آغاز آزمایشی روش درمانی جدید سرطان در بریتانیا
به گزارش گروه سلامت خبرگزاری علم و فناوری آنا؛ روش درمانی «آرانای پیامرسان» (mRNA) به طور آزمایشی و برای اولین بار روی گروهی از بیماران در بریتانیا در حال اجرا است و این روش نوآورانه از سیستم ایمنی بدن برای مبارزه با انواع مختلف سرطان از جمله ملانوما و سرطان ریه استفاده میکند.
به نقل از گاردین، در ۱۵ نوامبر ۲۰۲۳، اولین بیماران بریتانیایی در بیمارستان «هامرسمیت» (Hammersmith hospital) لندن تحت این روش درمانی قرار گرفتند.
این کارآزمایی بالینی برای ارزیابی ایمنی و اثربخشی این درمان نوآورانه در مبارزه با سرطانهای مختلف از جمله «ملانوما» (melanoma) و سرطان ریه است.
درمان آرانای پیامرسان از مواد ژنتیکی برای ارائه نشانگرهای مشترک از تومورها به سیستم ایمنی بدن بیمار استفاده میکند و آن را قادر میسازد تا سلولهای سرطانی را که این نشانگرها را بیان میکنند شناسایی کرده و به آنها حمله کند.
«دکتر دیوید پیناتو» (Dr David Pinato)، محقق کالج امپریال لندن، میگوید: این روش راهی برای به خدمت گرفتن سیستم ایمنی بدن خود بیمار برای مبارزه با سرطان ارائه میدهد.
پیناتو با تأکید بر اینکه این تحقیق در مراحل ابتدایی خود قرار دارد، به نویدبخش بودن آن در زمینه توسعه درمانهای ضدسرطان کمضررتر و دقیقتر اشاره کرد و افزود: ما به شدت به این نوع درمانها نیاز داریم.
این درمان به تنهایی یا همراه با داروی «پمبرولیزوماب» (pembrolizumab)، یک داروی ایمونوتراپی که قبلاً برای درمان برخی از انواع سرطان تأیید شده است، تجویز میشود.
محققان امیدوارند که در صورت اثبات ایمنی و اثربخشی درمان آرانای پیامرسان، این روش به عنوان یک گزینه درمانی جدید مطرح شود. نتایج امیدوارکننده آزمایشهای پیشبالینی در مدلهای سلولی و حیوانی سرطان، راه را برای انجام آزمایشهای بالینی در مراحل اولیه در بیماران هموار کرده است.
انتهای پیام/