افزایش ظرفیت دندانپزشکی دانشجویان را به مشاهدهگر بدل میکند
به گزارش خبرنگار گروه آموزش و دانشگاه خبرگزاری علم و فناوری آنا، رضا یزدانی، دبیر شورای آموزش دندانپزشکی و تخصصی امروز (سه شنبه، 17 بهمن 1402) در نشست خبری به مناسبت دهه فجر انقلاب اسلامی در محل وزارت بهداشت گفت: ۴۴ دانشکده دندانپزشکی در کشور داریم که از این تعداد ۳۶ دانشکده دولتی، ۵ دانشکده وابسته به دانشگاه آزاد و بقیه متعلق به دانشگاههای شاهد، بقیه الله و ارتش هستند.
وی افزود: به طور متوسط ۲ هزار دانشجوی دندانپزشکی عمومی و ۴۰۰ نفر دستیار تخصصی دندانپزشکی در کشور مشغول به تحصیل هستند که در دورههای تخصصی ۱۰ رشته بالینی و ۲ رشته دکتری تخصصی هستند.
یزدانی گفت: در موضوع افزایش ظرفیت، در دندانپزشکی با وضعیت بغرنج تری مواجه هستیم. هر دانشجوی دندانپزشکی پس از طی دوره علوم پایه وقتی وارد بالین میشود باید یک صندلی برای کار داشته باشد. اگر زیر ساخت صندلی و یونیت دندانپزشکی تامین نشود دانشجو مشاهده گر میشود نه درمان گر. رشته دندانپزشکی یک رشته مهارتی است و دانشجو باید کار کند تا مهارت را کسب کند. وقتی دانشجو وارد بخشی میشود که به تعداد کافی صندلی ندارد تنها نگاه میکند، اما یاد نمیگیرد.
وی با اشاره به اینکه حل مشکل دهان و دندان صرفا با افزایش ظرفیت حل نمیشود، اظهار داشت: در تهران دندانپزشک کم نداریم، اما آیا شهروندان در زمینه دهان و دندان مشکلی ندارند؟ بنابراین باید شرایط لازم برای تربیت دانشجوی دندانپزشکی فراهم شود. دندانپزشکی رشته پرهزینهای و راه اندازی هر یونیت چند صد میلیون تومان هزینه دارد.
دبیر شورای آموزش پزشکی دندانپزشکی و تخصصی با اشاره به فعالیتهای انجام شده در آموزش دندانپزشکی گفت: آزمون صلاحیت بالینی دندانپزشکی امسال برای اولین بار اجرا شد که مطمئن هستیم این آزمون در ارتقای کیفیت آموزشی تاثیر دارد و هم دانشکدهها و هم دانشجویان از آن منتفع میشوند.
وی از اجرای اعتباربخشی برنامه آموزشی دندانپزشکی دانشکدهها خبر داد و گفت: این اعتباربخشی در بازه دو تا سه ماهه از سوی دانشکدهها گزارش میشود.
انتهای پیام/