بدخوابی باعث ضعف حافظه میشود
به گزارش خبرگزاری علم و فناوری آنا به نقل از ساینس دیلی، پژوهشگران دانشگاه کالیفرنیا میگویند در افرادی که در دهههای ۳۰ و ۴۰ زندگی خود بیش از سایرین درگیر اختلال خواب هستند، احتمال اینکه از ۵۰ سالگی به بعد با نقص تمرکز و حافظه مواجه شوند، بیشتر است.
البته این مطالعه شواهدی مبنی بر اینکه کاهش کیفیت خواب به اختلالات شناختی منجر میشود ارائه نمیدهد، اما ارتباط میان آنها را هم رد نمیکند.
از آنجا که تأثیر آلزایمر در مغز چندین دهه پیش از بروز عوارض بالینی آغاز میشود، درک ارتباط میان خواب و مهارتهای شناختی در مراحل اولیه زندگی، برای فهم نقشی که اختلال خواب به عنوان یکی از عوامل ایجاد این بیماری ایفا میکند، بسیار مهم است.
آنگونه که از این مطالعه برمیآید، برای آنکه در میانسالی درگیر اختلالات شناختی نشویم، کیفیت خواب از کمیت آن مهمتر است.
این مطالعه در یک بازه زمانی ۱۱ ساله و با تمرکز بر ۵۲۶ داوطلب با میانگین سنی ۴۰ سال انجام شد.
در طول این پژوهش، محققان به فراوانی دفعات تقطیع خواب هم توجه کردند که شامل اندازهگیری وقفههای کوتاه و مکرر در خواب است. در این روش، آنها مدت زمانی را که بدن برای یک دقیقه یا حتی کمتر درگیر هیچ نوع تکانهای نیست و همچنین مدت زمانی را که اعضای بدنمان را در خواب حرکت میدهیم، اندازه گرفتند. بعد از ادغام درصدهای اندازهگیری شده، محققان دریافتند که میانگین خواب مقطع در دواطلبان ۱۹ درصد است.
در نهایت، محققان افراد شرکتکننده در این پژوهش را بر اساس دفعات تقطیع خواب تقسیمبندی کردند.
از میان ۱۷۵ داوطلبی که بیشترین اختلالات خواب را داشتند، عملکرد شناختی ۴۴ نفر از آنها، طی ۱۰ سال آینده تضعیف شد.
این رقم برای ۱۷۶ داوطلب دیگر که کمترین اختلالات خواب را داشتند، در همان بازه زمانی به ۱۰ نفر کاهش پیدا کرد.
پس از ردهبندی افراد بر اساس سن، جنسیت، نژاد و تحصیلات، مشخص شد احتمال اینکه افراد بدخوابتر در آینده درگیر ضعف عملکرد شناختی شوند، بیش از دو برابر آنهایی است که کیفیت خواب بهتری دارند.
انتهای پیام/