دیده بان پیشرفت علم، فناوری و نوآوری
علیرضا خوشدل در گفت‌وگو با آنا تشریح کرد؛

بازیگری اجتماعی دانشگاه علوم پزشکی آزاد اسلامی تهران در حل مسائل کشور

بازیگری اجتماعی دانشگاه علوم پزشکی آزاد اسلامی تهران در حل مسائل کشور
رئیس دانشگاه علوم پزشکی آزاد اسلامی تهران با اشاره به نقش مراکز علمی در پاسخگویی اجتماعی گفت: در پایان‌نامه‌های دانشجویی و پژوهش‌ استادان به دنبال حل مسائل جامعه و کمک به‌نظام سلامت هستیم.
کد خبر : 891950

علیرضا خوشدل در گفت‌وگو با خبرنگار گروه سلامت خبرگزاری علم و فناوری آنا اظهار کرد: دانشگاه علوم پزشکی آزاد اسلامی تهران به‌عنوان یکی از ارکان مهم آموزش علوم پزشکی کشور شناخته می‌شود؛ تقریباً یک‌چهارم پرستاران کشور در دانشگاه آزاد تربیت می‌شوند و بخش زیادی از این تعداد نیز در علوم پزشکی تهران آموزش می‌بینند. در آموزش پزشکی هم سهم بسیار بزرگی دارد به‌طوری‌که تا الان حدود 10 هزار پزشک فارغ‌التحصیل دانشگاه آزاد اسلامی هستند.

وی با بیان اینکه اکنون بیش از 120 رشته تحصیلی در دانشگاه علوم پزشکی آزاد اسلامی تهران ارائه می‌شود، افزود: رفته‌رفته این دانشگاه تلاش کرده تا در حل مسائل کشور نیز ایفای نقش کند. به‌طوری‌که پایان‌نامه‌های دانشجویی و طرح‌های تحقیقاتی متناسب با مسائل شناخته‌شده کشور انتخاب می‌شوند و اغلب پروژه‌های پژوهشی به یک‌شکلی در جهت حل یک مسئله قرار می‌گیرند.

پروژه فناورانه ساخت اندام مصنوعی هوشمند

خوشدل ادامه داد: در حوزه‌های مختلف ازجمله مهندسی پزشکی و علوم زیستی محصولات فناورانه مختلفی در دانشگاه علوم پزشکی آزاد اسلامی تهران تولیدشده و خوشبختانه به تازگی وارد حوزه توان‌بخشی هم شده‌ایم و امیدوارم بتوانیم با ساخت اندام‌های مصنوعی هوشمند گام مؤثری برای کاهش مشکلات ناشنوایان و نابینایان برداریم.

حوزه‌های مختلف ازجمله مهندسی پزشکی و علوم زیستی محصولات فناورانه مختلفی در دانشگاه علوم پزشکی آزاد اسلامی تهران تولیدشده و خوشبختانه به تازگی وارد حوزه توان‌بخشی هم شده‌ایم و امیدوارم بتوانیم با ساخت اندام‌های مصنوعی هوشمند گام مؤثری برای کاهش مشکلات ناشنوایان و نابینایان برداریم

رئیس دانشگاه علوم پزشکی آزاد اسلامی تهران خاطرنشان کرد: یکی از اولویت‌های جدی دانشگاه علوم پزشکی آزاد اسلامی تهران اکنون ایفاگری نقش اجتماعی است. به‌این‌ترتیب که ما درگیر مسائل سلامت کشور باشیم و در جهت حل مسائل مرتبط با سلامت به کشور کمک کنیم.

وی افزود: نمونه این مسئله در دوره کرونا، بروز و ظهور خیلی دقیق و روشنی داشت به‌طوری‌که ما با داشتن 18 مرکز واکسیناسیون، افزایش ظرفیت بیمارستان‌ها برای پذیرش بیماران کرونایی و بیش از 250 هزار ویزیت مرتبط با کرونا سعی کردیم که نقش خودمان را در جامعه به‌خوبی در آن روزهای سخت ایفا بکنیم.

خوشدل ادامه داد: موضوع دیگری که می‌توانم به‌صورت مشخص به آن اشاره بکنم ایفاگری نقش ما در سیاست‌های کلان، جهت‌گیری‌های علم و فناوری حوزه پزشکی و راهبردهای کلان حوزه پزشکی در کشور است؛ درواقع سعی می‌کنیم در نشست‌های مختلفی که در وزارت بهداشت، فرهنگستان علوم پزشکی، مرکز پژوهش‌های مجلس، معاونت علمی ریاست جمهوری و در هر حوزه‌ای که تریبونی برای سخن گفتن داریم و عضو هستیم یا به‌عنوان کارشناس شرکت می‌کنیم، حضوری تأثیرگذار داشته باشیم و کمک کنیم.

نگاه ویژه به علوم نوین و راه‌اندازی رشته‌های میان‌رشته‌ای

خوشدل گفت: اکنون نزدیک به 20 هزار دانشجو در دانشگاه علوم پزشکی آزاد اسلامی تهران مشغول به تحصیل هستند، درحالی‌که بزرگ‌ترین دانشگاه‌های شناخته‌شده کشور 14 تا 15 هزار دانشجو دارند. اعضای هیئت‌علمی ما جمعی است که در کمتر دانشگاه علوم پزشکی دیده می‌شود. ازنظر تعداد مراکز، تعداد دانشکده‌ها این سرآمدی هم وجود دارد. 9 دانشکده داریم و گروه‌های آموزشی بسیار زیادی به‌ویژه در حوزه‌های مختلف میان‌رشته‌ای و نگاه به علوم نوین شکل‌گرفته‌اند.

اکنون نزدیک به 20 هزار دانشجو در دانشگاه علوم پزشکی آزاد اسلامی تهران مشغول به تحصیل هستند، درحالی‌که بزرگ‌ترین دانشگاه‌های شناخته‌شده کشور 14 تا 15 هزار دانشجو دارند

وی با بیان اینکه دانشگاه علوم پزشکی آزاد اسلامی تهران یک ظرفیت بزرگ ملی است که همه باید قدر آن را بدانند، افزود: تعداد اعضای هیئت‌علمی رسمی ما حدود 700 نفر است و برابر مدلی که دانشگاه آزاد پیاده می‌کند، حدود 500 نفر هم عضو هیئت‌علمی وابسته، قراردادی و حق‌التدریسی داریم. در کنار این‌ها عده زیادی هم به‌عنوان دستیار آموزشی کمک می‌کنند.

رئیس دانشگاه علوم پزشکی آزاد اسلامی تهران یادآور شد: در دانشگاه‌های علوم پزشکی دولتی جمع زیادی از افرادی که به‌عنوان عضوهیئت علمی شمرده می‌شوند، اعضای هیئت‌علمی بالینی هستند که در بیمارستان‌ها کار می‌کنند؛ یعنی هر دانشگاهی که تعداد بیمارستان‌های سازمانی‌اش بیشتر باشند به همان نسبت عضو هیئت‌علمی بیشتری هم برای آن‌ها منظور می‌شود.

وی با بیان اینکه اگر بیمارستان‌های همکار دانشگاه علوم پزشکی آزاد اسلامی تهران را بخواهیم بشماریم، تعداد اعضای هیئت‌علمی ما بیشتر خواهد بود، افزود: اکنون علاوه بر بیمارستان‌های ملکی خودمان با 12 بیمارستان کشور برای آموزش پزشکی در شهر تهران قرارداد داریم؛ بنابراین یک‌بخشی از آموزش‌های دانشجویان ما را عملاً همکارانمان در بیمارستان‌های غیرملکی که عضو هیئت‌علمی ما نیستند، انجام می‌دهند.

600 تخت فعال بیمارستانی در 3 مرکز درمانی

خوشدل گفت: دانشگاه علوم پزشکی آزاد اسلامی تهران اکنون 3 بیمارستان ملکی شامل بیمارستان امیرالمؤمنین در منطقه نازی‌آباد، بیمارستان بوعلی در میدان امام حسین (ع) و بیمارستان فرهیختگان در انتهای بزرگراه ستاری با مجموع 600 تخت بیمارستانی دارد. همچنین پلی کلینیک تخصصی قدس در شهرک غرب و یک درمانگاه دندانپزشکی در دانشکده دندانپزشکی واقع در خیابان پاسداران و یک کلینیک سلامت روان در تجریش و شبکه دارویی متشکل از سه داروخانه بیمارستانی، سه داروخانه شهری و 12 داروخانه همکار، بخش‌های دیگر فعالیت‌های این دانشگاه در حوزه درمان را تشکیل می‌دهند.

بازیگری اجتماعی دانشگاه علوم پزشکی آزاد اسلامی تهران در حل مسائل کشور

وی اظهار کرد: دانشکده دندانپزشکی دانشگاه علوم پزشکی آزاد اسلامی تهران در 11 رشته تخصصی و همچنین در دانشکده پزشکی نیز پیش‌ازاین در دو رشته و از مهر سال آینده در سه رشته دیگر یعنی مجموعاً در 5 رشته تخصصی دانشجو دوره دستیاری پذیرش می‌شوند.

رئیس دانشگاه علوم پزشکی آزاد اسلامی تهران یادآور شد: 4 رشته جدید دستیاری هم مراحل تصویب را طی می‌کنند و یک‌رشته فلوشیپ نیز در بیمارستان فرهیختگان در حال راه‌اندازی است که امیدوارم به مهرماه سال آینده برسند.

4 رشته جدید دستیاری هم مراحل تصویب را طی می‌کنند و یک‌رشته فلوشیپ نیز در بیمارستان فرهیختگان در حال راه‌اندازی است که امیدوارم به مهرماه سال آینده برسند

جایگاه نخست کشوری دانشکده داروسازی بر اساس رتبه‌بندی تایمز

وی گفت: دانشکده دندانپزشکی دانشگاه علوم پزشکی آزاد اسلامی تهران رتبه اول دندانپزشکی کشور را بر اساس آخرین رتبه‌بندی بین‌المللی تایمز دارد و این اتفاق می‌تواند برای سایر دانشکده‌ها هم که فاصله زیادی ندارند، بیفتد.

خوشدل بابیان اینکه دانشکده پیراپزشکی این دانشگاه با تعداد هیئت‌علمی و دانشجوی استاندارد کارش را شروع کرده و کارشناسان خوبی تربیت می‌کند، افزود: 14 مرکز تحقیقات فعال داریم که یکی از آن‌ها یعنی مرکز تحقیقات علوم همگرا در جشنواره فرهیختگان امسال، رتبه اول کشوری را به دست آورد.

وی ادامه داد: در مرکز رشد دانشگاه علوم پزشکی آزاد اسلامی تهران حدود 25 شرکت دانش‌بنیان جذب‌شده‌اند و خوشبختانه کارها با سرعت در این مرکز پیش می‌رود. علاوه بر مرکز رشد، سرای نوآوری هم به‌عنوان اولین سرای نوآوری سلامت در علوم پزشکی تهران به نام سرای نوآوری سلامت سیمرغ راه‌اندازی شده است.

دانشکده دندانپزشکی دانشگاه علوم پزشکی آزاد اسلامی تهران رتبه اول دندانپزشکی کشور را بر اساس آخرین رتبه‌بندی بین‌المللی تایمز دارد و این اتفاق می‌تواند برای سایر دانشکده‌ها هم که فاصله زیادی ندارند، بیفتد

فعالیت سرای نوآوری با محوریت پزشکی فرد محور

رئیس دانشگاه علوم پزشکی آزاد اسلامی تهران با اشاره به فعالیت یک آزمایشگاه مرجع در سرای نوآوری، گفت: پزشکی فرد محور، آینده پزشکی دنیا را دربرمی گیرد، بنابراین باید خودمان را برای آینده آماده می‌کنیم؛ به همین دلیل شرکت‌های مختلفی در این زمینه با سرای نوآوری همکاری دارند.

وی یادآور شد: باشگاه پژوهشگران دانشگاه علوم پزشکی آزاد اسلامی تهران نیز یکی از بزرگ‌ترین باشگاه‌های دانشجویی کشور است و خوشبختانه در المپیادهای علمی کشور بالاترین تعداد برگزیدگان را داشته است. به‌عنوان‌مثال سال گذشته باوجوداینکه تعداد شرکت‌کنندگان ما به نسبت 60 دانشگاه علوم پزشکی کشور کمتر بود اما 14 برگزیده المپیاد کشوری از دانشجویان دانشگاه علوم پزشکی آزاد اسلامی تهران بودند.

خوشدل در پایان با بیان اینکه اعضای هیئت‌علمی دانشگاه علوم پزشکی آزاد اسلامی تهران حدود دو درصد تمام اعضای هیئت‌علمی دانشگاه آزاد اسلامی را تشکیل می‌دهند، افزود: بااین‌وجود رشد بسیار خوبی در جمع برگزیدگان جشنواره پژوهشی سال جاری داشتیم و نزدیک به 10 درصد از برگزیدگان، اعضای هیئت‌علمی دانشگاه علوم پزشکی آزاد اسلامی تهران بودند.

 

انتهای پیام/

ارسال نظر
قالیشویی ادیب