شایعترین بیماری کودکان کدام است؟
محمدتقی طباطبایی فوق تخصص کودکان و رئیس بخش آنکولوژی بیمارستان مفید در گفتوگو با خبرنگار گروه سلامت خبرگزاری علم و فناوری آنا، درباره شایعترین بیماری کودکان گفت: بیماری شایع در نوزادان تقریباً به بیماریهای شایع در جامعه مربوط نیست. در بدو تولد نوزادان ممکن است به بیماری زردی دچار شوند. زردی نوزاد یک وضعیت رایج و معمولاً بیخطر در نوزادان تازه متولد شده است که سبب زردشدن پوست و سفیدی چشمها میشود. در هفته اول مهم است که خانواده متوجه زردی نوزاد شوند تا در صورت پیشرفت علائم زردی به پزشک مراجعه کنند.
طباطبایی افزود: اغلب زردیها خود به خود خوب میشوند؛ اما در مواردی از طریق فتوتراپی یا نوردرمانی و گرفتن نورهای فرابنفش و دستگاههای خاص زردی نوزاد کاهش پیدا میکند. استثنائاتی هم وجود دارد. در مراحل پیشرفتهتر بیماری، خون تعویض میشود تا نوزاد آسیب مغزی نبیند.
وی گفت: از نوزادی تا سهماهگی، به دلیل نقص ایمنی خطر ابتلا به عفونتهای خون در نوزادان وجود دارد که علائمی همچون شیر نخوردن، بیحالی و تب بدن بروز پیدا میکند. اغلب نوزادان در این بیماری بستری میشوند و با تجویز آنتیبیوتیک بهبود پیدا میکنند.
طباطبایی اظهار کرد: پس از دوره سهماهگی عفونتهای محیطی و آلودگیها میتواند کودکان را تحت تاثیر قرار دهد که در فصول مختلف میتواند متفاوت باشد. در زمستان شایعترین بیماریهایی که وجود دارد بیماریهای ویروسی است که به سرعت انتقال پیدا میکنند. عفونتهای ویروسی معمولاً به صورت تب بروز میکنند. اغلب با تب سهروزه و علائم تنفسی خفیفی مثل گرفتگی بینی و تک سرفه همراه است. در این بیماری ویروسی، کودکان با گذشت یک دوره بهبود مییابند. بعضی از این عفونتهای ویروسی مانند عفونتهای آنفولانزایی، ممکن است دوره بیماری طولانیتری داشته باشند. آنفولانزا با تب شدیدتری همراه است و علائم کناری تب مثل سرفه شدیدتر میشود.
شایع ترین بیماری فصل سرد چیست؟
این فوق تخصص کودکان گفت: گاهی همین عفونتهای ویروسی زمینه گوش دردهای کودکان را به وجود میآورد. حتی باعث پارگی پرده گوش و خروج عفونت از گوش میشود. در بچههای بزرگتر زمینهساز سینوزیت است. گاهی به دلیل وجود زمینه آلرژی میتواند با سرفههای شدیدتری همراه شود. این سرفهها ممکن مدت طولانی ادامه پیدا کند. این بیماریهای تبدار ممکن است منجر به عفونتهای اداری شوند و عفونت ادراری در دختر بچهها شایعتر است.
وی با بیان اینکه عفونت ادراری در کلیه و مثانه تقسیم میشود، افزود: عفونتهای ادراری که در مثانه ایجاد میشود، خفیف است؛ با تب کم، درد شکم، درد پایین ناف، سوزش ادرار و گاهی دیده شدن خون در ادرار شایع است. عفونتهای کلیوی مثل عفونتهای سیستمی با تبهای شدید، درد پهلو، تهوع و استفراغ همراه است. وضعیت جسمی کودک را بد میکند که به ناچار باید در بیمارستان بستری شود و در بیمارستان باید سرم و آنتیبیوتیک تزریقی دریافت کند تا بهبود یابد.
طباطبایی معتقد است: شایعترین بیماریها در این فصل(زمستان) بیماریهای عفونی است. عفونتهایی از نوع ویروسها که در دسته گروه آنفولانزا قرار دارد. در همین فصل عفونتهای ویروسی دیگری داریم که ممکن است به صورت دورهای تابلوی اسهال و استفراغ ایجاد کند. دیگر بیماریها بیماریهای پراکنده است. بیماریهای تب دار و بیماریهای التهابی که دوره بیماری پنج روزه است. بیماریهای التهابی جنبه عفونی مشخصی ندارند و امکان دارد زمینه عوارض جدی ایجاد کنند.
وی گفت: بیماری به نام کاوازاکی وجود دارد که در بچههای زیر ۶ سال بروز پیدا میکند. تب شدید در این بیماری رایج است. چشمها قرمز میشود و دوره بیماری بیش از پنج روز است. غدد لنفاوی برجسته میشود و عروق قلبی را تحت تاثیر قرار میدهد که باید به سرعت تشخیص داده شود.
به گفته طباطبایی، اکنون به دلیل آلودگیهایی که در محیط وجود دارد و همچنان هم ادامهدار است، علائم تنفسی، آلرژیهای تنفسی، آسمهای آلرژیک در کودکان خیلی شایع است.
انتهای پیام/