آخرتاندیشی در کلام امام هادی (ع)
حجتالاسلام ابراهیمی بهاری در گفتوگو با خبرنگار گروه فرهنگ و جامعه خبرگزاری علم و فناوری آنا در شرحی مختصر بر روایت امام هادی (ع) در باب آخرتاندیشی یا دنیاطلبی گفت: امام هادی علیه السلام به خلیفهٔ زمانش که از طرف امام نگران بود و او را رقیب خلافت خود میپنداشت، فرمود: نَحنُ لا نُنافِسُکُم فِی الدُّنیَا، نَحنُ مُشْتَغِلُونَ بِأمْرِ الآخِرَةِ، فَلا عَلَیکَ شَیئٌ مِمّا تَظُنُّ. ما در مورد دنیا با شما رقابت نمیکنیم. ما مشغول به امر آخرتیم، پس بیم نداشته باش از آنچه گمان میکنی.
وی ادامه داد: در خصوص این روایت میتوان فهمید که اولیای خدا، چون جهان را فانی و گذرا میدانند، به فکر سرای ابدی و سعادت اخرویاند.
این کارشناس مذهبی عنوان کرد: این که دنیا برای کسی نمیماند و صاحبان تاج و تخت و شهرت و ثروت، یا فقیران خاک نشین و بینوا، همه و همه باید از آن کوچ کنند، حقیقتی است که برای همه روشن است، ولی گاهی از آن غفلت میشود و گاهی علاقه به دنیا سبب میشود آخرت را نادیده بگیریم.
حجت الاسلام بهاری اظهار کرد: همیشه ستمگران حاکم، به خاطر سلطنت و تاج و تخت خویش، خونها ریخته و ظلمها کردهاند و هر کس را هم که میپنداشتند مزاحم حکومت و ریاست آنان است، از سر راه برمی داشتهاند. این شیوه، هنوز هم جاری است و چه ستمها در جهان که به خاطر حفظ قدرت انجام میگیرد.
وی با بیان اینکه امامان معصوم ما، قربانی دنیاطلبی جبّاران شدهاند افزود:محبوبیت ائمه علیهم السلام و فضایل آنان که سبب پایگاه مردمی ایشان میشد، حسد خلفای اموی و عباسی را برمی انگیخت و از ترس این که مبادا مردم به آنان که حجّتهای الهیاند روی آورند و قدرت خلفا در معرض خطر قرار گیرد. امامان را در محدودیت شدید قرار میدادند و زندانی یا شهید میکردند. امام هادی علیه السلام و امام عسکری علیه السلام از سامرا که یک شهر نظامی و حکومتی بود، زیرنظر بودند و ارتباط شیعه با آنان به سختی انجام میگرفت. امام هادی علیه السلام به خلیفهٔ زمانش میگوید: «ما آخرت اندیشیم نه دنیاطلب، گزارشگران مغرض بی جهت تهمت میزنند و ذهن خلیفه را بدبین میکنند.»
انتهای پیام/