آلرژی خطر فوت ناشی از بیماریهای قلبی را بالا میبرد
به گزارش خبرگزاری علم و فناوری آنا به نقل از ساینس دیلی، تحقیقات جدید حاکی از آن است که حساسیت نسبت به خوراکیها و غذاهای رایج مانند بادام زمینی و محصولات لبنی میتواند به افزایش خطر ابتلا به بیماریهای قلبی-عروقی و مرگ ناشی از آنها منجر شود.
نکته قابل تأمل آنکه چنین واکنشهای آلرژیک خطرناکی مختص آنهایی که سابقه حساسیت غذایی دارند نیست و میتواند افرادی را که پیشتر هیچ یک از علائم حساسیت را از خود بروز ندادهاند، درگیر کند.
به گفته محققان، افزایش خطر ابتلا به بیماریهای قلبی-عروقی به واسطه مصرف غذاهای حساسیتزا، قابل مقایسه و یا حتی بیشتر از خطر ناشی از مصرف سیگار است و البته میتوان آن را با خطر ناشی از ابتلا به دیابت و روماتیسم مفصلی هم مقایسه کرد.
به گفته محققان دانشگاه ویرجینیا، احتمال مرگ ناشی از ابتلا به بیماریهای قلبی-عروقی در افرادی که بدنشان در واکنش به محصولات لبنی و سایر غذاها، آنتیبادی تولید میکند، به طور چشمگیری افزایش مییابد.
این نتیجهگیری حتی در مقایسه با عوامل سنتی بیماریهای قلبی مانند سیگار کشیدن، فشار خون بالا و دیابت همچنان به قوت خود باقی است. قویترین پیوند میان یک عامل حساسیتزا و مرگ ناشی از بیماریهای قلبی-عروقی مربوط به شیر گاو است، اما خطر ناشی از سایر مواد آلرژیزا مانند بادام زمینی و میگو نیز قابل ملاحظه است.
این نخستین بار است که دانشمندان از وجود رابطه میان آنتیبادیهای IgE و افزایش خطر فوت ناشی از بیماریهای قلبی-عروقی سخن میگویند.
آنتی بادی IgE نقش اصلی را در پاسخهای آلرژیک ایفا میکند.
این یافتهها به طور قطع ثابت نمیکنند که آنتیبادیهای غذایی باعث افزایش خطر میشوند، اما به دادههای دانشمندان در رابطه با پیوند میان عوامل حساسیتزا و بیماریهای قلبی میافزایند.
تقریباً ۱۵ درصد از بزرگسالان در واکنش به شیر گاو، بادام زمینی و سایر غذاها آنتیبادی IgE تولید میکنند. اگرچه در مواردی این آنتیبادیها به بروز آلرژی شدید در برخی افراد منجر میشود، اما بسیاری از بزرگسالانی که بدنشان این آنتیبادیها را میسازد هم حساسیت غذایی آشکاری ندارند.
از قضا، نتیجه تحقیقات اخیر نشان میدهد که قویترین ارتباط میان این آنتیبادیها با مرگ قلبی-عروقی در افرادی است که بدنشان چنین آنتیبادیهایی را تولید میکند، اما درگیر واکنش آلرژیک نمیشود و آنها همچنان غافل از عوارض جانبی، به مصرف مواد غذایی حساسیتزا ادامه میدهند.
این مطالعه بیش از هر چیز، بر واکنش خاموش به غذاهای حساسیتزا مبتنی است؛ به این معنا که شاید واکنش بدن آنقدرها هم قوی نباشد که به بروز حساسیت آشکار منجر شود، اما موجب التهاب است و به مرور زمان، مشکلاتی مانند بیماری قلبی را در پی خواهد داشت.
انتهای پیام/