دیده بان پیشرفت علم، فناوری و نوآوری
در گفت‌وگو با آنا تشریح شد؛

ساخت انواع نویگیشن‌های جراحی در کشور

ساخت انواع نویگیشن‌های جراحی در کشور
مسئول توسعه محصول یک شرکت دانش‌بنیان از مراحل پایانی آزمایش‌های بالینی نویگیشین جراحی ارتوپدی خبر داد و گفت: ساخت این دستگاه برای جراحی‌های ریه و کبد نیز در مرحله پژوهش قرار دارد.
کد خبر : 893345

مصطفی عبدالغفار، مسئول توسعه محصول یک شرکت دانش‌بنیان در گفت‌وگو با خبرنگار گروه سلامت خبرگزاری علم و فناوری آنا، اظهار کرد: شروع تحقیق برای ساخت نویگیشن‌های جراحی به سال 1385 که شرکت‌های اروپایی به دلیل تحریم به ما نفروختند، آغاز شد.

وی با بیان اینکه بعد از 5 سال اولین نویگیشن در 1390 ساخته و در 1391 رونمایی رسمی شد، افزود:  یکی از مشکلات نمونه‌های خارجی نویگیشن‌های جراحی نداشتن خدمات پس از فروش است؛ این دستگاه‌ها به هر دلیلی به مشکل بر می‌خوردند، دستگاه می‌خوابید؛ زیرا به دلیل تحریم ارتباطی با آن شرکت نبود.

این پژوهشگر گفت: نویگیشن در حوزه جراحی به این مفهوم است که این دستگاه با کمک ردیاب‌های مادون‌قرمز یا الکترومغناطیسی، جراح و موقعیت بیمار را دنبال می‌کند و با در اختیار داشتن تصاویری مانند سی‌تی‌اسکن و ام‌آر‌آی که پیش از عمل تهیه‌ شده، ابزار جراحی حین عمل را هدایت می‌کند.

عبدالغفار یادآور شد: نویگیشن‌ها در عمل‌های دقیقی مانند نمونه‌برداری از مغز که جراح باید به نقطه کوچکی در عمق مغز برسد، یا خارج کردن اجسام خارجی مانند ساچمه از مغز یا چشم بسیار کمک می‌کند.

وی با بیان اینکه نویگیشن جراحی «مغز و اعصاب» و «گوش و حلق و بینی» اولین دستگاه‌هایی بودند که رونمایی شدند، افزود: اگر بیمارستان دستگاه را خریداری نکرده باشد، با درخواست پزشک امکان اجاره آن وجود دارد. در این وضعیت تصاویر بیمار ارسال‌ می‌شود و  دستگاه روز عمل در اختیار جراح قرار می‌گیرد.

این دانش‌آموخته مهندسی پزشکی خاطرنشان کرد: پس از ارائه محصول به بازار از طریق هیئت‌امنای ارزی وزارت بهداشت و حمایت‌های ریاست جمهوری تعدادی از این دستگاه‌ها برای مراکز استان‌ها تهیه شد و در حال حاضر مراکز استان‌ها حداقل یک دستگاه نویگیشن را دارند.

مسئول توسعه محصول این شرکت دانش‌بنیان یادآور شد: نمونه ایرانی دیگر از نویگیشین‌های جراحی وجود ندارد؛ به عباراتی در کشور رقیبی نداریم که هم خوب است و هم بد؛ زیرا رقابت همیشه سازنده است.

عبدالغفار با بیان اینکه از طرفی هم برای شرکت‌های دیگر به‌صرفه نیست، وارد این حوزه شوند چون ما سالیان زیادی در این زمینه فعالیت داشتیم و با چالش‌های زیادی روبه‌رو بودیم و آن‌ها را حل کردیم، افزود: با توجه به اینکه شرکت ما  دانش‌بنیان است ارتباط مستمر با دانشگاه‌ها و پروژه‌های دانشجویی دارد.

وی ادامه داد: در سه سال اخیر پروژه دیگری نیز در حوزه دندانپزشکی و کاشت ایمپلنت‌های دندانی شروع کرده‌ایم؛ پروژه‌هایی مانند  جراحی‌های ریه و کبد نیز در مرحله پژوهش قرار دارند.

این پژوهشگر خاطرنشان کرد: نویگیشن جراحی ارتوپدی نیز در مرحله اخذ مجوز است؛ نیاز اصلی که در ارتوپدی دیده‌ شد، تصویربرداری حین عمل جراحی بود، به این صورت هرلحظه‌ای که جراح بخواهد، می‌تواند تصاویر را آپدیت کند.

وی گفت: جراحی‌های ارتوپدی بسیار وسیع هستند و برای آزمایش‌های بالینی با یک زمینه ساده و کم‌خطرتر شروع کردیم اما هدف جراحی‌های ستون فقرات و مواردی همچون ترمیم زانو، عمل‌های لگن و تعویض مفصل است.

انتهای پیام/

ارسال نظر
قالیشویی ادیب