دیده بان پیشرفت علم، فناوری و نوآوری

کشف شواهد باستان‌شناسی از کمبود فصلی ویتامین دی

کشف شواهد باستان‌شناسی از کمبود فصلی ویتامین دی
تحقیقات جدید نشان داد کمبود ویتامین دی در دوران انقلاب صنعتی ناشی از فعالیت کارخانه‌ها نبوده است.
کد خبر : 894618

به گزارش گروه سلامت خبرگزاری علم و فناوری آنا به نقل از ساینس‌دیلی، مطالعه اخیر به رهبری دانشگاه اوتاگو نیوزلند شواهد تاریخی جدیدی را در مورد شیوع کمبود فصلی ویتامین دی کشف کرده است.

در این مطالعه، محققانی از دانشگاه‌های اوتاگو نیوزلند، دورهام و برایتون انگلیس، ادینبورگ اسکاتلند و کوئینزلند استرالیا همکاری داشتند. این تیم با تجزیه و تحلیل نمونه‌های دندانی از یک گورستان متعلق به دوران انقلاب صنعتی انگلستان، شاخص‌های میکروسکوپی بیماری‌های تغذیه‌ای را شناسایی کردند و درک روشن‌تری از تأثیر کمبود ویتامین D بر جمعیت در این دوره ارائه کردند.

به طور گسترده اعتقاد بر این است که افزایش بیماری راشیتیسم (نرمی استخوان) در قرن‌های ۱۸ و ۱۹ میلادی در اروپا به دلیل کار طولانی‌مدت در خانه، زندگی در خانه‌های شلوغ و محیط‌های پر از دود بوده است که باعث کاهش نور خورشید می‌شود.

این مطالعه نشان داد که ۷۶ درصد از دندان‌های معاینه‌شده دارای شاخص‌های کمبود ویتامین D در قسمت داخلی بودند. این یافته نشان می‌دهد که به‌جای عوامل مرتبط با انقلاب صنعتی مانند کار در فضای بسته، عرض جغرافیایی و کمبود فصلی نور خورشید، عوامل اصلی در میزان ویتامین دی بودند.

آنی سولر-اسنودی (Annie Sohler-Snoddy)، محقق بخش آناتومی دانشگاه اوتاگو می‌گوید: این تحقیق شاخص‌های مرتبط با کمبود ویتامین دی را در قسمت داخلی دندان‌های یافت‌شده مورد تجزیه و تحلیل قرار دادند که نتایج آزمایش بر قرار گرفتن در معرض نور خورشید و موقعیت جفرافیایی تأکید داشت.

یافته‌های این مطالعه پیامد‌های گسترده‌ای دارد، زیرا وضعیت ضعیف ویتامین دی با افزایش خطر ابتلا به بیماری‌های عفونی، بیماری‌های قلبی-عروقی و انواع سرطان مرتبط است. 

هدف محققان با بررسی چشم‌انداز عمیق در مورد این بیماری، اطلاع‌رسانی استراتژی‌های معاصر برای رسیدگی به کمبود ویتامین دی است.

ارسال نظر
گوشتیران
قالیشویی ادیب