ارسال هزار و ۱۰۰ اثر به دومین جشنواره عکس هدایت
خبرگزاری علم و فناوری آنا؛ جشنواره عکس هدایت با موضوع امام حسین (علیه السلام) از سری برنامههای جشنواره امامت و مهدویت دانشگاه آزاد اسلامی است که با عنایت ویژه رئیس دانشگاه در سالهای اخیر در واحدهای برگزیده دانشگاه آزاد اسلامی برگزار میشود.
جشنواره امامت و مهدویت با هدف شناسایی و پرورش استعدادهای هنری، ادبی و علمیِ علاقهمند به فعالیت در حوزه اهل بیت (ع) و ترویج سبک زندگی آن بزرگواران و نیز ایجاد فضای نشاط معنوی در دو ماه فرخنده رجب و شعبان برنامهریزی شده است.
در این جشنواره ۴2 واحد دانشگاهی و استان در محورها و موضوعات مختلف مشارکت میکنند. دانشگاه آزاد اسلامی واحد دماوند برای دومین سال پیاپی، میزبانی جشنواره عکس هدایت را بر عهده دارد و دبیرخانه آن با همکاری باشگاه رشد استعدادهای هنری و ادبی دانشگاه، مؤسسه امامت و مهدویت، حوزه هنری سازمان تبلیغات اسلامی، اداره کل اوقاف و امور خیریه، نهاد امامت جمعه و شهرداری دماوند تشکیل شده است.
اکنون این دبیرخانه به دریافت آثار و پالایش اولیه آنها مشغول است و علاقهمندان اعم از عموم هموطنان و دانشگاهیان دانشگاه آزاد اسلامی میتوانند با مراجعه به سایت دانشگاه آزاد اسلامی واحد دماوند، نسبت به ارسال آثار خود تا دهم بهمن اقدام کنند. پس از آن، کار داوری به همت تعدادی از داوران شناخته شده هنر عکاسی انجام و در نهایتا در ایام ولادت حضرت اباعبدالله(ع) ۲۶ بهمن، اختتامیه و قدردانی از برگزیدگان با حضور مسئولان کشوری، استانی و دانشگاهی برگزار خواهد شد.
به همین مناسبت گفتوگویی داشتیم با مهدی ملکمحمدی معاون فرهنگی و دانشجویی دانشگاه آزاد اسلامی واحد دماوند و دبیر دومین جشنواره کشوری عکس هدایت که در ادامه خواهیم خواند.
آنا: دستاوردهای برگزاری جشنواره اول عکس هدایت را بفرمایید.
ملکمحمدی: اهدافی در برگزاری جشنواره دنبال میشود. اول، شناسایی و ایجاد زمینه رشد استعدادهای هنری عکاسان، دوم انتشار عطر و بوی معنوی اباعبدالله الحسین (ع) با استفاده از ابزار هنر در فضای جامعه و بهویژه قشر جوان و دانشگاهی. افزون بر این، کادرسازی و بسترسازی برای فعالیت کانونهای فرهنگی دانشجویی در بخشهای مختلف جشنواره از نکات قابل ذکر است.
در جشنواره نخست، عمده کار اجرا بر عهده دانشجویان کانونها بود و دو کانون «عکس و رسانه» و «کارآوند» نقش عمدهتری داشتند و در نهایت با آنکه برگزاری جشنوارهای در سطح کشوری نخستین تجربه دانشجویی دانشگاه آزاد اسلامی واحد دماوند بود؛ اما توانست بین مجموعه واحدها و استانهای برگزارکننده، خوش بدرخشد و بین جشنوارههای برگزیده امامت و مهدویت از سوی رئیس دانشگاه آزاد اسلامی مورد قدردانی قرار گیرد.
آنا: چه عواملی موجب شد مسئولیت برگزاری جشنواره عکس هدایت به واحد دماوند واگذار شود؟
ملکمحمدی: فراتر از اسباب مادی، افتخار میزبانی جشنواره، لطف خداوند متعال به مجموعه این واحد دانشگاهی و شهرستان دماوند بوده و همواره خود را مدیون توجه و عنایت حضرت سیدالشهدا (ع) میدانیم.
دانشگاه آزاد اسلامی واحد دماوند در حوزه فرهنگی، از واحدهای دانشگاهی فعال به شمار میرود و همواره موفقیتهایی را در کشور به دست آورده است. ازجمله، کانون کارآوند در جشنواره رشد ۲ (ویژه کانونهای فرهنگی دانشجویی) رتبه نخست را بین حدود یک هزار و ۷۰۰ کانون فرهنگی دانشجویی به دست آورد.
کانون «عکس و رسانه» این واحد دانشگاهی تاکنون فعالیتهای ارزندهای را انجام داده است. افزون بر این، شهرستان دماوند که از گذشته به دارالمؤمنین مشهور بوده در برگزاری آیینهای عزاداری و گرامیداشت یاد حضرت اباعبدالله الحسین(ع) قدمتی مثالزدنی دارد. به همین روی و با نظر لطف مسئولان مؤسسه امامت و مهدویت، رئیس و مدیرکل فرهنگی وقت دانشگاه آزاد اسلامی استان تهران، مسؤولیت جشنواره عکس امام حسین(ع) به واحد دماوند واگذار شد.
آنا: تاکنون چه آثاری به دبیرخانه جشنواره ارسال شده است؟
ملکمحمدی: در دومین جشنواره تا پایان دی، بیش از یک هزار و ۱۰۰ اثر از طریق سایت، ایمیل و پیامرسان دبیرخانه دریافت و نکته قابل توجه اینکه کیفیت آثار در مقایسه با سال گذشته ارتقا یافته و آثار متعددی از استانها و شهرهای مختلف کشور ارسال شده است.
آنا: میزان استقبال دانشجویان و اساتید نسبت به جشنواره اول چگونه بوده است؟
ملکمحمدی: با تلاش همکاران در باشگاه رشد و رابطان باشگاه در واحدهای مختلف دانشگاهی، استقبال دانشجویان دانشگاه آزاد اسلامی نسبت به سال گذشته قابل توجه بوده و انتظار میرود در روزهای آینده، بیشتر شود.امسال، فراخوان جشنواره برای معاونتهای فرهنگی دانشگاههای دولتی نیز ارسال شده و امید میرود مخاطبانی از این دانشگاهها به جمع شرکتکنندگان افزوده شود.
رئیس شورای سیاستگذاری ائمه جمعه سراسر کشور نیز نسبت به انتشار فراخوان بین ائمه جمعه سراسر کشور مساعدت ورزید. بخشهای مختلفی از صداوسیمای جمهوری اسلامی، نسبت به انعکاس فراخوان همراهی داشته و مجموع اقدامات اعضای دبیرخانه، نوید میدهد جشنوارهای فاخر و درخور شأن حضرت امام حسین (ع) برگزار شود.
آنا: برگزاری این جشنواره چه کمکی به شکوفایی استعدادهای دانشجویی در هنر عکاسی میکند؟
ملکمحمدی: یکی از اهداف جشنواره، شناسایی استعدادهای هنری بهویژه قشر جوان دانشگاهی در زمینه عکاسی است. با رایزنیهای انجامشده، برگزاری پیشرویداد، برگزاری کارگاه آموزشی و کارگاه بهصورت حضوری و مجازی ویژه شرکتکنندگان و برگزیدگان با استفاده از ظرفیت استادان بهنام هنر عکاسی، برگزاری نمایشگاه آثار به همت حوزه هنری سازمان تبلیغات اسلامی و پارهای حمایتهای مادی و معنوی دیگر در دستور کار دبیرخانه قرار دارد.
طراحی و اجرای تندیس چوبی جشنواره که تلفیقی از نام زیبای امام حسین (ع) و قله همیشه سرفراز دماوند بوده با تلاش و هنرِ دستان یکی از اعضای کانون کارآوند انجامشده است.
آنا: به نظر شما برگزاری این جشنواره در افزایش جایگاه دانشگاه آزاد اسلامی واحد دماوند در شهرستان و نیز بین واحدهای دانشگاهی دانشگاه آزاد چه تأثیری دارد؟
ملکمحمدی: سالهای اخیر این واحد دانشگاهی بهعنوان یکی از اقطاب اثرگذار فرهنگی در شهرستان به شمار میرود و اقدامات فاخری با مشارکت برخی نهادهای دیگر همانند امامت جمعه، اداره اوقاف و امور خیریه و شهرداری انجام داده است. برگزاری جشنواره عکس را شاید بتوان مهمترین رویداد از این دست به شمار آورد که میتواند با همت جمعی اهالی هنر و فرهنگ، مسئولان شهرستانی، استانی و با مرکزیت دانشگاه در سالهای آینده به نمونهای مثالزدنی از یک اقدام فرهنگی اثرگذار تبدیل شود.
دانشگاه آزاد اسلامی واحد دماوند از معدود واحدهای دانشگاهی استان تهران به شمار میرود که در سال گذشته، آغازگر میزبانی یکی از ۳۸ محور جشنواره امامت و مهدویت بود و توانست بهعنوان تنها واحد برتر این استان بین واحدها و استانهای دانشگاه آزاد اسلامی قرار گیرد. این مهم در حالی صورت گرفت که همه هزینههای این کار فاخر کشوری از منابع غیر واحد دانشگاهی تأمین شد و در سال جاری نیز همین رویه ادامه دارد.
در پایان لازم میدانم از حمایتهای مادی و معنوی مسئولان محترم شهرستانی و استانی که بهعنوان حامی و مشارکتکننده باعث دلگرمی شدند و همچنین مؤسسه امامت و مهدویت و باشگاه رشد استعدادهای هنری و ادبی دانشگاه آزاد اسلامی که راهنماییها و همراهیهایشان شامل حال جشنواره شده است و نیز دانشجویان عزیزی که در قالب کانون فرهنگی، امور اجرایی جشنواره را بر عهده دارند و اعضای دبیرخانه و مسئولان محترم واحدی، صمیمانه قدردانی کنم.
انتهای پیام/