کنعانی: ایران هیچ نیروی نیابتی در منطقه ندارد/ پیام صریحی به آمریکا دادیم
به گزارش گروه سیاست و جهان خبرگزاری علم و فناوری آنا؛ ناصر کنعانی سخنگوی وزارت امور خارجه کشورمان در نشست هفتگی با اصحاب رسانه به بررسی وضعیت غزه، پرداخت و گفت: آخرین آمار تکاندهنده از میزان تلفات ملت فلسطین مظلوم و مقاوم در غزه، بیش از ۲۷ هزار و ۳۰۰ شهید است؛ امیدواریم جامعه جهانی بیش از این تعلل نکند و اجازه استمرار جنایت را ندهد و زمینه توقف جنایتهای جنگی علیه ملت فلسطین را فراهم کند.
نقطه کانونی بحران در منطقه تداوم جنگ ظالمانه اسرائیل با حمایت دولتهای آمریکا و انگلیس است
سخنگوی وزارت امور خارجه درباره تشدید تنشها در منطقه، تاکید کرد: نقطه کانونی بحران در منطقه تداوم جنگ ظالمانه اسرائیل با حمایت دولتهای آمریکا و انگلیس است؛ ۱۲۲ روز است که جنگ مستمر علیه شهروندان فلسطین ادامه دارد؛ کانون بحران در فلسطین است و راهحل اساسی هم پایان دادن به نسلکشی است.
وی در ادامه با اشاره به اینکه اقدامهای دولت آمریکا دلیل واضح و روشنی است که دولت این کشور مایل است تا دست رژیم غاصب را در نسلکشی باز بگذارد، اظهار کرد: حمله به دیگر کشورها نقض حاکمیت و تمامیت ارضی کشورهای منطقه در عراق، سوریه و یمن تلاشی ناشیانه برای منحرف کردن نقطه کانونی به دیگر مناطق است؛ این در حالی است که کانون بحران همچنان در فلسطین است و راهحل نیز پایان نسل کشی است.
به گفته کنعانی، اقدامهای نظامی آمریکا و انگلیس در منطقه از جمله حملات نظامی به عراق، سوریه و یمن و تداوم جنگطلبی رژیم اسرائیل متناقض با پیامها و ادعاهای آنها مبنی بر اینکه مایل به گسترش دامنه جنگ نیستند، است؛ آمریکا یا دچار سرگردانی است یا دچار تناقض در گفتار و عمل.
وی تصریح کرد: اقدامهای آمریکا علیه حاکمیت کشورها نشان میدهد جامعه جهانی نمیتواند روی نقش این کشور برای ثبات حساب باز کند؛ آمریکا و انگلیس ترجیح میدهند رژیم اسرائیل و منافع آن و نتانیاهو را انتخاب کنند و ان را بر منافع دولتها و ملتها ترجیح بدهند؛ اقدامهای آمریکا و انگلیس بهویژه در ایام اخیر نشان میدهد که درک درستی از منطقه ندارند و بهجای توجه به کانون بحران به موضوعهای پیرامونی توجه میکنند.
لغو روادید میتواند به تقویت همکاری مردم با مردم در راستای توسعه همکاری با کشورها منجر شود
کنعانی درباره موضوع لغو رویداد اران با برخی از کشورها، گفت: معاونت کنسولی وزارت امور خارجه اطلاعات مفصلی را در این باره ارائه کرد؛ ایران بهطور یکطرفه لغو روادید جهانگردی را برای اتباع ۲۸ کشور اعلام کرد و از تاریخ ۱۵ اسفند عملا اجرایی شد؛ این اقدام میتواند به تقویت همکاری مردم با مردم در راستای توسعه همکاری با کشورها منجر شود.
به گفته سخنگوی وزارت امور خارجه، این اقدام در چارچوب سیاستهای دولت جمهوری اسلامی ایران برای گسترش و تقویت همکاریهای مردمی با کشورهای مختلف و همسایه صورت گرفته و انتظار میرود، در چارچوب رویکرد تقویت مناسبات شاهد رویکردهای مشابهی از سوی آن دسته از کشورهایی باشیم که تسهیلاتی را برای شهروندان ایران اجرا نکردند.
ایران از ابتکارات سازمان ملل برای برقراری صلح در یمن حمایت میکند
سخنگوی وزارت امور خارجه درباره یمن و سفر نماینده ویژه سازمان ملل در امور این کشور به ایران، گفت: این سغر در استمرار مشورتهای منظم ایران با نماینده ویژه بهمنظور پیشرفت روند سیاسی در یمن انجام شد؛ بررسی آخرین وضعیت تحولات یمن، مذاکرات و گفتگوها و آخرین وضعیت ثبات و امنیت یمن در دیدار وی با وزیر امور خارجه و دستیار وزیر امور خارجه صورت گرفت.
کنعانی با اشاره به اینکه ایران اهتمام جدی نسبت به حمایت از روند تحکیم و صلح و ثبات یمن دارد، اظهار کرد: مشورتها با طرفهای مختلف ادامه دارد؛ ایران از ابتکارات سازمان ملل برای برقراری صلح در یمن حمایت میکند؛ ایران همواره بر راهکار سیاسی تاکید کرده و راهکار نظامی را ناکارآمد میدانست؛ خرسندیم که پس از ۹ سال اکنون بر گفتگو در یمن تمرکز شده و ایران از هرگونه توافقی که مورد تایید طرفین باشد و بتواند از مشکلات مردم یمن کم کند، استقبال میکند.
وی تاکید کرد: اقدامهای دولت آمریکا با ادعاهای این کشور ناسازگار است؛ حمله نظامی به شهرهای مختلف در یمن با همراهی انگلیس نشاندهنده این است که دو کشور در مسیر دامن زدن به بیثباتی در منطقه اقدام میکنند؛ تداوم اینگونه اقدامها به معنای ماجراجویی و اقدامی در جهت دامن زدن به گسترش تنش در منطقه است.
موضوع آب یکی از موضوعها و مطالبات جدی ما در گفتوگو با مقامهای سرپرستی افغانستان است
سخنگوی وزارت امور خارجه در مورد مسئله حقابه ایران از هیرمند، اظهار کرد: این موضوع در چارجوب موضوعها و جدول گفتگوهای ما با مقامهای سرپرستی افغانستان مطرح است و گفتگوها و مشورتهای ما با مقامهای افغانستان ادامه دارد؛ موضوع آب یکی از موضوعها و مطالبات جدی ما در گفتگو با مقامهای سرپرستی افغانستان است.
آمریکا و انگلیس با حمله یه یمن دنبال فرصتسازی برای رژیم صهیونیستی هستند
کنعانی درباره حملات نظامی آمریکا و انگلیس به یمن، گفت: اقدام آمریکا و انگلیس علیه یمن و هدف قرار دادن مناطقی از شهرهای این کشور اقدامی غیرقانونی و در جهت انحراف افکار عمومی است؛ آنها قصد دارند با این حملات، برای تداوم جنایت جنگی رژیم صهیونیستی فرصتسازی کرده و آنچه در منطقه و دریای سرخ در حال روی دادن است، معلول چنین رویکردی است.
وی تصریح کرد: پیام آمریکا به ما رسیده و ما از طریق واسطهها پاسخ صریحی دادیم؛ کاستن از سطح تنش روشن و مسئله کانون بحران مشخص است؛ آمریکا بخشی از راهحل نیست، بلکه در کنار تشدید تنش قرار گرفته است؛ این ارزیابی دولتها و ملتهای جهان است؛ آمریکا در شورای امنیت نشان داد که بهجای کمک به صلحسازی در مقابل کارکرد اصلی شورای امنیت ایستادگی کرد و با وتو و حذف بندهای ناظر بر ضرورت آتشبس فوری مانع توقف جنایتهای جنگی شده است.
وی تاکید کرد: اقلیم کردستان عراق هم از سیاست اصولی ایران مستثنی نیست؛ روابط خوبی با اقلیم در سطوح مختلف داریم؛ منافع مشترک اقتضا میکند که از برخی از موضوعهای اختلافی عبور کرده و زمینه تقویت روابط را فراهم کنیم.
سخنگوی وزارت امور خارجه درباره سفر دبیر شورای امنیت ملی ایران به عراق، اظهار کرد: این سفر در برنامه امروز دبیر شورای عالی امنیت ملی بود؛ این سفر در چارچوب برنامههای مشترک دو کشور در راستای تداوم رایزنیها درباره همکاریهای مشترک امنیتی و تامین منافع مشترک در روند مبارزه با تروریسم است.
به گفته وی، این ویژگی بر سنت دیرینه فتنهانگیزی انگلیس در منطقه اضافه شده است و انگلیس نباید مسئولیت تاریخی خود برای کانون بیثباتی در منطقه را فراموش کند.
سخنگوی وزارت امور خارجه در ادامه با اشاره به اینکه این موضوع از اذهان ملتهای منطقه فراموش نخواهد شد، اظهار کرد: امروز بیش از هر زمانی اقدام انگلیس مورد توجه دولتهای منطقه و جهان است؛ فرار به جلو و حمایت از جنایت در منطقه که نتیجه این سیاست است، بخشی از راهبرد انگلیس است؛ انگلیس به اشتباههای خود پایان بدهد، سیاست حمایت ظالمانه از رژیم صهیونیستی کنار بگذارد و به جای اتهامزنی به رفتار بیثباتساز خود در منطقه فکر کند.
سخنگوی وزارت امور خارجه درباره ایده ایجاد گروه تماس منطقهای برای موضوع افغانستان، گفت: ایجاد گروه تماس منطقهای درباره افغانستان چهار ماه پیش به فرمت مسکو پیشنهاد و در این باره رایزنیهای گستردهای با دولت سرپرستی و کشورهای منطقه انجام شد؛ استمرار مذاکرات در نهایت موجب شد هستهای به نام گروه تماس منطقهای شامل ایران، چین، روسیه و پاکستان شکل بگیرد و طرفین توافق کردند که نشستی در کابل برگزار شود.
وی در ادامه اظهار کرد: در چارچوب رایزنیهای انجام شده ۸ کشور دیگر هم در سطح سفرا و نمایندگان در این نشست شرکت کردند و وضعیت جاری افغانستان مورد گفتوگو قرار گرفت؛ این کمیته تماس یک کانال تماس امن برای سازوکار افغانستان است.
سخنگوی وزارت امور خارجه درباره گفتوگوهای وزیر امور خارجه با اسماعیل هنیه و زیاد نخاله، سران مقاومت فلسطین، گفت: این گفتوگوها در استمرار مشورتهای ما با رهبران مقاومت درباره وضعیت فلسطین و راههای تحقق اهداف و تامین منافع فلسطین و پایان دادن به جنایتهای جنگی فلسطین است؛ این گفتوگوها و مذاکرات از ابتدای بحران شدت گرفته و همچنان ادامه دارد؛ وزیر امور خارجه گفتوگوهای دیپلماتیک دیگری با بورل و وزیر خارجه مصر داشته است.
وی با اشاره به اینکه ایران دیدگاه واضحی درباره فلسطین دارد، تاکید کرد: ما این موضوع را بارها اعلام کردیم: توقف فوری جنگ غزه و ورود فوری کمکهای انسانی جز خواستههای ایران است؛ آینده فلسطین باید در قالب گفتوگوهای فلسطینی - فلسطینی بررسی شود و هر طرح اعمالی خارج از فلسطین محکوم به شکست است؛ ما معتقدیم آنچه میتواند به پایان بحران در منطقه کمک کند، توقف فوری جنگ است.
وی در ادامه گفت: ادعاهای آمریکاییها، ادعاهای باطلی است و نمیتوانند با اتهامزنیها، آنچه را بهعنوان نقض حاکمیت و تمامیت ارضی منطفهانجام میدهند، توجیه کنند؛ فرافکنی این کشور پذیرفتنی نیست.
وی با اشاره به سفر امروز وزیر خارجه سودان به ایران نیز اظهار کرد: این سفر در جهت تداوم هماهنگیهای اولیه برای بازگشت روابط دو کشور و ازسرگیری فعالیتهای سفارتخانههای دو کشور انجام میشود؛ ما شاهد جنگ داخلی در سودان هستیم؛ سیاست همیشگی ایران کمک به ثبات و امنیت بوده و درباره سودان بر عدم مداخله خارجی و گفتوگوهای سودانی - سودانی برای پایان درگیریها تاکید داریم.
وی در ادامه گفت: نحوه ورود ما بهعنوان طرف این شکایت بهعنوان موضوع حقوقی براساس نوع نگاه ما به رژیم صهیونیستی در دست کارشناسی حقوقی دقیق است و پس از جمعبندی اطلاعرسانی لازم انجام میشود.
کنعانی درباره هشدار اخیر آمریکا به ایران، اظهار کرد: آمریکا توانایی و اقتدار ایران را قبلا درک کرده و قبل از هر حرکت غلطی محاسبه خواهند کرد؛ ما آنچه را آمریکا علیه سه کشور انجام داد، اقدامهای خودسرانه و غیرقانونی تلقی و قویا محکوم میکنیم.
وی تاکید کرد: این اقدامها مسئولیت بینالمللی برای آمریکا و انگلیس دارد؛ شورای امنیت در زمینه بازدارندگی این اقدام مسیولیت دارد؛ آمریکا در جایگاهی نیست که به ایران هشدار بدهد.
سخنگوی وزارت امور خارجه درباره شهادت یکی از مستشاران نظامی ایران بر اثر حملات نظامی رژیم صهیونیستی به سوریه، تاکید کرد: حضور نظامیان ما در سوریه حضور مستشاری و در چارچوب کمک به دولت سوریه و ارتش این کشور برای مقابله با تروریسم است؛ آنچه رژیم صهیونیستی انجام داد، ضربه زدن به نیروهایی است که در مبارزه با تروریسم نقش دارند؛ یک بار دیگر این اقدامها نشان میدهد که آنها در مبارزه با تروریسم صادق نیستند.
سخنگوی وزارت امور خارجه درباره ائتلاف جدیدالتاسیس آمریکا در منطقه، اظهار کرد: تشکیل ائتلافهای وهمی و تخیلی را کمککننده به صلح در منطقه تلقی نمیکنیم و این ائتلاف را خودخوانده میدانیم؛ عدم همراهی تعداد زیادی از کشورها از جمله کشورهای اروپایی نشاندهنده وجود نداشتن توافق در میان این کشورها در زمینه تحولات منطقه است.
وی با تاکید بر اینکه وضعیت در دریای سرخ نتیجه جنگ غزه است، تاکید کرد: ما تشکیل چنین واحدهایی را کمککننده به صلح تلقی نمیکنیم.
رویکرد ایران سرمایهگذاری بر امنیت است
کنعانی تاکید کرد: به دنبال تنش با هیچ طرفی نیستیم و ایران به دنبال ثبات است و رویکردش حمایت از ثبات، امنیت و پیشگیری از تسری دامنه بیثباتی است؛ رویکرد ایران سرمایهگذاری بر امنیت است؛ آنچه میتواند به ثبات در منطقه کمک کند، اعمال فشار بر رژیم صهیونیستی برای پایان جنگ غزه و فشار بر آمریکا برای قطع کمک به این رژیم است.
انتهای پیام/