تشکیل ستاد برگزاری یادواره و جایزه شهید علیمحمدی در ۱۴۰۳
به گزارش گروه آموزش و دانشگاه خبرگزاری علم و فناوری آنا، سیدمحمد مقیمی رئیس دانشگاه تهران در دیدار با همسر شهید مسعود علیمحمدی گفت: شهید مسعود علیمحمدی در دانشگاه تهران بهعنوان یک چهره علمی سرآمد شناخته میشد و بحث انتصاب وی برای مسئولیتهای مهم ازجمله معاونت پژوهشی دانشگاه مطرح بود، ولی علاقه چندانی به کار اجرایی نداشت. علیمحمدی آنقدر سرآمد بود که در یکی از آیینهای آغاز سال تحصیلی که قرار بود با حضور رئیسجمهور وقت کشورمان برگزار شود، بهعنوان یکی از دو استاد دانشگاه تهران برای سخنرانی در حضور رئیسجمهور انتخاب شد.
رفتار همسر شهید علیمحمدی در برابر غرضورزیها انقلابی بود
رئیس دانشگاه تهران با اشاره به تلاش مغرضان برای وارونهنمایی ماجرای شهادت استاد علیمحمدی، مواضع همسر شهید در واکنش به غرضورزیها را هوشمندانه و انقلابی برشمرد و خطاب به همسر شهید علیمحمدی گفت: صحبتها و رفتارهای شما در پی شهادت علیمحمدی خیلی قاطع بود و همین بصیرت به لطف پروردگار توشه خوبی برای آخرت شماست.
اعطای پژوهانه یک میلیارد ریالی به پژوهشگران جوان فیزیک
مقیمی در این دیدار که با حضور رضا عامری رئیس دانشکدگان علوم دانشگاه تهران صورت گرفت، دستور تشکیل ستاد برگزاری یادواره شهید علیمحمدی را بهمنظور اجرای آیین گرامیداشت این استاد شهید در ۱۴۰۳ در سطح ملی و بینالمللی صادر کرد و افزود: شهید علیمحمدی برای همه ایران و بلکه برای دانشمندان آزاداندیش جهان، شخصیتی دوستداشتنی و قابل احترام است و لازم است یادوارهای که به نام ایشان برگزار میشود، درشان و منزلت جایگاه ایشان باشد.
وی تأکید کرد: با جلب حمایت خیرین نیکاندیش در حوزه علم و فناوری، پژوهانه ویژهای حداقل یک میلیارد ریالی برای اعطا به دانشمندان جوان رشته فیزیک و رشتههای مرتبط به آن در نظر گرفته شود و در هر دوره از یادواره شهید علیمحمدی به تعدادی از این پژوهشگران و اساتید جوان اعطا گردد تا در عمل، رویشهای فراوان ایران اسلامی به جامعه معرفی شوند.
تأکید بر مراقبت بیشتر از دانشمندان و اندیشمندان کشور
رئیس دانشگاه تهران با تأکید بر مراقبت بیشتر از دانشمندان و اندیشمندان کشور، بیان داشت: تلقی اینکه مراقبت از دانشمندان فقط محدود به چهرههای مؤثر در رشتههای هستهای باشد، یک تلقی جامعی نیست. هر چند با توجه به رویکرد خبیثانه دشمنان و بدخواهان مردم ایران باید از چهرههای هستهای کشورمان بیشتر مراقبت شود تا دسیسهچینیها برای حذف آنها ناکام بماند؛ اما این مراقبت به اشکال دیگر هم باید خود را نشان دهد، ما حداقل در حوزه مسئولیت علمی خود وظیفه داریم پژوهشگران و دانشمندان رشتههای مختلف را حفظ کنیم و به آنها نقش بدهیم.
مأموریت ویژه رئیس دانشگاه تهران به همسر شهید علیمحمدی
استاد دانشگاه تهران در میانه این دیدار، از خانم منصوره کرمی فارغالتحصیل مقطع ی جامعهشناسی که مقطعی از تحصیلات خود را در رشته مطالعات زنان گذرانده است، نهتنها بهعنوان یادگار شهید علیمحمدی بلکه بهعنوان یک ظرفیت و الگوی در دسترس برای زنان ایرانی نام برد و در تماسی که با فاطمه یزدیان مسئول راهاندازی دانشکده علوم خانواده دانشگاه تهران داشت، تأکید کرد که ایشان بهعنوان مشاور دانشکده علوم خانواده در مراحل شکلگیری و تثبیت این دانشکده تازه تأسیس نقشآفرین باشند.
رئیس دانشگاه تهران تأکید کرد: دانشگاه با حضور شما میخواهد گام جدیدی در کار علمی در حوزه ایثار و شهادت بردارد و یک فعالیت پژوهشی فراحوزهای بین حوزههای ایثار و شهادت، خانواده، جامعه، اقتصاد، سیاست و ... رقم بزند. در این فعالیت پژوهشی باید «خانواده شهدا» قبل و بعد از شهادت، بهصورت پررنگتر دیده شوند و موردمطالعه قرار گیرند. امیدواریم حضور و تلاش منصوره کرمی در دانشکده علوم خانواده بتواند این فعالیت را به ظرفیتی تبدیل کند که همه خانوادههای معظم شهدا از نتایج این فعالیت پژوهشی بزرگ بهرهمند شوند. در این فعالیت پژوهشی از ظرفیت یادگاران شهدا که در رشتههای مختلف سرآمد هستند نیز استفاده شود.
دانشجوی شهید علیمحمدی؛ در قامت استاد و مدیر حوزه ریاست دانشگاه تهران
رقیه قاسمپور دانشیار دانشکدگان علوم و فناوریهای بینرشتهای و مدیر اجرایی حوزه ریاست دانشگاه تهران که دانشجوی شهید علیمحمدی نیز بوده است و در دیدار مقیمی با همسر شهید علیمحمدی حضور داشت، از سوی رئیس دانشگاه تهران مأمور شد تا زمینه آغاز فعالیت منصوره کرمی در دانشکده علوم خانواده را فراهم کند.
رئیس دانشگاه تهران در این دیدار که با حضور مهدی شهبازی رئیس مرکز حوزه ریاست و روابط عمومی و سرپرست معاونت فرهنگی و اجتماعی دانشگاه و محسن دشتکوهی مدیرکل امور شاهد و ایثارگر دانشگاه تهران صورت گرفت، به این دو مسئول دانشگاه تأکید کرد که خانوادههای معظم شهدای دانشگاه درصورتیکه درخواست دیدار داشتند، بهصورت ویژه برایشان وقت تعیین شود؛ علاوه بر اینکه برای دیدار مستمر با خانوادههای شهدا برنامهریزی شود. دیدار با خانواده شهدا نباید مناسبتی باشد بلکه بهصورت مستمر از سوی همه مسئولان دانشگاه انجام شود.
منصوره کرمی نیز در این دیدار با قدردانی از رئیس دانشگاه تهران به خاطر توجه به خانواده شهدا، انتخاب بهعنوان مشاور دانشکده علوم خانواده را نه تنها موقعیتی برای خدمت به نهاد علم بلکه فرصتی برای رقم زدن فعالیتی دانست که در نتیجه آن خدمتی به همه خانوادههای شهدا صورت گیرد.
فرزندان شهید علیمحمدی در چه رشتههایی تحصیل کردند؟
همسر شهید علیمحمدی در پاسخ به رئیس دانشگاه تهران که جویای احوال فرزندان شهید علیمحمدی شد، بیان کرد: هر دو فرزندمان ازدواج کردهاند. هر دو تا مقطع کارشناسی ارشد ادامه تحصیل دادند، پسرم در رشته ارتباطات و دخترم هم در رشته معماری.
تصویر جالب؛ تابلویی که توجه رئیس دانشگاه را جلب کرد
در همین حال، همسر شهید علیمحمدی تابلوی نقاشی قاب شده روی دیوار که پشت سر رئیس دانشگاه تهران قرار گرفته بود را نشان داد و عنوان کرد که این اثر هنری از سوی دختر شهید علیمحمدی خلق شده است. این اثر هنری مورد توجه حاضران قرار گرفت.
کرمی در ادامه گفتگویش با مسئولان دانشگاه تهران، گفت: یکی از کارمندان دانشگاه بعد از شهادت علیمحمدی میگفت که علیمحمدی خود را مانند یک نگین انگشتری در دانشکده فیزیک نشان میداد. مسعود آدمی با گذشت و مردمدار بود.
این دیدار در منزل شهید علیمحمدی در حالی برگزار شد که چشم به هر سو میکردی، چند عکس مختلف از شهید دیده میشد، گو اینکه کرمی نه فقط در دل بلکه در جغرافیای محل زندگی خود نیز همچنان با علیمحمدی زندگی میکند و نشان میدهد که میداند روح شهدا همیشه حاضر و ناظر است.
این دیدار با عکس یادگاری دانشگاه تهرانیهای حاضر در دیدار با همسر شهید علیمحمدی و همچنین تقدیم مدال نقرهای دانشگاه تهران و لوحهای تقدیر به منصوره کرمی پایان یافت.
انتهای پیام/