رقم ۱۵۰ هزار میلیارد تومان برای بودجه ۱۴۰۳ شهرداری تهران در نظر گرفته شد
به گزارش گروه فرهنگ و جامعه خبرگزاری علم و فناوری آنا، محمد آخوندی در دویست و یازدهمین جلسه شورای اسلامی شهر تهران در جریان بررسی و تعیین تکلیف بخش درآمدها و منابع لایحه بودجه سال آینده شهرداری تهران با بیان اینکه ۱۳۵ هزار میلیارد تومان از بودجه پیشنهادی ۱۶۹.۸ همتی شهرداری تهران در کمیسیون تلفیق بودجه شورا به تصویب رسید، اظهار کرد: از این رقم ۱۰۳ هزار میلیارد تومان درآمد، ۱۶ هزار میلیارد تومان واگذاری دارایی سرمایه ای و ۱۵ هزار و ۴۰۰ میلیارد تومان واگذاری دارایی های مالی است.
وی افزود: یکی از سرفصل های اصلی مالیات بر ارزش افزوده است که بودجه آن در سال قبل ۲۰ هزار میلیارد تومان بود و در کمیسیون تلفیق برای سال آینده ۲۳ هزار و ۶۳۸ میلیارد تومان تصویب شد. در درآمدهای ناشی از توسعه شهر پیشنهاد شهرداری ۹۳ هزار میلیارد تومان بود و در کمیسیون تلفیق عدد ۶۲ هزار میلیارد تومان پیشنهاد و تصویب شد.
آخوندی با بیان اینکه شهرداری اعلام کرد که امسال از عدد ۶۲ هزار میلیارد تومانی که ما برای سال آینده مصوب کردیم، عبور خواهد کرد، یادآور شد: کاهش ۳۱ هزار میلیارد تومانی درآمدها در بخش درآمد ناشی از توسعه شهر در کمیسیون تلفیق به تصویب رسید که منطقی به نظر می رسد.
عوارض LEZ را کمیسیون مربوطه صفر در نظر گرفته بود که به ۱۱۷ میلیارد تومان افزایش دادیم، یادآور شد: ۱۶ هزار و ۵۰۰ میلیارد تومان عوارض از محل واگذاری دارایی سرمایه ای در کمیسیون تلفیق تصویب شد. در واگذاری دارایی های مالی نیز ۱۵ هزار میلیارد تومان شامل ۱۰ هزار میلیارد تومان برای وام های دریافتی و پنج هزار میلیارد تومان برای اوراق مشارکت به تصویب رسید.
مهدی اقراریان رئیس کمیته نظارت و حقوقی شورا نیز با بیان اینکه باید گزارش مرکز پژوهش های شورا در مورد بودجه در شورا قرائت شود، اظهار کرد: درخواست بنده از رسانه ها این است که به عنوان نماینده افکار عمومی نسبت به بودجه حساسیت داشته باشند. فضای نقد و کارشناسی کمک می کند تا بودجه سال آینده بیشترین میزان دقت و اثرگذاری را برای خدمات رسانی به شهروندان داشته باشد.
مهدی بابایی رئیس کمیته ایمنی شورا گفت: وقتی شهرداری تهران بودجه ۱۶۹ همتی ارائه داده و می گوید توان تحقق آن را دارد چرا ما این رقم را کاهش داده ایم؟ ما ساختار بودجه ریزی در شورا نداریم. اینکه از هر بخش بودجه ای را کاهش دهیم علمی نیست. اگر بودجه کاهش یافته باید شهرداری مجددا لایحه ۱۳۵ همتی ارائه دهد. بنده کاملاً مخالف کاهش رقم بودجه هستیم.
میثم مظفر رئیس کمیته بودجه شورا با بیان اینکه شهر نیاز به مسکن دارد، یادآور شد: ما باید بتوانیم ساخت و ساز را در شهر رونق دهیم؛ آنچه مورد تقبیح است تراکم مازاد است. سه تا پنج طبقه تراکم مجاز است و باعث افتخار ما خواهد بود.
وی ادامه داد: هرچه صدور پروانه افزایش پیدا کند، مورد افتخار ماست. تصمیم بر مازاد تراکم مورد تقبیح است. بخش عمده درآمد صدور پروانه ناشی از تراکم مجاز است. هرچه درآمدها در این بخش اضافه شود، اقدام مثبتی است. هیاهوی رسانه ای در مورد تراکم فروشی و شهر فروشی صحیح نیست و تأکید می کنیم که درآمدها از محل تراکم مجاز است.
مهدی چمران رئیس شورای شهر تهران نیز تأکید کرد: مسئله شهر فروشی به هیچ عنوان درست نیست و یک بحث انحرافی است.
مهدی پیرهادی رئیس کمیسیون سلامت، محیط زیست و خدمات شهری شورا با بیان اینکه بودجه ریزی در شورا کاملاً اشتباه است، یادآور شد: ما دو روز فرصت بررسی نداشتیم که ببینیم عدد بودجه ۱۶۹ همت باشد یا ۱۳۵ همت.
وی افزود: عدد چهار همتی از حوزه خدمات شهری به عنوان حوزه نظافت شهر کاهش یافته و ما بررسی کردیم و به این نتیجه رسیدیم که به هیچ عنوان قابل کاهش نیست. نهایتاً بتوان هزار میلیارد تومان را کاهش داد تا به نظافت شهر آسیبی نرسد. روند باید اصلاح شود و عددی که قرار است در خدمات شهری کاهش پیدا کند، نباید بیشتر از هزار میلیارد تومان باشد.
ناصر امانی عضو کمیسیون برنامه و بودجه شورا با بیان اینکه ۱۶۹ همت بودجه افزایش ۶۵ درصدی را نسبت به بودجه امسال نشان می دهد، اظهار کرد: افزایش بودجه فوق العاده بود و عمده محل درآمد ناشی از توسعه شهر به میزان بیش از ۹۰ همت بوده است که این رقم را به ۶۲ همت کاهش دادیم.
وی افزود: افزایش ۳۱ درصدی بودجه نسبت به بودجه سال قبل کاملاً منطقی است و حتی از میزان تورم نیز کمتر است. اگر شهرداری تهران درآمد را افزایش داد می تواند متمم ارائه کند و بودجه را افزایش دهد.
سید احمد علوی رئیس کمیته گردشگری شورا با بیان اینکه سه کد درآمدی برای حوزه فرهنگی پیش بینی شده است، یادآور شد: یک کد در بودجه صفر شده و برای دو بخش دیگر نیز ۶۰۰ میلیارد تومان پیش بینی شده است. وقتی بیش از هزار نقطه فرهنگی و ورزشی را در اختیار داریم، در نظر گرفتن ۶۰۰ میلیارد تومان برای کل این مراکز و به صفر رساندن درآمد برج میلاد، نشان می دهد که روی این موضوع کار چندانی انجام ندادیم.
آخوندی رئیس کمیسیون بودجه شورا نیز با بیان اینکه مرکز پژوهش های شورا بر اساس لایحه شهرداری اعلام نظر کرده است، اظهار کرد: این گزارش به اصلاحاتی که ما در کمیسیون تلفیق اعمال کرده ایم، نزدیک است. دو اصلاح وارده که مدنظر مرکز بود، اعمال شده و مابقی مربوط به هزینه هاست.
وی با بیان اینکه نظرات کمیسیون ها برای بودجه سال آینده دریافت شده است، خاطرنشان کرد: کمیسیون ها ۱۰ روز وقت داشتند که لایحه را بررسی کنند؛ نظر رئیس کمیسیون سلامت، محیط زیست و خدمات شهری که دوم بهمن ماه به کمیسیون برنامه و بودجه ارسال شد ۱۴۵ همت بود و به بودجه مصوب کمیسیون تلفیق نزدیک بود.
در ادامه مهدی چمران رئیس شورای اسلامی شهر تهران پیشنهاد داد که ۱۵ هزار میلیارد تومان بودجه مازاد نیز برای مأموریتهای حمل و نقل عمومی همچون سال گذشته پیش بینی شود و از این میزان هزار میلیارد تومان نیز به مأموریت های حوزه خدمات شهری اختصاص یابد.
انتهای پیام/