راهکارهای نوآورانه در درمان بیماریهای خودایمنی
به گزارش گروه سلامت خبرگزاری علم و فناوری آنا به نقل از نیچر، پس از سالها تلاش بیوقفه و گذر از چالشهای متعدد، به نظر میرسد دانشمندان در حال کشف راهحلهایی برای درمان بیماریهای خودایمنی مانند دیابت، لوپوس و ام اس هستند. این پیشرفتها، بارقهای از امید به آیندهای روشنتر را برای بیماران خودایمنی به ارمغان میآورد.
«پری سانتاماریا» (Pere Santamaria)، ایمونولوژیست برجسته از دانشگاه کالگری کانادا، به عنوان یکی از پیشگامان در این زمینه، راههایی برای بازگرداندن «تحمل» (tolerance) سیستم ایمنی کشف کرده است. تحقیقات ایشان با استفاده از نانوذرات اکسید آهن، نویدبخش درمان اختلالات خودایمنی است.
اهمیت این تحقیقات از طریق تمایز آنها از روشهای سنتی مشخص میشود. روشهای معمول غالباً با سرکوب کلی سیستم ایمنی، بیمار را در معرض خطراتی مانند عفونتها و سرطان قرار میدهند.
«ماکسیمیلیان کونیگ» (Maximilian Konig)، روماتولوژیست برجسته در دانشگاه «جانز هاپکینز» (Johns Hopkins University)، با تأکید بر پتانسیل تحولآفرین این درمانهای نوظهور، اذعان داشت: درمانهای فعلی برای این بیماریها بهشدت ناکارآمد و ناقص هستند.
درک مکانیسمهای «تحمل» در سیستم ایمنی برای درمان بیماریهای خودایمنی بسیار اساسی است. دکتر «جفری هابل» (Jeffrey Hubbell) از دانشگاه شیکاگو با تبیین این مکانیسمها، به شناخت عمیقتری از ریشههای این بیماریها میپردازد.
استفاده از نانوذرات ناواسیم (Navacims) به منظور بازگرداندن تعادل سیستم ایمنی و جلوگیری از حمله به سلولهای سالم بدن، یکی از این راهکارهای نوآورانه است.
این تحقیقات همچنین نشان میدهد که روشهایی همچون هدایت مجدد آنتیژنها به کبد، نقش مهمی در بهبود وضعیت بیماران مبتلا به ام اس و سایر بیماریهای خودایمنی دارند.
انتهای پیام/