تقویت دیپلماسی دفاعی و همکاریهای علمی تهران و پکن
به گزارش گروه سیاست و جهان خبرگزاری علم و فناوری آنا، هیات اعزامی از دانشگاه دفاع ملی چین با حضور در دانشگاه عالی دفاع ملی با جانشین و رؤسای دانشکدههای این دانشگاه دیدار کرده و از نزدیک با فعالیتهای آموزشی، پژوهشی و بینالمللی به ویژه در زمینه جذب دانشجوی خارجی آشنا شدند.
در جلسه مشترکی که با حضور اعضای هیات اعزامی از دانشگاه دفاع ملی چین و مقامات، مسئولان، اساتید و پژوهشگران دانشگاه عالی دفاع ملی برگزار شد، امیر سرتیپ دوم بوالحسنی جانشین دانشگاه عالی دفاع ملی ضمن عرض خیرمقدم به هیات چینی، از پیام تسلیت و اظهار همدردی رئیس جمهور آن کشور به مناسبت به شهادت رسیدن تعدادی از هموطنانمان در حادثه تروریستی که در مراسم سالگرد شهادت حاج قاسم سلیمانی در کرمان به وقوع پیوست، قدردانی کرد.
وی در ادامه اظهارات خود به روابط دو کشور در حوزههای سیاسی، اقتصادی، فرهنگی، و دفاعی و همچنین مواضع بسیار خوب چین در حمایت از جمهوری اسلامی ایران اشاره کرده و افزود: باید تلاش شود تا این روابط در حوزه آکادمیک نیز همسطح دیگر حوزهها ارتقاء و افزایش یابد.
جانشین دانشگاه عالی دفاع ملی در بخش دیگری از سخنان خود به فعالیتهای بینالمللی دانشگاه در زمینه جذب دانشجویان خارجی اشاره کرده و اظهار داشت: از سال ۱۴۰۱ این دانشگاه فعالیت آموزشی خود را برای جذب و تربیت دانشجویان خارجی در مقطع دکتری آغاز کرده و امیدوار است تا در سال آینده از کشور دوست چین هم دانشجو در این دانشگاه مشغول به تحصیل شود.
ضرورت تقویت همکاریهای آکادمیک و علمی چین و ایران
سرهنگ ارشد تای جینسونگ رئیس هیات اعزامی از دانشگاه دفاع ملی چین ضمن تشکر از مهماننوازی این دانشگاه، اهداف این هیات را از سفر به ایران شامل افزایش روابط نظامی و تقویت دیپلماسی دفاعی همپای دیگر بخشهای همکاری میان دو کشور ایران و چین، دوم، تلاش برای آموختن و فراگرفتن از یکدیگر و سوم، ارتقای روابط آکادمیک میان دو دانشگاه و دانشکدههای مختلف با یکدیگر عنوان کرد.
رئیس هیات چینی در ادامه با ابراز امیدواری از اینکه در سال تحصیلی آینده حداقل یک نفر دانشجو از کشور چین در دانشگاه عالی دفاع ملی مشغول به تحصیل شود، اضافه کرد: ما امروز متوجه شدیم که دانشگاه عالی دفاع ملی نقش بسیار زیادی در نیروهای مسلح جمهوری اسلامی ایران دارد و لذا این ضرورت ایجاد می شود تا دو کشور برای تقویت همکاریهای آکادمیک و علمی خود روابط میان دو دانشگاه را بیش از پیش تقویت کنند و این موضوع را حتما به اطلاع مقامات عالیرتبه دانشگاه دفاع ملی چین خواهم رساند.
سرهنگ ارشد هیات اعزامی از دانشگاه دفاع ملی چین اضافه کرد: رهبران دو کشور مسیر را برای آینده روابط دو طرف ترسیم کردهاند و ما باید با استفاده از این نقشه راه، تلاش کنیم تا آن را اجرایی کنیم.
در این دیدار، هیات چینی درخصوص سیاستهای دفاعی چین در عرصه جدید مطالبی را ارائه کرد و در مقابل پژوهشکدههای امنیت و دفاع دانشگاه عالی دفاع ملی نیز مطالبی را درخصوص جایگاه جمهوری اسلامی ایران در هندسه جدید قدرت و همچنین تحولات اخیر اوکراین و تأثیرات آن بر شرایط جدید منطقه را به هیات چینی ارائه کردند.
در پایان این بازدید، سردار سرتیپ اسماعیل احمدی مقدم رئیس دانشگاه عالی دفاع ملی در خصوص تحولات اخیر منطقه و نقش جمهوری اسلامی ایران و چین در شرایط کنونی مطالبی را بیان و بر توسعه روابط دو دانشگاه تأکید کرد.
انتهای پیام/