دیده بان پیشرفت علم، فناوری و نوآوری
موسسه علوم استنادی جهان اسلام اعلام کرد؛

رتبه دوم جمهوری اسلامی ایران در علوم انسانی و علوم اجتماعی در میان کشورهای اسلامی

رتبه دوم جمهوری اسلامی ایران در علوم انسانی و علوم اجتماعی در میان کشورهای اسلامی
بر اساس اعلام موسسه ‌Isc جمهوری اسلامی ایران رتبه دوم را در تولید علم بین المللی در حوزه «علوم انسانی و هنر» و «علوم اجتماعی» در میان کشورهای اسلامی کسب کرد.
کد خبر : 889406
 
به گزارش گروه آموزش و دانشگاه خبرگزاری علم و فناوری آنا، سید احمد فاضل زاده رئیس مؤسسه ISC درباره آخرین وضعیت تولید علم جمهوری اسلامی ایران در حوزه «علوم انسانی و هنر» و «علوم اجتماعی» گفت: جمهوری اسلامی ایران رتبه دوم را در تولید علم بین المللی در حوزه «علوم انسانی و هنر» و «علوم اجتماعی» در میان کشور‌های اسلامی کسب کرد.

وی افزود: سالانه حدود ۱۵۰ هزار مقاله محققان ایرانی در پایگاه‌های ملی و بین المللی نمایه سازی می‌گردد که بررسی تحلیلی مؤسسه استنادی و پایش علم و فناوری جهان اسلام (ISC) در پایگاه‌های استنادی بین المللی مانند Web of Science (WoS)  نشان می‌دهد که حوزه‌های مهندسی، پزشکی و سلامت، کشاورزی و محیط زیست و علوم پایه سهم بیشتری در تولیدات علمی کشور دارند.

رئیس مؤسسه ISC یادآور شد: جمهوری اسلامی ایران بر اساس پایگاه WoS جایگاه هفدهم را در تولید علم بین المللی دارد که سهم حوزه علوم انسانی و هنر در سال ۲۰۲۲ میلادی تنها ۰.۵۸ درصد است. سهم حوزه علوم اجتماعی نیز تنها ۷.۳۳ درصد تولید علم بین المللی است.
 
فاضل زاده افزود: جمهوری اسلامی ایران در حوزه «علوم انسانی و هنر» و «علوم اجتماعی» در سال ۲۰۲۲ رتبه دوم را پس از ترکیه در بین کشور‌های اسلامی دارد. در نمودار ۱ و ۲ تعداد کل مدارک نمایه استنادی هنر وعلوم انسانی ۲۰ کشور‌های پیشرو اسلامی در پایگاه WoS در سال ۲۰۲۲ نشان داده شده است. همچنین در سطح جهانی نیز جایگاه تولیدات علمی کشور در حوزه «علوم انسانی و هنر» و «علوم اجتماعی» به ترتیب ۳۴ و ۲۸ است که در مقایسه با جایگاه کلی تولیدات علمی که ۱۷ است، بسیار پایین‌تر است.

وی گفت: در حوزه «علوم انسانی و هنر» و «علوم اجتماعی» تنها ۸ درصد تولید علم بین المللی داریم و ۹۲ درصد از مقالات بین المللی نمایه شده در سایر علوم است. این نتایج حاکی از این است که با توجه به ظرفیت و پیشینه قوی  کشور در حوزه «علوم انسانی و هنر» و «علوم اجتماعی»، برونداد‌های بین المللی در این زمینه بسیار کم است و نیازمند برنامه ریزی برای تقویت این حوزه است.

رئیس موسسه ISC افزود: در سطح جهان ۲ درصد از تولیدات علمی متعلق به حوزه «علوم انسانی و هنر» است در حالی که در کشور این سهم ۰.۵۸ است و تقریبا یک چهارم روند جهانی است. در حوزه «علوم اجتماعی» سهم جهان ۱۴.۱۳ درصد است و وضعیت کشور در این زمینه با ۷.۳۳ درصد، نصف روند جهانی است.






 

انتهای پیام/

ارسال نظر
گوشتیران
قالیشویی ادیب