رونق اقتصادی در روستاها با اجرای طرح تسهیلگران روستایی
به گزارش خبرنگار خبرگزاری علم و فناوری آنا، جلسه مشترک مسئولان دانشگاه آزاد اسلامی کرمانشاه و جمعی از مسئولان استانداری کرمانشاه برای هماهنگی برگزاری دوره تسهیلگران روستایی و ثبتنام علاقهمندان در دفتر مدیرکل امور روستایی استانداری کرمانشاه برگزار شد.
سرپرست دانشگاه آزاد اسلامی استان کرمانشاه در این جلسه درباره طرح تسهیلگران روستایی اظهار کرد: این طرح به تدبیر وزارت کشور و با مشارکت دانشگاه آزاد اسلامی برای ساکنان فعلی و سابق روستا، دهیاران و اعضای شورای اسلامی روستا، فعالان تسهیلگری، روحانیون مستقر در روستا، ایلات و عشایر، علاقهمندان و فعالان حوزه روستا است برنامهریزی شده و مهمترین اصل در این طرح این بوده که خروجی محور است و فقط متکی به مدرکگرایی نیست؛ بلکه با آموزشهای عملی و مهارتی شرایطی را برای رونق اقتصادی در روستاها فراهم میکند.
افشین غنیزاده اضافه کرد: در این طرح مجموعهای از مهارتهای فرهنگی، اجتماعی، سیاسی، آب، محیطزیست، حقوق، نشاط، مهاجرت معکوس، بهداشت و فعالیتهای تخصصی کشاورزی، باغداری و دامپروری در سه دوره ۱۲۰ ساعته آموزش آنلاین، آفلاین و حضوری آموزش داده میشود که همگی برای رشد و توسعه اقتصاد روستاها و مناطق عشایر نشین بسیار تأثیرگذار است و مطمئن هستیم خروجی بسیار مطلوبی نیز خواهد داشت.
مهمترین نیازهای جوامع روستایی چیست؟
مدیرکل دفتر امور روستایی استانداری کرمانشاه نیز با تأکید بر اهمیت و جایگاه آموزش در جوامع روستایی و عشایری استان گفت: اشتغال، اقتصاد، معیشت و مسکن از مهمترین نیازهای جوامع روستایی است که مطمئناً از طریق آموزشهای لازم میتوان موجب درآمدزایی، پای بندی و تعهد به زندگی روستایی شد.
امیر خسروانی توضیح داد: به تازگی وزارت کشور با همکاری قرارگاه جهادی و دانشگاه آزاد اسلامی طرحی با عنوان دوره تسهیلگران روستایی و عشایری را تدبیر کرده که هدف از این طرح آموزشهای اصولی و کاربردی روستائیان و عشایر کشور، شناسایی، جذب و آموزش تسهیلگران روستایی بهعنوان پیشرو و تسهیلگر در زمینه برنامهریزی محلی، توسعه فعالیتهای اقتصادی و برنامههای فرهنگی، بهبود خدماترسانی و جلب مشارکتهای مردمی و نظارت بر اثربخشی طرحهای دستگاههای اجرایی است.
وی تأکید کرد: لازم است روستائیان و عشایر با توجه به فرصتی که ایجاد شده اقتصاد خود را با آموزشهای اصولی گره بزنند و بدانند که در عصر حاضر آگاهی و دانش کافی امری بسیار مهم است و از طرف دیگر نیز باید به گونهای آموزشهای مدنظر برگزار شود تا علاقهمندی ایجاد کند. دانشگاه آزاد اسلامی و هم امور روستایی و عشایری استان با همه توان پای کار باشیم و آفتی که چند سال وجود داشته و آموزشها کاربردی نبوده با این طرح جدید اجرایی و کاربردی کنیم.
انتهای پیام/