دیده بان پیشرفت علم، فناوری و نوآوری

روش جدید درمان هم‌زمان بیماری وسواس و صرع با استفاده از ایمپلنت مغزی

روش جدید درمان هم‌زمان بیماری وسواس و صرع با استفاده از ایمپلنت مغزی
دانشمندان امید دارند با ایمپلنت‌های مغزی شرکت نورالینک، متعلق به ایلان ماسک در نهایت به بیماران اجازه دهند تنها با فکر کردن بتوانند بر اختلال وسواس فکری-اجباری همراه با صرع غلبه کنند.
کد خبر : 895075

به گزارش گروه سلامت خبرگزاری علم و فناوری آنا، در ماه‌های اخیر ایمپلنت‌های مغزی شرکت نورالینک، متعلق به ایلان ماسک، سر و صدای زیادی به پا کرده است. دانشمندان امید دارند که این تراشه‌ها در نهایت به مردم اجازه دهد تنها با فکر کردن بتوانند گوشی هوشمند خودشان را کنترل کنند.

با این حال این تنها کاربرد چنین ایمپلنت‌هایی نیست. در واقع ایده قرار دادن تراشه در مغز چیز جدیدی نیست و برای دهه‌ها پزشکان می‌دانستند که تحریک الکتریکی دقیق می‌تواند بر نحوه عملکرد مغز تأثیر بگذارد.

چنین تحریک مغزی عمیقی در درمان بیماری پارکینسون و سایر اختلالات موثر بر حرکت، از جمله صرع، استفاده می‌شود.

پیش از این مطالعاتی در مورد استفاده از تحریک عمیق مغز برای افراد مبتلا به اختلال وسواس فکری-اجباری انجام شده بود، اما هرگز چنین روشی با درمان صرع ترکیب نشده بود.

پزشکان برای این کار در ابتدا با یک بیمار کار کردند تا ببینند وقتی او در یک حلقه وسواسی گرفتار می‌شود دقیقاً چه اتفاقی در مغز او می‌افتد. این کارها شامل قرار دادن او در معرض عوامل استرس‌زای شناخته‌شده (نظیر صرف غذاهای دریایی) و ثبت نشانگرهای الکتریکی مغزی بود.

به این ترتیب آنها توانستند به طور موثری فعالیت مغزی مرتبط با اختلال وسواس فکری-اجباری را جدا کنند. سپس پزشکان ایمپلنت او را طوری پیکربندی کردند که به آن سیگنال خاص واکنش نشان دهد.

دانشمندان اکنون در حال مطالعه هستند تا دریابند چگونه می‌توان این روش را به طور گسترده‌تر به کار برد. تنها در ایالات متحده حدود ۲.۵ میلیون نفر از اختلال وسواس فکری-اجباری‌ رنج می‌برند.

انتهای پیام/

ارسال نظر
گوشتیران
قالیشویی ادیب