دیده بان پیشرفت علم، فناوری و نوآوری
آنا گزارش می‌دهد؛

ساخت و صادرات ربات‌های جراح به دست دانشمندان حوزه سلامت/ تجهیزات پزشکی ایران به کدام کشور‌ها صادر می‌شود؟

ساخت و صادرات ربات‌های جراح به دست دانشمندان حوزه سلامت  تجهیزات پزشکی ایران به کدام کشور‌ها صادر می‌شود؟
یکی از صنایعی که چند سال اخیر به ارزآوری در کشور کمک قابل توجهی کرده، صنعت تجهیزات پزشکی و صادرات آنهاست.
کد خبر : 889977

به گزارش خبرنگار سلامت خبرگزاری علم و فناوری آنا، یکی از صنایع ارزآور برای کشور صنعت تجهیزات پزشکی است که در حوزه صادرات می‌تواند نقش بسیار مهمی در حوزه ارزآوری ایفا کند به‌طوری‌که به گفته مسئولان نظام سلامت صادرات ۳۰ میلیون دلاری تجهیزات پزشکی در سال ۱۴۰۱ را شاهد بودیم، در این میان با همکاری برخی از پژوهشگران حوزه سلامت ربات‌های جراح به برخی از کشور‌ها صادر شده است که این موضوع خودکفایی در حوزه صنعت تجهیزات پزشکی و یا حتی صادرات برخی از تجهیزات پزشکی رباتیک را به سایر کشور‌ها نوید می‌دهد.

ساخت و صادرات ربات‌های جراح

حسین قناعتی رئیس دانشگاه علوم پزشکی تهران در گفت‌وگو با خبرنگار سلامت خبرگزاری آنا در‌مورد پیشرفت پژوهش در حوزه سلامت اظهار کرد: هر کشور یک پهنه جغرافیایی و نفوذ دارد، برای مثل برخی از کشور‌های غربی هستند که براساس محدوده جغرافیایی پهنه علمی خود را گسترش دادند، در ایران نیز باید گستره علمی گسترده‌ای داشته باشیم و برای اینکار برخی از دانشمندان ما باید از حالت ایستادگی علمی خارج شده و مرجع علمی شوند و خارج از مرز‌های کشور حرف‌های علمی برای گفتن داشته باشیم.

وی افزود: برای مثال دستگاه CPD توسط دانشمندان ایرانی برای اولین بار در جهان اختراع شده است که یک مزیت بوده و به کشور اندونزی صادر شده است، صادرات ربات جراح دستاورد بسیار مهم در حوزه سلامت کشور به شمار می‌رود؛ همچنین کشور‌هایی مانند عراق، لبنان و... درخواست برخی از دستگاه‌های تولید داخل را دارند.

رئیس دانشگاه علوم پزشکی تهران ادامه داد: دستگاه‌های نانو تکنولوژی تولید داخل به کشور آلمان، کره جنوبی، چین و... صادر می‌شود که این موضوع نشان می‌دهد در عرصه علم و پژوهش حرف‌های زیادی برای گفتن داشته باشیم.

امکان گرفتن بازار‌های جهانی

وی به تجهیزات پیشرفته داخلی اشاره کرد و گفت: امکان گرفتن بازار‌های دنیا را داریم و پارک‌های علم و فناوری بستری برای فعالیت شرکت‌های دانش بنیان، ایده پردازی، تدوین دانش فنی و فروش و تجارت بوده و ما نیز باید در دولت معافیت‌های مالیاتی و ارایه تسهیلات را انجام دهیم.

قناعتی ادامه داد: باید بیماری‌های غیر واگیردار را رصد کرده و باید در این زمینه تحقیقات و پژوهش‌های خوبی در این حوزه صورت بگیرد.

رئیس دانشگاه علوم پزشکی تهران در مورد جایگاه ایران در میان سایر کشور‌ها از نظر علمی گفت: جایگاه ایران از نظر علمی در دنیا ۱۵ یا ۱۶ است و در منطقه نیز حرف نخست را می‌زنیم، اما این کافی نیست و باید در عرصه به کار گیری فناوری فعالیت خود را بیشتر از قبل کنیم و به مشتری مداری علمی برسیم.

این در حالی است که روح الله مزینانی مدیرکل تجهیزات و ملزومات پزشکی سازمان غذا و دارو، عنوان داشته است که اکنون میزان واردات تجهیزات پزشکی ۶۰ درصد مجموع تجهیزات مصرفی بوده و ۴۰ درصد دیگر هم تولید داخل است و در تلاش هستیم تا در بازه زمانی مشخص شده با دیدن کیفیت و کمیت در کنار هم، میزان محصول تولید داخل را افزایش داده و میزان واردات محصول خارجی کاهش یابد.

صادرات تجهیزات پزشکی به ۶۰ کشور دنیا

یونیت دندانپزشکی، فقط یکی از صد‌ها کالای حوزه تجهیزات پزشکی است که توانایی تولید آن در کشور وجود دارد و می‌توان از ظرفیت بالای تولید برای صادرات نیز بهره برد، بنابر اعلام سازمان غذا و دارو، تجهیزات پزشکی ساخت ایران به ۶۰ کشور دنیا صادر می‌شود و در عین حال، رقم صادرات این کالا‌ها در سال گذشته، ۲۰ میلیون دلار گزارش شده است. اگر بخواهیم میزان حمایت از تولید داخل را به واسطه همین دو عدد یعنی تعداد کشور‌ها و رقم صادرات، بسنجیم؛ متوجه خواهیم شد که سهم ارزی هر کشور از صادرات کالا‌های ایرانی، به طور میانگین ۳۱۳ هزار دلار می‌شود.

به نظر می‌رسد ۲۰ میلیون دلار صادرات تجهیزات پزشکی تولید داخل به ۶۰ کشور دنیا، نمی‌تواند عدد قابل قبول و قانع کننده برای صنعت باشد. در حالی که ظرفیت و توان داخلی برای صادرات، خیلی بیشتر از این عدد می‌تواند باشد.

صادرات ۳۰ میلیون دلاری تجهیزات پزشکی

احمد مسلمی رئیس هیئت مدیره انجمن متخصصین تجهیزات پزشکی کشور گفت: در دو سال دوران کرونا به دلیل محدودیت در صادرات تجهیزات پزشکی ما شاهد افت در صادرات این محصولات بودیم.

مسلمی افزود: خوشبختانه بعد از دوران کرونا صاردات این محصولات رونق گرفت بطوریکه در سال گذشته صادرات تجهیزات پزشکی نسبت به سال ۱۴۰۰ افزایش دو برابری داشته و به حدود ۳۰ میلیون دلار رسیده است.

وی با اشاره به هدف گذاری ۲۰۰ تا ۳۰۰ میلیون دلار برای صادرات تجهیزات پزشکی در ادامه افزود: در چهار سال اخیر تعداد تولیدکنندگان تجهیزات پزشکی در کشورمان از ۴۵۰ شرکت به بیش از ۱۸۰۰ شرکت رسیده که این شرکت‌ها برای سر پا ماندن و رشد راهی باید صادرات را جدی بگیرند.

رئیس هیئت مدیره انجمن متخصصین تجهیزات پزشکی کشور گفت: در سفر رئیس جمهور به اندونزی تفاهمنامه تجهیز ۱۲ بیمارستان اندونزی توسط ایران امضا شده است. این موضوع هم می‌تواند کمک شایانی به افزایش صادرات تجهیزات پزشکی کشورمان داشته باشد.

انتهای پیام/

ارسال نظر
گوشتیران
قالیشویی ادیب