دیده بان پیشرفت علم، فناوری و نوآوری
روایت خبرنگار آنا از شانزدهمین جشنواره موسیقی نواحی ایران/۳

رنگین کمان اقوام در واپسین شب جشنواره موسیقی نواحی/وقتی مدیران پای کار آمدند

رنگین کمان اقوام در واپسین شب جشنواره موسیقی نواحی وقتی مدیران پای کار آمدند
آخرین شب اجراهای شانزدهمین موسیقی نواحی هم با حضور مدیران عرصه هنر و هم اقوام مختلف ایرانی همراه شد.
کد خبر : 890029

به گزارش خبرنگار فرهنگ و جامعه خبرگزاری علم و فناوری آنا، سومین و آخرین شب اجرای موسیقیایی در شانزدهمین جشنواره موسیقی نواحی ایران در تالار رودکی، هجدهم دی ماه با یک اجرای پژوهشی در حضور امیرحسین سمیعی، مدیرکل دفتر موسیقی، محمد اله یاری، مدیرعامل بنیاد رودکی و امیرعباس ستایشگر مدیرعامل انجمن موسیقی ایران با عنوان «تحولات موسیقی مناطق ایران از منظر مردمی و هنری، مطالعه موردی خراسان» با سخنرانی سیدحسین میثمی، استاد دانشگاه برگزار شد.

میثمی در این نشست عنوان کرد: بحث موسیقی مناطق ایران به دلیل تعامل انتقال موسیقی مردمی، انتقال موسیقی هنری به مناطق و آمیختگی با فرهنگ بومی و گسیختگی فرهنگ‌ها و پیوستگی آن‌ها بسیار حائز اهمیت است. من خودم مطالعه موردی بر خراسان و فرهنگ‌های مختلف داشتم و این استان یک امتزاج فرهنگ‌ها و زبان‌ها است.

نخستین اجرای سومین شب جشنواره دوهنرمند عراقی «احمد الوان یوسف» و «عمر عبدالکریم» با موسیقی ریفی بودند و دو نوازی داشتند.

باسم حمادی یکی از هنرمندانی که دو شب پیش خود و گروهش اجرای موسیقی عربی داشتند، درباره این اجرای عراقی گفت: این دو هنرمند از بزرگواران موسیقی عراق و دانشگاه هنر‌های زیبای دانشگاه بصره هستند و در عرصه فولکلور کار می‌کنند.

رنگین کمان اقوام در واپسین شب جشنواره موسیقی نواحی/وقتی مدیران پای کار آمدند

عبدالکریم نیز خودش با افتخار از دومین حضورش در ایران گفت: گروه موسیقی ما الفنون شعبیه بصره است که بیست و پنج عضو دارد و ساز‌های ضربی به نام الخشابه کار می‌کنیم.

اجرای دوم سرنانوازی و دهل نوازی کردی حضور نامخاص صیادی و اردشیر طهماسبی بودند. قطعات «سجار»، «گژیان یا پشت پا»، «فتاپاشایی» و «چپی یا هل پرکه» توسط این گروه اجرا شد و در کنارش آوازخوانی، دوتارنوازی با دوبیتی خوانی نیز صورت گرفت.

قطعات مقام الله، مقام باکلام سبزه پری و مقام باکلام شاه ختا و گلنار نیز توسطعلی محولاتی هنرمند دوتار نواز کاشمر اجرا شد.

گروه موسیقی کرمانی نیز به سرپرستی هوشنگ کردستانی به اجرای قطعاتی گروه نوازی پرداختند. مرآتی درباره موسیقی کرمانی گفت: کرمان به لحاظ موسیقی ایران کوچک است چرا که قومیت‌های مختلف و قدمت زیاد دارد.

علاوه بر این رنگین کمان قومیت‌ها، شاهد اجرای موسیقی بختیاری نیز با هنرمندی عبدقلی شهبازی و روزعلی عباسی نوازنده نی بختیاری بودیم. همچنین یک گروه از گیلان نیز شب گذشته اجرای قطعات راهی، زرد ملیجه و قاسم آبادی با حضور هنرمندان دیلمان شد.
همچنین امیرحسین سمیعی مدیرکل دفتر موسیقی با تماشای برخی کار‌های جشنواره نواحی گفت: اقوام، فراگیر‌ترین مولفه هویت اجتماعی ما است و در عین کثرت وحدت را برای ما به ارمغان می‌آورد. وی افزود: موسیقی که از دیرباز درلایه‌های زیرین فرهنگی ما جریان داشته است همچون آداب و رسوم ما به یکدیگرمتصل هستند و ازهم وام می‌گیرند.

مدیرکل دفتر موسیقی با بیان اینکه مردم ما با موسیقی اقوام ایران مأنوس و آشنا هستند، گفت: موسیقی محلی از کودکی در لحظه لحظه زندگی ما جریان داشته است و به نوعی می‌توانیم بگوییم موسیقی اقوام ایران زیرساختی‌ترین موسیقی ما است و بایستی تلاش کنیم که این موسیقی بیش از پیش در لایه‌های اصلی شنیداری مردم تزریق شود.

سمیعی اظهار کرد: برخی دوستان براین تصورند به دلیل اینکه موسیقی اقوام موسیقی بکری است ضرورت دارد در مجموعه یا موقعیت خاصی شنیده شود، اما اساسا اینگونه نیست و این گونه موسیقی در شادی و غم و در مناسک و آیین‌های ما نقش داشته است، مانند آیین‌های عزاداری و یا مجالس شادمانی و بطور کل درهر کجا که فرهنگ عامه ما نقش داشته این موسیقی سرآمده بوده است.

آیین اختتامیه جشنواره موسیقی نواحی ایران امشب ساعت ۱۷ در تالار رودکی برگزار می‌شود.

انتهای پیام/

ارسال نظر
قالیشویی ادیب