رویداد جایزه قلم مقدس در تالار رودکی برگزار شد
به گزارش خبرنگار گروه فرهنگ و جامعه خبرگزاری علم و فناوری آنا رویداد «جایزه قلم مقدس» نماد روزنامهنگار تراز انقلاب اسلامی به همت معاونت امور رسانهای و تبلیغات وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی در تالار رودکی برگزار شد.
در ابتدای این رویداد فرشاد مهدی پور معاون امور رسانهای و تبلیغات گفت: پیروزی و یاد بود انقلاب اسلامی همواره با دو عامل اصلی همراه بوده است. یکی از عوامل، معمار کبیر انقلاب اسلامی حضرت امام خمینی و دیگری شهدای شکل گیری پیروزی انقلاب اسلامی است. در روزهایی که شهدا در زندان های ساواک تحت شکنجه بودند، تصویر و تصوری از پیروزی نداشتند، اما مردم و شهدا با امید در خیابان بودند و به آن امید جانفشانی کردند.
وی افزود: این شهدای گرانقدر پیش از همه شهدا بر دوش ما حق دارند و امیدواریم مسیری که می رویم مسیر تعالی و رشد و پیشرفت و همان مسیری باشد که شهدا طی کرده اند. نشان و نام و یاد روزنامه نگاری تراز انقلاب به یاد نام دکتر رضا مقدسی است که در ۱۳ بهمن درگذشت.
مهدیپور در ادامه با اشاره به جایگاه مرحوم مقدسی که این جایزه به یاد او نامگذاری شده است عنوان کرد: رضا مقدسی فردی بود که در تمام فعالیت حرفه ای خود مشغول کار روزنامه نگاری بود و در طول عمرش همواره میراث دار نهضت انقلاب و امام خمینی بود. نشان روزنامه نگار تراز انقلاب اسلامی رخدادی بود که ده سال پیش در روزنامه همشهری برای رضا مقدسی برگزار شد. فردی که در دوران تحصیل خود همواره به مساله انقلاب می پرداخت.
وی ادامه داد: روزنامه نگاری تراز انقلاب اسلامی را می توان از دو منظر تحلیل کرد، در منظر اول با وام گرفتن از صحبت های آقای ملکیان اینکه مبنای این حرکت خود قانون اساسی است. قانون اساسی در بندهای مختلف به آزادی بیان، آزادی رسانه، و مطبوعات پرداخته است و احکام و قواعدی ذکر کرده که بعدها قوانین موضوعه به آن هم اضافه شده است. اصالت حرکت و فعالیت روزنامه نگار تراز انقلاب بر اساس قانون اساسی است. قانونی که مهم ترین سند و میثاق ملی ما ایرانیان است و بابت این قانون هزینه های زیادی از جمله جان گرانبهای شهدا بوده است.
این مقام مسئول افزود: منظر دوم اینکه طبق ۴۶ سالی که از وقوع انقلاب اسلامی می گذرد سازمان ها و ساختار های زیادی بر مبنای انقلاب شکل گرفته است از جمله سپاه پاسداران، همچنین در حوزه رسانه هم بزرگان زیادی درباره انقلاب اسلامی ایده پردازی کردند از جمله مرتضی آوینی که بسیاری از ادبیات اکنون ما، ماحصل این شخصیت و قلم فرسایی اوست.
او بیان کرد: ما ایده روزنامه نگار تراز انقلاب اسلامی را داریم و برای این مهم نشان و نماد هم تدارک دیده شده تنها باید این مسیر را تقویت کنیم باید در این مسیر توان و تلاش روزنامه نگاران به کار گرفته شود تا در جنگ رسانه ای که امروز گرفتار آنشده ایم -جنگی که امروزه از عوامل تقویت و توسعه کشورهاست- رو به جلو حرکت کنیم.
در ادامه این آیین از مجتبی قاسمی پدر شهیده آیدا قاسمی تجلیل و تقدیر شد. پس از آن نیز نماهنگی از حسین پاک خبرنگار دانشجو گروه سیاسی نمایش داده شد. حسین پاک خبرنگار دانشجو گروه سیاسی است که به جنوب لبنان برای پوشش خبری حملههای رژیم صهیونیستی اعزام شده است.
در ادامه آیین تجلیل از روزنامهنگار تزار انقلاب محمد مهدی اسماعیلی وزیر فرهنگ، ابوالفضل عمویی نماینده مردم تهران در مجلس، مهدی پور پور معاون امور رسانهای و تبلیغات وزارت فرهنگ و علی اکبر اشعری دبیر این دوره از جایزه قلم مقدس روی سن آمدند و به پاس سالها فعالیت در حوزه کتاب و فرهنگ از میترا لبافی خبرنگار خبرگزاری جمهوری اسلامی ایران تقدیر کردند.
انتهای پیام/