مهمترین مسئله در مدیریت بودجه، صرفهجویی است
به گزارش گروه آموزش و دانشگاه خبرگزاری علم و فناوری آنا، محمدعلی زلفیگل، وزیر علوم در دومین روز اجلاس رؤسای دانشگاهها و مؤسسات آموزش عالی، پژوهشی و فناوری که امروز (پنجشنبه) در دانشگاه فردوسی مشهد در حال برگزاری است، در پاسخ به سؤال برخی رؤسای دانشگاهها درخصوص ظرفیتهای هیئت امنا گفت: در برنامه هفتم توسعه حکمی را آوردهایم که در آن قانون دائمی هیئت امنا را تصریح کرده و قانون آن مصوب شده است.
وی تصریح کرد: رفتار و عملکرد ما کمک میکند نقش هیئت امنا باقی بماند یا نه؛ اگر به خوبی از اختیاراتمان استفاده نکنیم، حتماً محدودمان میکنند.
وزیر علوم خاطر نشان کرد: هیئت امنای دانشگاهها قدرت زیادی دارند ولی مشروط به آنکه درست عمل کنیم. اگر درست عمل نکنیم سازمان امور اداری استخدامی میگوید طبق شاخصها درست اقدام نکردی و محدودمان میکند.
زلفیگل با اشاره به عملکرد برخی رؤسای دانشگاه موفق گفت: برای مثال در دانشگاه یزد نسبت یاوران علمی به هیئت علمی حدود ۶دهم است. رؤسای این دانشگاه مدیریت کردند و جایی که لازم نبوده استخدام نکردند و چند کار توسط یک کارشناس انجام شده است. ولی رؤسای دانشگاههایی که درست مدیریت نمیکنند، هرچه بودجه بگیرند کم است.
وی به تفاوت شرایط دانشگاههای دارای امکانات مختلف گفت: در دانشگاهی که استخر، سالن ورزشی، خوابگاه، سلف سرویس، مرکز مشاوره، مرکز درمانی و... دارد و خدمات مختلف به دانشجو ارائه میدهد، نسبت کارمند به هیئت علمی باید بیشتر باشد؛ نسبت به دانشگاهی که این امکانات را ندارد. هیئت امنا باید به این مسائل توجه کند.
وزیر علوم خطاب به رؤسای دانشگاهها گفت: وقتی مشکل وجود دارد باید مراجعه کنید. اعتبارات دست وزارت علوم نیست؛ دست سازمان برنامه بودجه است. مستندات خود را به این سازمان ارائه کنید، توجیه کنید و ارتباط برقرار کنید و از ظرفیت نمایندگان مجلس شورای اسلامی، استاندار و... استفاده کنید. مشکلاتتان را مشخص کنید و بودجه دانشگاه را اصلاح کنید.
زلفیگل با اشاره به موفقیت برخی رؤسای دانشگاه در مدیریت بودجه، افزایش بودجه دانشگاهها و پیگیری امور تصریح کرد: مهمترین مسئله در مدیریت بودجه، صرفهجویی است. رؤسایی که کارهای زاید را حذف میکنند، رؤسای دانشگاهی که جرات دارد مولدسازی میکنند، میتوانند موفق باشند. خیلی از رؤسای دانشگاه ما این جسارت را ندارند.
وی با اشاره به دانشگاه تهران گفت: در دانشگاه تهران یک خوابگاه ۱۰۰ واحدی را فروختند و نصف اعتبارات آن را در یک خوابگاه متاهلی در پردیس دانشگاه اختصاص دادند و به جای ۱۰۰ واحد، در حال ساخت ۵۰۰ واحد هستند و امیدواریم تا سال آینده تکمیل کنند و ۵۰ درصد دیگر آن را صرف امور و نیازهای دیگر میکنند.
زلفیگل در پایان سخنان خود تأکید کرد: رؤسای دانشگاه باید از امکانات خود و همچنین از ظرفیت تهاتر و مولدسازی استفاده کنند. یک رئیس دانشگاه نوآور و جسور میتواند مشکلات دانشگاه را حل کند.
انتهای پیام/