دیده بان پیشرفت علم، فناوری و نوآوری
سرپرست دانشگاه امیرکبیر خبر داد؛

ضرورت مشارکت حداکثری دانشگاهیان در انتخابات مجلس

ضرورت مشارکت حداکثری دانشگاهیان در انتخابات مجلس
سرپرست دانشگاه صنعتی امیرکبیر با تاکید بر اینکه اسفند ماه با آزمون جدید انتخابات مجلس شورای اسلامی مواجه هستیم، گفت: بسیاری از اقشار مردم به نخبگان جامعه نگاه می‌کنند و رای آنها را برای خود حجت می‌دانند دانشگاهیان باید در این آزمون مشارکت حداکثری داشته باشند.
کد خبر : 894744

به گزارش گروه آموزش و دانشگاه خبرگزاری علم و فناوری آنا، علیرضا رهایی، سرپرست دانشگاه امیرکبیر در مراسم آغاز چهل و پنجمین سال پیروزی شکوهمند انقلاب اسلامی و تجدید میثاق با آرمان‌های امام و شهدا که در دانشگاه صنعتی امیرکبیر برگزار شد، با بیان اینکه دهه فجر از جنبه‌های مختلف برای ما مقدس است، گفت: دهه فجر از جنبه‌های مختلف برای ما فرصت مغتنمی است برای تفکر در خصوص اهداف انقلاب بزرگ اسلامی؛ انقلابی که توسعه علمی، مبارزه با فساد و مبارزه با استکبار جهانی را در صدر اهداف خود قرار داد و در این مسیر نیز حرکت کرد و طی چند سال نیز موفقیت‌های بزرگی را نصیب کشور و ملت ایران کرده است.

وی در ادامه تصریح کرد: امروز کشور ما به عنوان یک کشور مستقل در کل جهان به رسمیت شناخته شده است و این استقلال را به برکت وجود انقلاب اسلامی می‌دانیم.

سرپرست دانشگاه صنعتی امیرکبیر به مهم‌ترین تحولات علمی ایران پس از پیروزی انقلاب اسلامی اشاره کرد و افزود: تحولات بزرگی در کشور ما اتفاق افتاده است که افزایش تعداد دانشجو از کمتر از ۲۰۰ هزارنفر به بیش از ۴ میلیون، روند توسعه آموزش عالی را نشان می‌دهد.

رهایی همچنین با بیان اینکه رتبه علمی در ایران پس از پیروزی انقلاب اسلامی از نظر تولیدات علمی کشور از رتبه ۵۲ به ۱۵ صعود یافت، خاطر نشان کرد: این پیشرفت حاصل تلاش علمی مراکز علمی و محیط‌های دانشگاهی است. ضمن اینکه این شاخص‌های رشد در مباحث اقتصادی و اجرایی در سایر حوزه‌ها نیز اتفاق افتاده است. اگر چه این اتفاقات مثبت به این معنا نیست که ما کم و کاستی نداشتیم چرا که در برخی جنبه‌ها موفقیت‌ها نسبی بوده و باید با تلاش بیشتر به هدف غایی دست یابیم.

وی به انتخابات پیش روی مجلس شورای اسلامی در اسفند ماه اشاره کرد و گفت: ما به زودی در ماه اسفند با آزمون جدید انتخابات مجلس مواجه هستیم، ممکن است در این زمینه دیدگاه‌های متفاوتی مطرح شود، اما واقعیت این است که امام (ره) فرمودند مجلس در راس امور است، این موقعیت و جایگاه مجلس را نشان می‌دهد. با توجه به اینکه قانونگذاری و نظارت بر امور اجرایی کشور دو وظیفه مهم مجلس است، اگر مجلس پشتوانه مردمی داشته باشد، با قدرت و قوت امور خود را پیگیری می‌کند بر این اساس نیازمند مشارکت گسترده در انتخابات هستیم.

سرپرست دانشگاه صنعتی امیرکبیر نقش دانشگاهیان برای مشارکت در انتخابات پیش رو را با اهمیت دانست و گفت: بسیاری از اقشار مردم به نخبگان جامعه نگاه می‌کنند و رای آنها را برای خود حجت می‌دانند، از این جنبه همه ما دانشگاهیان باید در محور‌های مختلف اعم از ارزیابی عملکرد مجلس فعلی و بررسی نقاط ضعف و قدرت آن، تدوین معیار‌های انتخاب اصلح، ترسیم دورنمای مجلس آینده فعال باشیم تا با یک توجه و اطلاع کافی از این نکات به سمت انتخاب اصلح برویم و همانطور که رهبر معظم انقلاب نیز به آن تاکید دارند، مشارکت حداکثری است که باید ما نیز به آن توجه و سهم کوچکی در روند پیشرفت کشور داشته باشیم.

گاهی عظمت انقلاب اسلامی را نمی‌بینیم و آن را با عظمت‌های خیالی مقایسه می‌کنیم

در ادامه، حجت الاسلام روح اله رجبی در مراسم تجدید میثاق با آرمان‌های امام (ره) و شهدا که در دانشگاه صنعتی امیرکبیر برگزار شد، به توانمندی‌های ایرانیان و پیشرفت‌های حاصل پس از پیروزی انقلاب اسلامی اشاره کرد و گفت: ما در دل انقلاب اسلامی قرار گرفتیم، اما متاسفانه گاهی به عظمت آن بی توجه می‌شویم چرا که در دل این اتفاق بودن باعث می‌شود گاهی این عظمت را نبینیم. همچنان که عظمت قله دماوند را از نزدیک متوجه نمی‌شویم؛ بنابراین نزدیکی ما به انقلاب اسلامی موجب می‌شود این عظمت را با برخی عظمت‌های خیالی مقایسه کنیم از عظمت انقلاب اسلامی غافل شویم.

وی در ادامه به استقلال کشور پس از پیروزی انقلاب اسلامی اشاره کرد و تصریح کرد: امروز وضعیتی داریم که ابرقدرت بزرگ دنیا از اسرائیل حمایت می‌کند، اما ایران با استقلال کامل می‌گوید من از غزه و فلسطین حمایت میکنم. یا در همسایگی ما کشور عراق، هزینه فروش نفت این کشور به خزانه آمریکا وارد می‌شود بعد این پول به صورت قطره چکانی از سوی بانک مرکزی آمریکا به دولت این کشور تخصیص می‌یابد، در نتیجه دولت عراق در وقایع اخیر نمی‌تواند کوچکترین واکنش نشان بدهد و آمریکایی‌ها تهدید کردند منابع اقتصادی آنها را می‌بندد؛ بنابراین این تفاوت استقلال ایران با کشور‌های همسایه است.
مسئول نهاد نمایندگی مقام معظم رهبری در دانشگاه صنعتی امیرکبیر ادامه داد: سئوال این است که کدام کشور دنیا امروز حریت و استقلال سیاسی ایران را دارد، الان چه کسی برای مظلومینی که در غزه به شهادت می‌رسند با صدای رسا مقاومت را فریاد می‌زند، داد مظلوم را می‌ستاند و پیگیری می‌کند. ضمن اینکه از جبهه‌های مقاومت در اقصا نقاط دنیا حمایت می‌کند.

رحبی تاکید کرد: این کار‌های بزرگی است اینکه در دل جنگ اخیر غزه بتوانیم محموله‌های سلاح را از طریق مسیر‌های خاصی به غزه برسانیم و انجام چنین اقداماتی قدرت می‌خواهد به سادگی امکان ندارد. یا اینکه موشک‌هایی داشته باشیم که نقطه‌ای را در ۱۲۰۰ و ۲۰۰۰ کیلومتر آن سمت نقطه زنی می‌کنند و پس از آن با استقلال اعلام می‌کنیم ما بودیم زدیم بیانگر قدرت است. حتی روزنامه گاردین اخیرا نوشت ایران قدرت اول خاورمیانه است و آمریکا علی رغم هزینه هزاران میلیارد دلاری در منطقه نتوانست قدرت اول باشند؛ بنابراین باید به این قدرت توجه کرد.

مسئول نهاد نمایندگی مقام معظم رهبری در دانشگاه صنعتی امیرکبیر تاکید کرد: میشل فوکو کتابی با عنوان " ایران روح جهان بی روح" دارد که پس از پیروزی انقلاب اسلامی نوشته است و اشاره می‌کند ایران پارادایم موفقیت و پیروزی را از پارادایم مادی بیرون کشیده و مختصات دیگری مثل مختصات معنوی را برای بشر باز کرده است و صفحه جدیدی روبروی بشر قرار داده است که اگر در آن حرکت کنیم اتفاقات بزرگی رخ می‌دهد.

وی خاطر نشان کرد: بنابراین اتفاق عظیم که در درون امام خمینی (ره) روی داد این تحول خود را در افاق عالم نشان داد و ما هنوز در آغاز راه هستیم و نوید‌های بزرگی برای بشر داده شده است که باید تلاش کنیم تا به این نوید‌ها دست یابیم. البته باید نقص‌ها نیز برطرف شود.

 

انتهای پیام/

ارسال نظر
گوشتیران
قالیشویی ادیب