طهرانچی: مرجعیت علمی در حوزه پزشکی شرط لازم برای توسعه گردشگری سلامت است
به گزارش خبرنگار گروه سلامت خبرگزاری علم و فناوری آنا؛ محمدمهدی طهرانچی در مراسم افتتاحیه همایش ملی گردشگری سلامت اظهار کرد: گردشگری سلامت فعلی است که متعاقب یک مجموعه شرایط لازم شکل میگیرد، بهعبارتیدیگر اگر گردشگری را فی ذات یک موضوع مستقل بدانیم، هیچگاه رشد یا عدم رشد آن را نمیتوانیم، دقیق بررسی کنیم.
وی افزود: بهعنوانمثال زمانی که در یک زیستبوم صاحب تمدن هستید، طبیعتاً زمینه برای سفر به کشور شما فراهم است یا در کشوری چهارفصل مانند ایران که از تنوع آب و هوایی برخوردار است، باید انتظار داشت که گردشگران فراوانی به کشورمان بیایند.
طهرانچی خاطرنشان کرد: گردشگری سلامت نیز نتیجه مرجعیت علمی است که باید رخ دهد تا سفر به ایران برای دریافت خدمات سلامت شکل بگیرد. در حقیقت تا نتوانیم در حوزه پزشکی خودمان را اثبات کنیم، هرچند هم که قیمتها پایین باشد، موفقیت در جذب گردشگر نخواهیم داشت، چون سلامت بزرگترین نعمتی است که مراقبت از آن برای انسانها اهمیت دارد.
رئیس دانشگاه آزاد اسلامی ادامه داد: ازلحاظ تاریخی اگر نگاهی به کشورهای همسایه شمالی بیندازیم، به این نکته پی میبریم که تمام این سرزمینها متأثر از فرهنگ ایران، علمای دینی و دانشمندان ایرانی بودهاند، بهطوریکه در زبان آنها، واژگان متعدد فارسی وجود دارد.
وی بابیان اینکه این تأثیرگذاری نتیجه مرجعیت علمی ایران باستان است، افزود: مرجعیت علمی شرط لازم است اما کافی نیست بلکه باید فضای فرهنگی نیز مناسب باشد؛ بنابراین علاوه بر زیرساخت علمی و فیزیکی، زیرساختهای فرهنگی را نیز فراهم کنیم.
طهرانچی یادآور شد: تحصیل دانشجویان خارجی در ایران فرصت خوبی برای توسعه گردشگری سلامت است؛ این دانشجویان با شناختی که از ظرفیتهای نظام سلامت ایران اسلامی دارند، میتوانند در معرفی آنها به مردم کشور خودشان نقش مؤثری را داشته باشند.
رئیس دانشگاه آزاد اسلامی در پایان خاطرنشان کرد: گردشگری سلامت مانند کِشنده قطاری است که میتواند مشاغل بسیار دیگر را فعال کند و شاهد رونق در حوزههای دیگر نیز باشیم.
وی گفت: برخی کشورها بیش از فروش نفت ما، از محل گردشگری سلامت درآمد دارند، ما نیز با توجه به ظرفیتها میتوانیم از ارزشافزودهای که گردشگری سلامت برای کشورمان به ارمغان میآورد، بهرهمند شویم.
انتهای پیام/