پوسیدگی دندان عامل برخی بیماریهای گوارشی
به گزارش گروه سلامت خبرگزاری علم و فناوری آنا، شاید تعجببرانگیز باشد که بشنویم، دندان بهعنوان نخستین عضو دستگاه گوارش محسوب میشود؛ اما واقعیت این است که اگر دندان فردی خراب باشد، کار جویدن مواد غذایی و بهتبع آن هضم و جذب غذا با مشکل روبهرو میشود و معده کارایی خود را از دست میدهد.
افرادی که دندانهای خرابی دارند، بهناچار در طولانیمدت به مصرف غذاهای نرم و فاقد فیبر روی میآورند و همین مسئله نیز باعث بر هم خوردن متابولیسم بدن و حتی مواد غذایی و آنزیمهای موردنیاز معده و دستگاه گوارش میشود و درنتیجه کارایی معده را تضعیف میکند. همچنین عفونت ناشی از دندانهای خراب باعث بروز عفونت در سیستم گوارش میشود.
افشین حراجی متخصص جراحی دهان در گفتوگو با خبرنگار گروه سلامت خبرگزاری علم و فناوری آنا درباره پوسیدگی دندان و عواقب آن به خبرنگار آنا گفت: نرسیدن به دندانهای خراب عامل بیماریهای دیگر حتی بیماریهای گوارشی میشود ازاینرو باید توجه مردم را به این موضوع جلب کنیم تا به دندانها رسیدگی کنند و برای سلامتی این عضو ارزشمند وقت و ارزش قائل شوند.
وی با بیان اینکه شایعترین بیماری عفونی دنیا، پوسیدگی دندان است، افزود: با تشبیه بدن انسان به یک دستگاه، باید بگوییم اگر شما به این دستگاه ورودی خوب ندهید، خروجی خوبی هم نخواهید داشت درواقع اگر غذا را خوب به بدن نرسانید، بدن نمیتواند خواستههای شما را برآورده کند و انرژی و سطح کارایی شما پایین میآید.
حراجی ادامه داد: زمانی که دندان خوب نداشته باشیم و غذا را خوب نجویم، دچار مشکل شده و زمینه بروز بیماریهای مختلف در بدن انسان ازجمله بیماریهای گوارشی و حتی قلبی فراهم میشود.
این دندانپزشک گفت: پوسیدگی و خرابی دندان میتواند ما را دچار اختلالات گوارشی کند و بعدازآن بدن دچار کمخونی و عوارض خاص در ناحیه شکم و اندامهای دیگر میشود. همچنین فرآیند جذب ویتامینها، کلیسیم و املاح معدنی به خطر میافتد.
انتهای پیام/