وزیر علوم: دستگاههای اجرایی برای انحلال مراکز علمی کاربردی تصمیمگیر نیستند
به گزارش گروه آموزش و دانشگاه خبرگزاری علم و فناوری آنا، محمدعلی زلفیگل با حضور در «برنامه ارزیابی عملکرد و پاسخگویی برخط وزیر علوم در نهاد ریاست جمهوری»» که در مرکز ارتباطات مردمی نهاد ریاست جمهوری به صورت برخط و تصویری برگزار شد، به دغدغهها، نگرانیها و مشکلات دانشگاهیان اعم از اعضای هیات علمی، کارکنان و دانشجویان نقاط مختلف کشور پاسخ داد.
زلفیگل در پاسخ به نگرانی یکی از فارغالتحصیلان رشته پرتو پزشکی به دلیل نبود شناسه و کد در آزمون استخدامی و بیکاری فارغالتحصیلان این رشته گفت: این موضوع را به معاونت آموزشی وزارت علوم انتقال و این معاونت مکلف میشود طی جلساتی با سازمان امور اداری و استخدامی کد شناسه برای استخدام فارغ التحصیلان این رشته تعریف کند و نگرانی فارغ التحصیلان این رشته رفع شود.
وی همچنین در پاسخ به نگرانی یکی از دانشجویان از مبلغ پایین وام ضروری نیز، اظهار کرد: اینکه مبلغ وام ضروری حدود هفت میلیون تعیین میشود، ناکافی است و از طریق رئیس صندوق رفاه دانشجویان افزایش مبلغ این وام را پیگیری خواهم کرد، اما نیازمند مساعدت دولت و سازمان برنامه و بودجه برای افزایش مبلغ وام ضروری هستیم.
وزیر علوم همچنین در ادامه گفتوگوی برخط خود با دانشگاهیان در پاسخ به یکی از فارغالتحصیلان واحدهای پیام نور که به وضعیت صدور مدرک تحصیلی و الکترونیکی شدن آن اعتراض داشت، خاطرنشان کرد: دانشگاه پیام نور اعلام میکند از سال ۹۰ به بعد مدارک فارغالتحصیلی به صورت سامانهای و الکترونیکی شده، اما برای دریافت این مدارک در سالهای قبل از ۹۰ باید به دانشگاه پیام نور پایتخت مراجعه کنیم. در جریان این مشکل فارغ التحصیلان دانشگاه پیام نور قرار دارم و حتما رئیس دانشگاه پیام نور را مکلف به پیگیری رفع این مشکل خواهم کرد.
وزیر علوم همچنین در پاسخ به نگرانی والدین یکی از داوطلبان کنکور که به نحوه ترازدهی دانشآموزان دبیرستانی و همچنین غیر استاندارد بودن سؤالات کنکور اعتراض داشت، گفت: به صورت حتمی آسیبشناسی شیوه برگزاری امتحانات نهایی آموزش و پرورش و نحوه محاسبه آن برای کنکور را با وزیر آموزش و پرورش در میان خواهم گذاشت.
زلفیگل همچنین در پاسخ به درخواست یکی از دانشجویان دکتری برای ایجاد گرایش هوش مصنوعی در دوره دکتری رشته مهندسی کامپیوتر به منظور جذب به عنوان هیات علمی دانشگاهها در رشته هوش مصنوعی نیز گفت: در اکثر رشتهها بحث گرایشها تجمیع شده است، اما اگر دانشجویان تحصیلات تکمیلی، پایاننامه یا رساله خود را در هوش مصنوعی تعریف کنند، برای شرکت در فراخوان هم میتوانند ادعا کنند در همان هوش مصنوعی به عنوان هیات علمی جذب شوند. ضمن اینکه این دانشجویان میتوانند دروس ویژه خود را در حوزه هوش مصنوعی انتخاب کنند.
زلفی گل در پاسخ به لغو ممنوعیت فعالیت واحدهای علمی کاربردی دستگاههای اجرایی و دولتی اعم از شهرداریها، جهاد دانشگاهی و هلال احمر، گفت: این مصوبه که از سال جاری اجرایی شده است، توسط شورای عالی اداری صادر شده و بر اساس مصوبه این شورا دستگاههای دولتی نمیتوانند واحدهای علمی کاربردی داشته باشند و در صورت فعالیت این واحدها باید انحلال و ادغام شوند، چرا که بر اساس اساسنامه دانشگاه علمی کاربردی نیز دستگاههای خصوصی بر اساس نیاز صنایع میتوانند واحد علمی کاربردی و رشته موقت تعریف کنند؛ بنابراین مخالفان این تصمیم باید درخواست خود را از طریق نهاد ریاست جمهوری به شورای عالی اداری ارسال کنند.
وزیر علوم ادامه داد: البته در خصوص نیروی انسانی و اعضای هیات علمی واحدهای علمی کاربردی دستگاههای اجرایی که منحل شدهاند، باید تصمیمگیری شود و در این زمینه با رئیس دانشگاه علمی کاربردی صحبت خواهم کرد که در صورت امکان این نیروها به واحدهای دیگر منتقل شوند و یا تصمیمهای دیگری در خصوص آنها صورت بگیرد.
وی همچنین در پاسخ به یکی از کارکنان و مدیران سابق پژوهشگاه تربیت بدنی وزارت علوم که پس از ۱۲ سال فعالیت از این پژوهشگاه اخراج شده و در وضعیت بلاتکلیفی قرار داشت، گفت: این فرد میتواند درخواست خود را به صورت محرمانه به دفتر اینجانب در وزارت علوم ارسال کند تا در صورتیکه ظلمی در حق او وارد شده باشد، احقاق حق صورت بگیرد.
البته این کارمند اخراجی از پژوهشگاه تربیت بدنی وزارت علوم تاکید کرد: متاسفانه به دلیل عدم شایسته سالاری در این پژوهشگاه معاون اداری مالی این مرکز با مدرک دکتری مکانیک جامدات سال گذشته استخدام شد و در خصوص وضعیت اینجانب نیز علیرغم دو بار نامه و دستور بازگشت بنده به پژوهشگاه از سوی مرکز رسیدگی به شکایات و بازرسی وزارت علوم رئیس پژوهشگاه تربیت بدنی عنوان کردند که معاونان این پژوهشگاه نمیتوانند با بنده همکاری کنند.
وزیر علوم در پایان در خصوص درخواست همسانسازی حقوق اعضای هیات علمی دانشگاهها با اعضای هیات علمی غیر بالینی وزارت بهداشت و همچنین تبدیل وضعیت کارکنان دانشگاهها و در نهایت فوقالعاده ویژه آنها نیز، گفت: من دائما پیگیر این موضوعات هستم. البته فوقاالعاده ویژه کارکنان و تبدیل وضعیت آنها باید از سوی سازمان اداری و استخدامی کشور صورت بگیرد و اگرچه اخیرا این سازمان طی نامهای موافقت خود را برای فوقالعاده ویژه کارکنان ابلاغ کرده بود که مجددا این موافقت لغو شد، اما من همواره پیگیر این موضوع خواهم بود و از پیگیری آن ناامید نخواهم شد.
انتهای پیام/