دیده بان پیشرفت علم، فناوری و نوآوری

عموعابدینی: به‌زودی با ۱۵۰ صنعت بزرگ کشور برای توسعه بورس همکاری می‌کنیم

عموعابدینی: به‌زودی با ۱۵۰ صنعت بزرگ کشور برای توسعه بورس همکاری می‌کنیم
معاون آموزشی وزارت علوم گفت: در آینده نزدیک با ۱۵۰ صنعت بزرگ برای توسعه بورس همکاری می‌کنیم، زیرا صنایع بزرگ کشور علاقمند به جذب دانشجویان خوب هستند، از دانشگاه‌های استان‌ها هم می‌خواهیم در استان خود بورس ریزان با صنایع کوچک‌تر داشته باشند.
کد خبر : 892862

به گزارش گروه آموزش و دانشگاه خبرگزاری علم و فناوری آنا، قاسم عموعابدینی، معاون آموزشی وزارت علوم  امروز (چهارشنبه) در اجلاس روسای دانشگاه و مؤسسات آموزش عالی در خصوص اجرای طرح آمایش آموزش عالی افزود: برخی رشته‌ها در یک استان موردنیاز است و در استان دیگری ممکن است نیاز نباشد.

وی ادامه داد: بنابراین در هر استان باید برای رشته‌ها به فراخور شرایط استانی تصمیم گرفته شود، هر رشته هم باید پیوست اشتغال داشته باشد به طوری که امتیاز هر رشته باید ۷۰ امتیاز داشته باشد، اگر رشته‌ای این امتیاز را کسب کرد آن رشته در دانشگاه مربوطه تدریس می‌شود.

معاون آموزشی وزارت علوم یادآور شد: تدریس برخی رشته‌ها از نظر ما فعلاً متوقف شده است، اما اگر امتیاز پیوست اشتغال را کسب کرده یا بورسیه‌ها از آن استقبال کنند می‌توانیم این رشته‌ها را دوباره روشن کنیم.

عموعابدینی ادامه داد: بر اساس اساسنامه‌ها برخی دانشگاه‌ها تنها باید تا مقطع خاصی آموزش داشته باشند و بر اساس مأموریت استانی، منطقه‌ای و ملی کار کنند، در مورد ساماندهی رشته‌ها و دانشگاه‌ها نیز ۱۳۴ واحد پیام نور تعیین تکلیف شده است.

وی توسعه طرح استاد محوری را ضروری دانست و اظهار کرد: دانشجوی استعداد درخشان با یک نامه‌نگاری با استاد دانشگاه خارج کشور پذیرش می‌شود، ما هم باید طرح استاد محوری را گسترش دهیم، ۵۹ درصد افزایش پذیرش دانشجوی دکتری به روش استاد محوری داشتیم، ۲۰ درصد از پذیرش آزمون دکتری هم استاد محور شده است، این کار باید توسعه یابد.

معاون آموزشی وزارت علوم تصریح کرد: در آینده نزدیک با ۱۵۰ صنعت بزرگ برای توسعه بورس همکاری می‌کنیم، زیرا صنایع بزرگ کشور علاقمند به جذب دانشجویان خوب هستند، از دانشگاه‌های استان‌ها هم می‌خواهیم در استان خود بورس ریزان با صنایع کوچک‌تر داشته باشند.

عموعابدینی اظهار داشت: در بخش توان مهارتی رشته‌ها هم به‌خوبی پیش می‌رویم و این موضوع در قانون برنامه هفتم توسعه هم آمده است، ۱۰۰ رشته را در کارشناسی ارشد حذف کردیم و طرح آمایش را که مورد تأکید رهبر معظم انقلاب بوده به‌خوبی پیش می‌بریم.

وی همچنین درباره ضرورت ایجاد دانشگاه حکمت بنیان گفت: این دانشگاه حکمت بنیان دانشگاه خاص جمهوری اسلامی در سطح دنیاست، زیرا حکیم پروری خاص ایرانی‌ها بوده است. دانشگاه و پژوهشگاه‌ها به من نامه زدن که ما می‌خواهیم حکمت بنیان شویم. ۳۰ دانشگاه جمهوری اسلامی باید به مدل دانشگاه حکمت بنیان تبدیل شود.

معاون آموزشی وزیر علوم ادامه داد: در خصوص پایش رشته‌های آموزش عالی بر اساس آمایش و نیاز بازار کار گفت:  برخی رشته‌ها مانند علوم انسانی و کشاورزی تابع طرح آمایش نیست.

عموعابدینی افزود: ۱۵۰۰ رشته باید اصلاح شود، ما اکنون به فردی دکتری می‌دهیم که مهارت لازم برای مدرس شدن ندارد، مهارت‌آموزی برای هر مقطعی و هر رشته‌ای باید اعمال شود.

وی خطاب به روسای دانشگاه‌ها گفت: امکان پذیرش استعداد درخشان در کارشناسی ارشد را فراهم کنید.

انتهای پیام/

ارسال نظر
قالیشویی ادیب