی فقط با ارئه شماره تماس افراد مدنظر خودش به آنها بلیت اختصاص دهد. کیف پول هر شخص بر مبنای شماره تماس و آی دی فعال می شود. امیدواریم بحث سینما کارت با توجه به رایزنی های که وزیر محترم فرهنگ دارند در سال بعد جامعه خاموش مخاطبان را با بحث اکران درگیر کنیم.
میرزاخانی گفت: تارنمای موسسه سینما شهر با برنامه ریزی ارائه خدمات خاص طراحی شد.ما فضایی برای تجمیع اطلاعات سالن های سینمای کشور نداشتیم که در قالب اطلس سینمای ایران در تارنمای موسسه بارگزاری شد.بحث آموزش های فنی از راه دور هم در این سایت دنبال میشد. ارائه اطلاعات روز سینمای دنیا هم از محورهای مورد توجه در سایت است. گزارش تحلیلی و نموداری فروش سینمای ایران هم در این سایت برای اطلاع فضای عمومی ارائه می شود.
وی عنوان کرد: سامانه سمفا بالای ۱۲۰ به روز رسانی و اصلاح را تجربه کرده و تلاش ما این بود که امکانات خوبی برای دفاتر پخش، سینماداران و اهالی سینما فراهم کند.مجموعه آی تیکیت راه اندازی شد که امکان یکپارچه سازی همه بسترهای فروش فیلم را فراهم کنیم. بحث «گیشه سیار» را داریم که امکان کلیه خدمات موجود در سینما از جمله بلیت فروشی و پخش تیزر فیلم های در حال اکران را فراهم کرده است. این گیشه در مراکز پرتردد نصب میشود و افراد می توانند حتی شماره صندلی خودشان را دریافت کنند.ابن سامانه در عید نوروز در مراکز خرید و مراکز رفت و آمد در تهران و کلانشهر ها نصب خواهد شد.
مسئله بعدی بحث تارنمای موسسه سینما شهر است که مدت هاست فعالیتی ندارد. تارنما با هدف ارائه خدمات خاص طراحی شد. فضایی برای تجمیع اطلاعات سینماهای کشور وجود نداشت و علاقهمندان نمیتوانستند فراوانی سینماهای کشور را روی نقشه مشاهده کنند. بر روی تارنما، اطلس سینمای ایران بارگذاری شده است و در تلاش هستیم اطلاعات خاص و تخصصی را در اختیار مخاطبان قرار دهیم تا متقاضیان با اطلاعات کامل وارد سینما شوند.
وی افزود: اتفاق دیگر بحث آموزش است و در تلاش هستیم تا آموزشهای فنی ارائه شود. حتی اطلاعاتی درباره نکات فنی سینماهای جهان نیز در اختیار مخاطبان قرار میگیرد. گزارش فروش سینمای ایران در سمفا منتشر میشود اما به صورت نموداری و تحلیلی در سامانه جدید قرار خواهد گرفت.
در دوره آقای انتظامی اطلاعات سینمای ایران تجمیع شد و در دوران کرونا حالت سکون پیدا کرد. سمفا اکنون بالای ۱۲۰ آپدیت و اصلاح داشته است و در تلاش هستیم تا سامانه امکان خدمات مختلفی را فراهم کند. تلاش کردیم دامنه فروشندههای سینمای ایران را افزایش دهیم و به همین خاطر سامانه «آی تیکت» را راه اندازی کردیم، چرا که سوپر اپلیکشنها علاقهای به چنین کاری نداشتند اما امیدواریم آنها هم به این حوزه ورود کنند.
میرزاخانی ادامه داد: بحث دیگر گیشه سیار است. این سامانه امکان کلیه خدمات موجود در سینما را دارا میباشد. برآورد ما این است که از گیشه سیار در مراکز پرتردد استفاده کنیم. این دستگاه به طور متوالی تیز فیلمهای سینمای ایران را پخش میکنند و میتوانند توجه مخاطب را جلب کند. تلاش میکنیم برای ایام عید در مراکز شلوغ تهران و کلان شهرها گیشه سیار مستقر شود. همچنین در رابطه با موضوع تبلیغات در حال تحقیق هستیم.
از طرفی، تقسیم سهام یک فیلم میان پخش کننده، تهیه کننده و صاحب سینما بر عهده ما است. در حال برنامه ریزیهای مرتبط با حوزه آی تی و فراهم کردن زیرساختهای آن هستیم. با بانکهای مختلف وارد مذاکره شدیم تا از PSP آنها برای این کار استفاده کنیم.
وی در بخش دیگر صحبتهای خود گفت: با انجمن سینماداران و کانون پخش کنندگان و جامعه تهیه کنندگان جلسات مختلفی داشتیم و در سال آتی با تجمیع حسابها اتفاقهای مثبتی رخ خواهد داد و در نتیجه چرخه تولید رونق گرفته و گردش مالی سینمای ایران افزایش مییابد.
میرزاخانی درباره شهرستان های فاقد سینما و برنامههای موسسه تصویر شهر در این خصوص گفت: در این زمینه و در کشور پروژههای به ثمر نرسیده کم نداریم. برنامه ریزی و سیاستگذاری ما اینگونه بود که از کلیه پتانسیلهایی موجود استفاده کنیم. مصوبهای از وزیر گرفتیم تا آمفی تئاترهای سراسر کشور به سینما تبدیل شوند. در هر استان سه شهر بالای صد هزار نفرانتخاب شدند و سینما شهر آنها را تجهیز کرده است. در این موسسه تیم فنی شکل گرفت و ماهانه یک الی دو استان و در هر استان دو تا سه شهر تجهیز میشوند. نکته جالب این است که برای مثال شهر کاشمر سینما نداشت و در مدتی کوتاه یک و نیم میلیارد فروش فیلمها در این شهر حاصل شد. تجهیزات سینماها طی چهار ماه کار پیوسته انجام شده است.
میزاخانی در بخش دیگر صحبتهای خود گفت: تلاش کردیم در تمامی سینماهای سراسر کشور سهمی داشته باشیم و در راستای ارتقا آن تلاش کنیم. در گذشته تنها از چند سینمای بزرگ حمایت مالی صورت میگرفت اما امروز این موضوع در تمامی سینماها اعمال میشود. همچنین هزینه لابراتوری تمام فیلمهای به اکران رسیده را موسسه سینما شهر تقبل میکند و جزئی از وظایف تعیین شده برای ما است. یکی دیگر از کارهای مهم بحث راه اندازی شبکه مرکزی بازرگانی و تبلیغات سینمای ایران است تا همه فیلمها از تبلیغات تجاری استفاده کنند.
این مدیر سینمایی گفت: با انجمن سینماداران کشور تفاهم نامه امضا شده تا از طریق شناسا فیلمها ارسال شوند و بحث تبلیغات در سینما پیگیریشود. در سال قبل تهران، خراسان، اصفهان، فازس و البرز بیش از هشتاد در صد فروش را به خود اختصاص دادهاند. و ده استان ۹۰ درصد فروش سینماها را داشتهاند. امسال اما ۷۷ درصد فروش برای این پنج استان بوده چون شهرستانها توسعه یافتهاند. در مجموعه ۷۴۷ سالن در کشور در حال فعالیت هستند. مخاطبان سینمای ایران به حدود ۲۹ میلیون نفر رسیدهاند و رکورد دو دهه اخیر توسط مردم شکسته شد. به زودی مجموعه فعالیتهای موسسه سینما شهر به صورت دادههای آماری منتشر خواهد شد.
هاشم میرزاخانی درباره قاچاق فیلم «فسیل» نیز گفت: «فسیل» در آستانه ورود به پلتفرمها قاچاق شد. این مسئله بسیار مهم و حیاتی است چراکه با کیفیت بالایی پخش شده است و اگر فیلمی از روی مستر اصلی و هارد کپی شود، امنیت سینمای ایران را به خطر میاندازد. از همان روز اول سازمان سینمایی و مراکز دیگر مانند دادگستری و پلیس فتا ورود کردهاند و تهیهکننده هم پیگیر این موضوع است. برای ما مهم است وقتی فیلم با کیفیت است از کدام سرور خارج شده است. اینکه کپی از سرور اتفاق افتاده باشد برای سینما شهر موضوع حیاتی است و ما پیش از این درباره عدم امنیت برخی سرورها هشدار دادهایم. آقای حجازی نگران لو رفتن فیلم «تمساح خونی» بودند.چندی پیش نمایندگان پخش کنندهها، تهیه کنندهها و لابراتوار به اینجا آمدند و تصمیم گرفتیم به تمام سرورها اتک فنی بزنیم تا آزمون و خطا صورت بگیرد. خوشبختانه سرور تازه وارد شده از نظر امنیتی مورد تایید قرار گرفته است و برای سرورهایی که امنیت کافی ندارند فیلمی ارسال نمیشود.
انتهای پیام/