دیده بان پیشرفت علم، فناوری و نوآوری
20 دی 1402 - 11:39
متخصص طب سالمندی در گفت‌وگو با آنا:

ایران در ۱۴۳۰ به پیرترین کشور دنیا تبدیل می‌شود

ایران در ۱۴۳۰ به پیرترین کشور دنیا تبدیل می‌شود
علیرضا نمازی جمعیت سالمندی کشور را رو به افزایش دانست و گفت: ایران در ۱۴۳۰ با توجه به تناسب و رشد جمعیت به پیرترین کشور دنیا با حدود ۳۰ درصد جمعیت سالمند تبدیل می‌شود.
کد خبر : 890197

گروه سلامت خبرگزاری علم و فناوری آنا؛ بسیاری از بیماری‌های مزمن بر افراد مسن تأثیر می‌گذارد. اغلب، درمان یک موضوع می‌تواند جنبه‌های دیگر سلامت و کیفیت زندگی آن‌ها را تحت تأثیر قرار دهد. به همین دلیل است که این عوارض باید توسط یک متخصص در مراقبت از سالمندان یعنی یک پزشک متخصص سالمندان، رسیدگی شود.

پزشکان سالمندان تجربه بیشتری در درمان بیماری‌های رایج در سالمندان و کسانی که بیماری‌های مزمن دارند، کسب کرده‌اند. آن‌ها همچنین درک می‌کنند که بدن‌های افراد مسن چگونه به درمان‌های مختلف پاسخ می‌دهند؛ لذا ضروری است که برای درمان آن‌ها از متخصصان طب سلامتی بهره ببریم.

پزشکان داخلی یا خانواده بیماران بیشتری را در سنین 30 تا 60 سالگی می‌بینند. وقتی این پزشکان یک فرد مسن را درمان می‌کنند، فقط می‌توانند بر اساس تجربیات خود با بیماران جوان‌تر حدس بزنند. آن‌ها همچنین ممکن است درمان‌های تهاجمی‌تری را تجویز کنند که برای افراد مسن‌تر به دلیل ناآگاهی آن‌ها مؤثر نیست، حال در این راستا با یکی از متخصصان طب سالمندی گفت‌وگویی کردیم تا درباره چیستی، اهداف و چشم‌انداز این رشته تخصصی جویا شویم.

علیرضا نمازی شبستری، پزشک طب سالمندی در گفت‌وگو با خبرنگار گروه سلامت خبرگزاری علم و فناوری آنا با بیان اینکه طب سالمندی یک رشته تخصصی بالینی محسوب می‌شود، اظهار کرد: این رشته تخصصی بالینی قدمت چند ساله در علم پزشکی دارد و از ۱۹۰۹ به صورت مدرن وارد علم پزشکی شد.

وی با بیان اینکه در این رشته به مشکلات دوره سالمندی با دید جامع‌نگر پرداخته می شود، عنوان کرد: متخصصان این رشته آموزش می‌بینند تا فرد سالمند را از نظر مواردی مانند مشکلات زمینه‌ای پزشکی، سندرم‌های سالمندی، وضعیت مراقبتی، داروها، تغذیه، تحرک، آموزش نحوه مراقبت مورد ارزیابی قرار دهند.

هدف طب سالمندی افزایش کیفیت زندگی است

این پزشک طب سالمندی جمعیت سالمندی را رو به افزایش تلقی کرد و ادامه داد: ایران در ۱۴۳۰ با توجه به تناسب و رشد جمعیت به پیرترین کشور دنیا با حدود ۳۰ درصد جمعیت سالمند تبدیل خواهد شد. هدف این رشته بهبود کیفیت زندگی و حفظ استقلال فرد سالمند در خانواده و جامعه است که منجر به کاهش بار مراقبتی از نظر روانی و اقتصادی خواهد  شد.

نمازی شبستری مهم‌ترین مسئله در این دوره سنی را سندرم‌های سالمندی دانست و تصریح کرد: در ایجاد یک سندرم چندین عامل نقش دارند؛ بنابراین به دید جامع‌نگر برای شناسایی تمامی عوامل و انجام مداخلات موثر و پیشگیری از اقدامات درمانی و تشخیصی بیهوده، نیاز است که متخصص سالمندی در طول دوره آموزش به این دید جامع‌نگر دست یابد.

با مراجعه به متخصصان طب سالمندی در وقت و هزینه خود صرفه‌جویی کنید

وی با ذکر یک مثال ادامه داد: یک فرد سالمند که مبتلا به چند بیماری زمینه‌ای به‌صورت همزمان مانند فشارخون بالا، دیابت، سکته مغزی، سکته قلبی، اختلال تحرک، افسردگی و اضطراب است، باید به چند متخصص به صورت همزمان مراجعه کند؛ اما خانواده و فرزندان با توجه به مسائل کاری و خانواده خود وقت و حتی هزینه مالی کافی برای سالمند خود ندارند، بنابراین منجر به عدم مراجعه‌های منظم فرد به پزشک در نتیجه عدم کنترل بیماری‌ها و مصرف نامناسب داروها و ایجاد مشکلات بیشتر می‌شود که در نهایت تمامی این موارد منجر به وابستگی کامل فرد سالمند می‌شود.

سالمندی موفق پیشرفت جامعه را به دنبال دارد

این دکتری طب سالمندی با اشاره به چشم‌انداز رشته تخصصی بالینی، یادآور شد: طب سالمندی این ماموریت را دارد در تعامل با سایر رشته‌ها با برنامه‌ریزی اصولی بستر مناسبی در تمامی حوزه‌های آموزشی، بهداشت وسلامت، اجتماعی و فرهنگی در جهت ایجاد سالمندی موفق تلاش کند تا منجر به پیشرفت جامعه شود.

به متخصص سالمندان مراجعه کنید

سالمندان مستعد ابتلا به مشکلات سلامتی هستند و متخصصان سالمندی می‌توانند مراقبت مناسب را از آن‌ها ارائه دهند. با افزایش سن برای بهبود سلامت خود گام بردارید!

انتهای پیام/

ارسال نظر
گوشتیران
قالیشویی ادیب